نوشیدن روزانه قهوه یا چای از ابتلا به سرطان دهان و گلو جلوگیری می‌کند

طبق پژوهش جدید محققان دانشگاه‌های مختلف آمریکا و اروپا، نوشیدن قهوه یا چای در روز می‌تواند میزان خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو را کاهش دهد. به گفته محققان، نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سر یا گردن را تا ۱۷ درصد کم کند.

محققان داده‌های ۱۴ تحقیق مختلف را ارزیابی کردند تا مشخص کنند چه چیزی در رژیم غذایی افراد مبتلا به تومورهای مختلف سر و گردن برجسته است. آنها دریافتند مصرف قهوه می‌تواند نرخ ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. برای کسانی که چندان علاقه‌ای به قهوه ندارند و روز خود را با چای شروع می‌کنند، نیز این پژوهش خبرهای خوبی دارد.

به‌طورکلی، محققان می‌گویند کسانی که ۴ فنجان قهوه کافئین‌دار می‌خورند، ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان در دهان و ۲۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان در گلو قرار داشتند. مصرف حدود ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز نیز با کاهش حدود ۴۰ درصدی ابتلا به سرطان در ناحیه تحتانی گلو همراه است.

پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، تعداد سیگارهای مصرف‌شده در روز، مصرف الکل و مصرف میوه و سبزیجات، پژوهشگران دریافتند که افرادی که روزانه بیش از چهار فنجان قهوه کافئین‌دار می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که این نوشیدنی‌ها را مصرف نمی‌کنند ۱۷٪ احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان‌های سر و گردن دارند. به‌طور خاص، آن‌ها دریافتند که این میزان مصرف با کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌های حفره دهانی و اوروفارنکس – بخشی از گلو که درست پشت دهان قرار دارد – مرتبط است.

در عین حال نوشیدن قهوه بدون کافئین تنها با کاهش خطر سرطان حفره دهانی مرتبط بود.

وضعیت برای چای کمتر واضح بود. نتایج نشان می‌دهد نوشیدن یک فنجان یا کمتر در روز با ۹٪ کاهش احتمال سرطان‌های سر و گردن در کل، و به‌طور خاص با کاهش خطر سرطان در قسمت پایین گلو مرتبط است. دکتر لی در این خصوص می‌گوید: «شاید ترکیبات دیگری به‌جز کافئین به اثر احتمالی ضدسرطانی قهوه و چای کمک می‌کنند.»

با این حال، نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز با ۳۸٪ احتمال بیشتر سرطان حنجره مرتبط است. تیم پژوهشی پیشنهاد می‌کند که این موضوع ممکن است به افزایش احتمال بیماری ریفلاکس معده و مری در اثر نوشیدن چای مربوط باشد، که خود با خطر بیشتر سرطان حنجره مرتبط است.

این تیم همچنین به محدودیت‌های مطالعه اشاره کردند، از جمله اینکه گزارش مصرف چای و قهوه توسط خود افراد ممکن است غیرقابل اعتماد باشد و نوع چای یا قهوه مورد بررسی قرار نگرفته است.

تام سندرز، استاد بازنشسته تغذیه و رژیم‌درمانی در کینگز کالج لندن که در این مطالعه شرکت نداشته، نیز به برخی محدودیت‌ها اشاره و گفت: «در مطالعات مشاهده‌ای، حذف کامل اثرات مداخله‌گر مانند دخانیات و الکل از تحلیل آماری بسیار دشوار است.»

وی افزود: «بنابراین، افرادی که مقدار زیادی قهوه و چای می‌نوشند ممکن است تمایل بیشتری به اجتناب از رفتارهای مضر دیگر، مانند مصرف الکل و دخانیات، داشته باشند و به همین دلیل ممکن است به دلایل دیگری در معرض خطر کمتری برای این سرطان‌ها باشند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.