آیا زکات فطریه میهمان بر عهده میزبان است؟/ نظریه برخی مراجع

اکثر فقها درباره فطریه شخص مهمان می‌گویند: شخص مهمان با یک شب حضور در خانه صاحبخانه، نان‌خور محسوب نمی‌شود، اما برخی مراجع، مهمان در یک شب را هم نان‌خور شمرده‌اند.

#حکم#زکات#فطریه#میهمان

به گزارش خبرگزاری افسران، لحظات غروب جمعه اول اردیبهشت‌ماه، آخرین افطاری ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ هجری قمری است. اگر تصمیم گرفته‌اید این لحظات را به مهمانی بروید، به این فکر کرده‌اید، زکات فطریه‌تان با چه کسی است؟ این در حالی است که با فرا رسیدن این شب، ۲ سؤال احکامی بسیار پرسیده می‌شود که فطریه مهمانی که فقط شب عید فطر مهمان شده است، به عهده کیست؟ یا اینکه فطریه مهمانی که چند روز قبل از شب عید و شب عید مهمان است، به عهده چه کسی است؟ 

درباره این مسأله مراجع تقلید می‌گویند، در شب عید فطر شخصی که نان‌خور صاحبخانه است، فطریه‌اش بر عهده صاحبخانه است، اما درباره‌ اینکه نان‌خور به چه کسی گفته می‌شود، بین فقها اختلاف‌نظر است.

اکثر فقها می‌گویند: شخص میهمان با یک شب، نان‌خور محسوب نمی‌شود، اما برخی از مراجع، میهمان در یک شب را هم نان‌خور شمرده و چنانچه قبل از غروب، وارد منزل صاحبخانه شده باشد، زکات فطره وی را برعهده صاحب‌خانه می‌دانند.

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال چنین است:

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای

میهمان اگر نان‌خور صاحب‌خانه محسوب شود، کفاره او به عهده‌ میزبان است، مگر اینکه میهمان فطریه را به وکالت از طرف او پرداخت کند. توجه داشته باشید میهمان با یک شب، نان‌خور محسوب نمی‌شود و فطریه به عهده خودش است.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی

فطره میهمان برعهده صاحبخانه نیست، مگر اینکه برای چند شب میهمان او باشد، به طوری که نان‌خور او محسوب شود.

آیت‌الله العظمی سیستانی

کسی که تنها براى افطار شب عید دعوت شده، نان خور به حساب نمى‌آید و فطره‌اش بر صاحبخانه نیست.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی

چنانچه میهمان قبل از غروب وارد بر صاحبخانه شود و آن شب نانخور وی باشد، زکات فطره اش بر عهده میزبان است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.