دانش‌آموزان معلول چشم انتظار برقراری سرویس رایگان مدرسه

بسیاری از خانواده‌های مشمول استفاده از سرویس مدارس استثنایی توان مالی استفاده از سرویس خصوصی را ندارند و این نگرانی در بین آن‌ها وجود دارد که همچون سال گذشته سرویس رایگان با تاخیر برقرار شود.

#انتظار#سرویس#دانش_آموزان#معلول

به گزارش خبرگزاری افسران، چیزی تا شروع تحصیلی جدید نمانده و دانش‌آموزان شوق آغاز مدارس و دیدن دوستانشان را دارند اما گروهی از کودکان و خانواده‌هایشان این روزها را با نگرانی سپری می‌کنند. سال گذشته با ناهمانگی و بی‌درایتی به وجود آمده در سازمان‌های مختلف از آموزش و پرورش گرفته تا تاکسی‌رانی، هزینه سرویس مدرسه کودکان دارای معلولیتی که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند، پرداخت نشد و عملا این کودکان بخش زیادی از سال تحصیلی را از دست دادند.

امسال هم این خانواده‌ها نگران هستند که تاکسی‌رانی از انجام وظیفه کوتاهی کند و سرویس مدرسه این کودکان تا اول مهر برقرار نشود. یکی از والدین در این باره به ایسکانیوز گفت: من دوتا بچه معلول دارم، هیچ کدامشان توان جا به جایی و تردد با اتوبوس را ندارند و  در نبود سرویس مجبور به استفاده از تاکسی اینترنتی می‌شوم که سال گذشته نزدیک به ماهی ۶  میلیون برای این موضوع هزینه می‌کردم. پدر این کودکان کارگر ساده است و هزینه‌های دیگری هم دارند و چطور از پس این هزینه‌ها بربیاییم؟

پدری هم می‌گفت که با وجود تعلل‌های مکرر تاکسی‌رانی در سال گذشته امید نداریم که امسال سرویس‌ها به موقع برقرار شوند و اگر این اتفاق نیفتد خانواده‌هایی مثل ما که توان استفاده از تاکسی اینترنتی را نداریم، نمی‌توانیم فرزندمان را به مدرسه بفرستیم.

سیدمهدی صادقی مدرس دانشگاه و فعال حوزه معلولان درخصوص مشکلات به وجود آمده در حوزه سرویس مدارس مخصوص کودکان دارای معلولیت، گفت: بعد از راه‌اندازی  مجموعه سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان دغدغه جدیدی درخصوص تردد بچه‌های دارای معلولیت در مدارس استثنایی به وجود آمد تا امکان رایگانی از سوی شهرداری برای این تردد این کودکان ایجاد شود. در نهایت این اتفاق افتاد و شورای شهر این موضوع را تصویب و به شهرداری ابلاغ کرد.

وی افزود: در مقاطعی برخی می‌خواستند که موضوع رایگان بودن سرویس مدرسه کودکان دارای معلولیت را به ۵۰ درصد تخفیف تغییر بدهند که با پیگیری فعالین حوزه معلولان این اتفاق نیفتاد. سال گذشته که با تورمی جدی در کشور مواجه شدیم، هزینه سرویس مدارس افزایش پیدا کرد و بودجه تعیین شده از سوی شورای شهر کفاف هزینه‌ها نمی‌داد و به همین جهت  تاکسی‌رانی که متولی امر بود نتوانست به موقع این پرداخت‌ها را انجام دهد. البته تاکسی‌رانی مقصر این تاخیر را آموزش و پرورش اعلام کرد که قراردادها را دیر به دست تاکسی‌رانی رسانده است و درواقع معتقد بودند که فرآیند اداری منجر به ایجاد تاخیر شده است.

سال گذشته کودکان دارای معلولیت نیمی از سال تحصیلی را از دست دادند

صادقی توضیح داد: در نهایت به دلیل تعلل تاکسی‌رانی کودکان دارای معلولیت در مقاطع مختلف و شاید بتوان گفت نیمی از سال تحصیلی را به دلیل تامین نشدن سرویس از دست دادند. افراد دارای معلولیت هزینه‌های بسیاری در حوزه درمان و زندگی متحمل می‌شوند و توان تحمل هزینه دیگری برای سرویس مدرسه را ندارند. به همین دلیل بسیاری از این کودکان خانه‌نشین شده‌اند و حتی توان ادامه تحصیل به صورت آنلاین را ندارند.

فعال حوزه معلولان با بیان اینکه پنج هزار و ۴۰۰ کودک دارای معلولیت در تهران وجود دارد، بیان کرد: هنوز اداره کل کودکان استثنایی آموزش و پرورش و سازمان تاکسی‌رانی شهرداری تهران به توافق قطعی برای مدیریت سرویس‌ها نرسیده‌اند. مسئولان قول داده‌اند که این مشکل حل شود اما این دل نگرانی برای خانواده‌ها وجود دارد که اتفاقات سال گذشته تکرار شود.

وی ادامه داد: حضور این کودکان در مدرسه و جامعه به افزایش تعاملات اجتماعی کمک می‌کند و افزایش تعاملات شدت معلولیت در جامعه را کم می‌کند. شهردار تهران سال گذشته با خانواده‌ها صحبت کرد و قول داد که نگرانی در این باره وجود نداشته باشد، اگرچه سال گذشته این اتفاق نیفتاد اما امیدواریم که شهردار تهران که خود از جامعه معلولان است، نسبت به این موضوع دغدغه بیشتری داشته باشد.

صادقی ادامه داد: محروم ماندن این کودکان از تحصیل باعث می‌شود تا فردی که می‎‌توانست برای جامعه مفید باشد به انسانی تبدیل شود که تنها نیازمند کمک دیگران است.

حمید طریفی حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفته که برای اولین بار در بودجه سال ۱۴۰۲، مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان در اختیار شهرداری‌های کشور قرار گرفته تا در کنار موضوع حمل و نقل درون‌شهری و توسعه ناوگان‌شان، برای ایاب و ذهاب «رایگان» دانش‌آموزان استثنایی از این منبع استفاده کنند.

اما وحدت کار مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفته که افزایش انجام شده کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد و باید در آذرماه این بودجه در متمم اضافه شود.

وی با بیان اینکه از ۴۱ میلیارد تومان بودجه برای سرویس دانش‌آموزان استثنایی ۶ میلیارد تومان در ۳ ماه ابتدایی امسال هزینه شده است، تصریح کرد: امیدواریم با حمایت شورا، مشکلی در ادامه نداشته باشیم.

بسیاری از خانواده‌های مشمول استفاده از سرویس مدارس استثنایی توان مالی استفاده از سرویس خصوصی را ندارند و حذف شدن این سرویس باعث خانه‌نشین شدن و انزوای این کودکان خواهد شد. لازم است تا شهرداری، شورای شهر و آموزش و پرورش پیش از آغاز سال تحصیلی نسبت به برقراری این سرویس‌ها اقدام کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.