عامل کاهش خطر ابتلا به سرطان روده سبزیجات است

بر اساس بزرگترین مطالعه متخصصان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، افزایش مصرف سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و خانواده کلم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا هفت درصد کاهش دهد.

مطابق با مطالعات قبلی آنان دریافتند «احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، هفت درصد کاهش می‌یابد.» در انگلیس، سرطان روده چهارمین سرطان شایع است و هر ساله نزدیک به ۴۵ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. از هر ۱۸ زن یک نفر و از هر ۱۵ مرد یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده مبتلا می‌شود.

فولات شکل طبیعی ویتامین B۹ است و در بسیاری از غذاها یافت می‌شود. منابع خوب شامل غذاهایی مانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوه‌ها به‌ ویژه مرکبات مانند پرتقال است. فولات همچنین به عنوان مکمل به شکل اسید فولیک موجود است.

بنابر اعلام دویچه وله، کارهای دیگری که می‌توانید برای کمک به محافظت از خود در برابر سرطان روده بزرگ و سایر سرطان‌ها انجام دهید، عبارتند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل.

طبق گزارش صندوق بین‌المللی تحقیقات سرطان (WCRF)، مصرف نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد همچنین به‌ گفته انجمن سرطان آمریکا، وزن اضافی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان پستان (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را افزایش می‌دهد.

بیشتر مردم باید غربالگری سرطان روده بزرگ را از سن ۴۵ سالگی شروع کنند. اگر بیماری التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، باید برای غربالگری به‌موقع از جمله کولونوسکوپی به پزشک مراجعه کنید. به گفته متخصصان، بسیاری از انواع سرطان قابل پیشگیری هستند. اگرچه برخی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک قابل تغییر نیستند، سایر عوامل از جمله سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد است.

متخصصان همواره تاکید دارند که رعایت برخی از نکات ساده می تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.