چرا پزشکیان عمدا دیر به محل اجلاس شانگهای رفت؟
پزشکیان به عمد، دیر به شهر “تیانجین” چین سفر کرد تا با دلیل موجه در ضیافت شام رئیس جمهوری چین و همسرش شرکت نکند چون در ضیافت، نوشیدنی الکلی سرو می شود.

عکس یادگاری منتشر شده هم مربوط به سران وهمسران آنها قبل از شام است و نه اجلاس.
آغاز اجلاس شانگهای و عکس یادگاری رسمی سران دوشنبه است.
پزشکیان به صورت آگاهانه دیرتر از همه سران کشورهای عضو شانگهای وارد شهر میزبان اجلاس شد. یعنی زمانی که برای عدم حضور در ضیافت شام، دلیل موجه دیر رسیدن را داشته باشد چون به دلیل سرو نوشیدنی الکلی نمی توانست در ضیافت حاضر باشد. اگر در چین حضور داشت و شرکت نمی کرد توهین آمیز تلقی می شد.
مسوولان ایرانی بر خلاف دیگر کشورهای اسلامی در صورت وجود نوشیدنی الکلی در میز ضیافت، در برنامه شرکت نمی کنند.
در سفرهای دوجانبه مقامات ایرانی، یا نوشیدنی الکلی از میز برداشته می شود یا برنامه ضیافت حذف می شود اما در اجلاس های بین المللی در جزییات ضیافت تغییری ایجاد نمی کنند. پس تنها راه مقامات ایران شرکت نکردن است آن هم با توجیه “دیر رسیدن”.