شیوع اقدام به خودکشی در اثر اختلال روانی

نایب رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی گفت:۹۰ درصد افرادی که اقدام به خودکشی می کنند مبتلا به یک اختلال روانپزشکی هستند.

#اختلال#روانی#عامل#خودکشی

به گزارش خبرگزاری افسران، حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، با اعلام این‌که در حال حاضر افزایش میزان خودکشی در جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوانان یکی از نگرانی‌های سیستم بهداشت روان جامعه است، گفت: از این‌رو پیشگیری از آن یکی از اولویت‌های سیستم نظام سلامت کشور و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی محسوب می‌شود.

 مسوول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران همایش بین‌المللی روز جهانی پیشگیری از خودکشی را ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی، با دعوت از متخصصان برجسته داخلی و خارجی از کشورهای انگلستان، فرانسه، پاکستان و مصر برگزار می‌کند، در ادامه اظهار کرد: خودکشی از موضوعات اصلی سلامت روان هر کشوری است که بار بیماری بسیاری را به نظام سلامت جامعه تحمیل می‌کند.

وی با اشاره به خودکشی سالانه بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار مورد در جهان افزود: هر خودکشی کامل بیش از ۱۳۵ نفر اعم از خانواده، بستگان، نزدیکان و افرادی که خود در معرض خطر خودکشی هستند را به سوگ شدید روانشناختی دچار می‌کند. 

مسوول  مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اظهار تأسف از این‌که به ازای هر خودکشی کامل چیزی نزدیک به ۴۰ نفر فکر خودکشی و ۲۰ نفر اقدام به خودکشی داشته‌اند، در ادامه تصریح کرد: خودکشی پدیده‌ای چندوجهی است و عواملی چون بیماری‌های روانپزشکی، مصرف مواد، رویدادهای استرس‌زا، تکان‌شگری، ناامیدی، مشکلات قانونی، مشکلات اقتصادی، جدایی و طلاق و.. برافزایش نرخ اقدام به آن تاثیرگذار هستند.

۹۰ درصد اقدام‌کنندگان به خودکشی مبتلا به یک اختلال روانپزشکی هستند

پیروی خاطرنشان کرد: اما بر اساس نتایج بررسی و مطالعات درباره خودکشی، حدود ۹۰ درصد کسانی که با خودکشی فوت می‌کنند، مبتلا به یک اختلال روانپزشکی هستند و ۶۰ درصد آن‌ها، حین اقدام مبتلا به افسردگی اساسی بوده‌اند.
وی با بیان این‌که متأسفانه انعکاس اخبار خودکشی در شبکه‌های مجازی و اخبار باعث افزایش خودکشی‌های تقلیدی در جامعه می‌شود، گفت: این خود از آسیب‌های جدی در حیطه رسانه است.

نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، افزود: با توجه به افزایش میزان خودکشی طی سال‌های اخیر و به‌دنبال همه‌گیری کرونا، جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران امسال هم‌زمان با روز جهانی پیشگیری از خودکشی(۱۰ سپتامبر مصادف با ۱۹ شهریور) برنامه‌های آموزشی، آگاه‌سازی و تخصصی با همکاری انجمن علمی روانپزشکان ایران، انجمن روانشناسی ایران و برخی سازمان‌های تخصصی برگزار می‌کند.

پیروی یادآور شد: رونمایی از سایت جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، تولید و انتشار محتواهای چند رسانه‌ای با هدف ارتقاء آگاهی آحاد جامعه، اهالی رسانه و مسئولان و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی مداخله در خودکشی ویژه متخصصان از دیگر برنامه‌های این روز جهانی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.