تکذیب افزایش چند برابری قیمت گوشی در سال آینده
رئیس انجمن تلفن همراه:
افزایش چند برابری قیمت گوشی در سال آینده صحت ندارد. این موضوع ناشی از بحثهای مطروحه پیرامون افزایش نرخ محاسبات گمرکی است.
این افزایش تاثیر قابل توجهی در قیمت نهایی کالا نخواهد داشت و دو تا چهار درصد اثر دارد.

این تکذیبیه از آنجا نشات میگیرد که این روزها در فضای مجازی زمزمههایی درگرفته مبنی بر افزایش قیمت گوشیهای تلفن همراه در سال آینده و توصیه شده بود که اگر قصد خرید دارید در روزهای مانده تا سال جدید انجام دهید.
عبدالمهدی اسدی رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران در گفتوگویی با ایسنا علاوه بر تکذیب این شایعات به تشریح آنچه که طی یکسال اخیر بر صنعت تلفن همراه و بازار آن گذشت، پرداخت و از چالشهای جدی این صنعت سخن گفت.
به گفته وی، سالی که گذشت، سال چندان خوبی برای تجارت کشور و بهتبع آن، صنعت و بازار موبایل کشور نبود. مشکلات ناشی از تحریمها، شرایط نامساعد اقتصادی مردم و صدور بخشنامههای متناقض، فعالان این حوزه را با بحرانهایی همچون طولانی شدن تخصیص ارز و تعطیلی برخی شرکتها مواجه کرده است.
رئیس انجمن تلفن همراه ایران ضمن اشاره به اینکه سال گذشته شرایط سخت تحریم، مشکلات اقتصادی مردم و ناهماهنگیهای مدیریتی منجر به آشفتگی در بازار موبایل شد، خاطرنشان کرد: بخشنامههای لحظهای و خلقالساعه، واردکنندگان را دچار سردرگمی شدید کرد. گاهی یک بخشنامه صبح صادر و بعدازظهر لغو میشد که این وضعیت تجارت را به چالش کشید.
اسدی ضمن اشاره به مشکل تخصیص ارز، تصریح کرد: از اوایل سال، فرآیند تخصیص ارز برای واردات موبایل به شدت طولانی شد و در برخی موارد به ۱۷۰ تا ۱۸۰ روز رسید. این موضوع بسیاری از شرکتها را مجبور به تعدیل نیرو کرد و حتی برخی شرکتها به دلیل عدم تأمین ارز، تعطیل شدند.
رسماً درخواست کردیم که در شرایط تحریم و کمبود ارز، به ما ارز نیما داده نشود و قول دادیم که اجازه ندهیم قیمت موبایل در بازار افزایش پیدا کند؛ خوشبختانه این سیاست نتیجه داد و با تغییر منشا ارز، گرانی در بازار تلفن همراه ایجاد نشد.
اسدی در ادامه، افزود: ما از جمله صنایعی بودیم که به دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد دادیم که ارز نیما را به کالاهای اساسی مانند دارو و مواد غذایی اختصاص دهند و برای موبایل، ارز دیگری در نظر بگیرند. در نهایت، منشا ارز موبایل از نیما به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی و اشخاص تغییر یافت که با همکاری دفتر تخصصی تلفن همراه، عرضه افزایش پیدا کرد و قیمتها تحت کنترل باقی ماند.
وی تأکید کرد: انجمن تلفن همراه نقش مهمی در این تغییر ایفا کرد؛ ما رسماً درخواست کردیم که در شرایط تحریم و کمبود ارز، به ما ارز نیما داده نشود و قول دادیم که اجازه ندهیم قیمت موبایل در بازار افزایش پیدا کند؛ خوشبختانه این سیاست نتیجه داد و با تغییر منشا ارز، گرانی در بازار تلفن همراه ایجاد نشد.
رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران، در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع رفع ممنوعیت واردات آیفون اشاره کرد و یادآور شد: از ۲۵ اسفند سال گذشته، اولین صحبت رسمی درباره این موضوع انجام و پیگیریها در این زمینه آغاز شد.