آکسیوس: ترامپ وعده حفظ آتش‌بس غزه را داده است!

وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از دو مقام ایالات متحده مدعی شده در حالی‌که مذاکرات برای دستیابی به توافق صلح در غزه به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شد، ترامپ تضمین شخصی داده است که اجازه نمی‌دهد، رژیم صهیونیستی مجدداً جنگ را از سر بگیرد.

دو مقام آمریکایی در یک نشست خبری با خبرنگاران مدعی شدند که تضمین ترامپ، عامل کلیدی در پذیرش توافق از سوی حماس بوده است. آتش‌بس غزه پس از تصویب کابینه رژیم صهیونیستی از بامداد جمعه، به‌طور رسمی وارد فاز اجرایی شده است.طبق گزارش آکسیوس، این دو مقام آمریکایی گفته‌اند که بخشی از تضمین ترامپ شامل ایجاد نیروی نظامی تحت رهبری ایالات متحده برای نظارت بر آتش‌بس و رسیدگی به هرگونه نقض آن است. طبق توافق، ارتش رژیم صهیونیستی موظف است ظرف ۲۴ ساعت پس از رأی کابینه، نیروهای خود را تا محدوده‌ای تعیین‌شده در داخل غزه عقب بکشد.از طرف دیگر، در ۷۲ ساعت پس از این عقب‌نشینی، حماس متعهد شده است که تمام اسرای اسرائیلی باقیمانده را آزاد کند و آکسیوس گزارش کرده که ۲۰ اسیر اسرائیلی زنده هستند و انتظار می‌رود روند آزادی تا روز دوشنبه کامل شود.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس مدعی شده است یکی از عوامل پیشرفت در مذاکرات این بود که «حماس گروگان‌ها (اسرای رژیم صهیونسیتی) را دیگر دارایی، بلکه بار منفی می‌دانست» و همین باعث شد در موضع خود برای آزادی آنان نرم‌تر شود.

آکسیوس: ترامپ وعده حفظ آتش‌بس غزه را داده است!

وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از دو مقام ایالات متحده مدعی شده در حالی‌که مذاکرات برای دستیابی به توافق صلح در غزه به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شد، ترامپ تضمین شخصی داده است که اجازه نمی‌دهد، رژیم صهیونیستی مجدداً جنگ را از سر بگیرد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دو مقام آمریکایی در یک نشست خبری با خبرنگاران مدعی شدند که تضمین ترامپ، عامل کلیدی در پذیرش توافق از سوی حماس بوده است. آتش‌بس غزه پس از تصویب کابینه رژیم صهیونیستی از بامداد جمعه، به‌طور رسمی وارد فاز اجرایی شده است.طبق گزارش آکسیوس، این دو مقام آمریکایی گفته‌اند که بخشی از تضمین ترامپ شامل ایجاد نیروی نظامی تحت رهبری ایالات متحده برای نظارت بر آتش‌بس و رسیدگی به هرگونه نقض آن است. طبق توافق، ارتش رژیم صهیونیستی موظف است ظرف ۲۴ ساعت پس از رأی کابینه، نیروهای خود را تا محدوده‌ای تعیین‌شده در داخل غزه عقب بکشد.از طرف دیگر، در ۷۲ ساعت پس از این عقب‌نشینی، حماس متعهد شده است که تمام اسرای اسرائیلی باقیمانده را آزاد کند و آکسیوس گزارش کرده که ۲۰ اسیر اسرائیلی زنده هستند و انتظار می‌رود روند آزادی تا روز دوشنبه کامل شود.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس مدعی شده است یکی از عوامل پیشرفت در مذاکرات این بود که «حماس گروگان‌ها (اسرای رژیم صهیونسیتی) را دیگر دارایی، بلکه بار منفی می‌دانست» و همین باعث شد در موضع خود برای آزادی آنان نرم‌تر شود.وبگاه آکسیوس همچنین گزارش کرده است که ترامپ پیش از سفر نمایندگانش، جرد کوشنر و استیو ویتکاف، به مصر از آن‌ها درباره شانس دستیابی به توافق پرسیده بود که کوشنر پاسخ داده بود: «۱۰۰ درصد» و در برابر تعجب ترامپ توضیح داده بود: «چون ما نمی‌توانیم شکست بخوریم.»کوشنر و ویتکاف پس از ورود به قاهره در روز چهارشنبه، نخستین دیدار خود را با میانجی‌های مصری، قطری و ترکیه‌ای انجام دادند و پیامی از سوی ترامپ منتقل کردند مبنی بر اینکه او پشت تک‌تک مفاد طرح ۲۰ ماده‌ای صلح ایستاده و شخصاً تضمین می‌کند که توافق به‌طور کامل اجرا شود.

یکی از مقام‌های آمریکایی مدعی شده است «رئیس‌جمهور می‌خواست روشن کند که این توافق برای او اهمیت زیادی دارد، می‌خواهد به کشتار پایان دهد و مطمئن شود همه طرف‌ها رفتار درست را حفظ می‌کنند.»به گفته این مقام‌ها، ترامپ شخصاً دست‌کم سه تماس مستقیم با طرف‌های مختلف برای ارائه تضمین خود برقرار کرده است.بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی پیش‌تر در ماه مارس آتش‌بس قبلی را به‌صورت یک‌جانبه نقض کرده بود و همین موضوع باعث شد تضمین جدید ترامپ مبنی بر پایداری آتش‌بس اهمیت ویژه‌ای پیدا کند.

بنا بر گزارش این وبگاه آمریکایی، تیم آمریکایی امیدوار بود تا پایان هفته به توافق برسد اما در طول روز چهارشنبه پیشرفت‌هایی در چند موضوع کلیدی حاصل شد. کمی پس از ساعت یک بامداد پنج‌شنبه (به وقت محلی)، کوشنر و ویتکاف به این نتیجه رسیدند که توافق آماده اعلام است و دقایقی بعد ترامپ از طریق شبکه‌ اجتماعی سوشال تروث خبر آتش‌بس را اعلام کرد.بر اساس این گزارش، بخشی از تضمین ترامپ شامل طرحی برای ایجاد سازوکار نظارت نظامی تحت رهبری آمریکا است.کوشنر و ویتکاف این ایده را در پرواز به مصر با دریادار برد کوپر، فرمانده سنتکام، مطرح کردند. کوپر سپس در مذاکرات شرکت کرد و طرح را ارائه داد.یکی از مقام‌های آمریکایی گفت «این سازوکار اعتماد بیشتری نسبت به تضمین‌های رئیس‌جمهور ایجاد کرد و اطمینان داد توافق همان‌طور که نوشته شده اجرا می‌شود.»طبق گفته منابع، حدود ۲۰۰ نظامی و افسر آمریکایی بدون حضور مستقیم در غزه در این نیروی بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس شرکت می‌کنند. از طرف دیگر افسرانی از مصر، قطر، ترکیه و امارات متحده عربی نیز در این نیرو حضور خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، امروز جمعه، کوشنر و ویتکاف قرار است با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو و مقامات ارشد نظامی این کشور دیدار کنند تا درباره سازوکار نظارت و برنامه‌ی استقرار نیروی بین‌المللی ثبات (ISF) در غزه گفت‌وگو کنند.طبق طرح، نیروهای کشورهای عرب و مسلمان قرار است در مناطقی که ارتش اسرائیل از آن عقب‌نشینی می‌کند مستقر شوند. این روند چند ماه زمان خواهد برد.آن‌طور که در این گزارش آمده است هدف اصلی نیروهای نظامی که ترامپ قرار است در غزه مستقر کند، از بین بردن زیرساخت‌های نظامی غزه است.یکی از مقام‌های آمریکایی به آکسیوس گفته است که پس از استقرار، «مرحله برچیدن زیرساخت‌های نظامی و سلاح‌های سنگین غزه آغاز می‌شود.»بر اساس این گزارش، کوشنر و ویتکاف در نشست کابینه اسرائیل نیز برای حمایت از توافق حضور داشتند و طبق گفته مقامات، تا زمان ورود ترامپ به منطقه در اوایل هفته آینده در منطقه غرب آسیا خواهند ماند.آکسیوس مدعی شده است که این دو نماینده ترامپ ظاهرا قصد دارند بر روند خروج نیروهای رژیم صهیونیستی و آزادی اسرای اسرائیلی و زندانیان فلسطینی نظارت خواهند کرد.یکی از مقامات آمریکایی مدعی شد «هدف این است که مطمئن شویم همه به تعهداتشان پایبند هستند و هیچ سوء‌تفاهمی رخ ندهد.»این مقام‌ها همچنین تاکید کردند که ترامپ امیدوار است از شتاب ناشی از این توافق برای گسترش توافق‌های آبراهام بهره‌برداری کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.