راز وعده ۴۰۰ عبای اهدایی امام زمان (عج) برای طلاب قم

نقش محوری شیخ محمدتقی بافقی در بازتأسیس حوزه علمیه قم، با ترغیب آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، نقطه عطفی در تاریخ تشیع است. این اقدام تاریخی که با استدلال‌های دینی و یادآوری روایات همراه بود، حوزه علمیه قم را به یکی از مهم‌ترین مراکز علوم دینی جهان تبدیل کرد و با کرامتی از امام زمان (عج) نیز گره خورد.

شیخ محمدتقی بافقی، با درک عمیق از اهمیت وجود یک مرکز علمی قدرتمند در قم، نقشی بی‌بدیل در بازتأسیس حوزه علمیه قم ایفا کرد. هنگامی که آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی در آستانه نوروز ۱۳۰۱ شمسی به قم سفر کرد، مرحوم بافقی فرصت را مغتنم شمرد و با جدیت تمام، ایشان و دیگر بزرگان را برای اقامت و احیای حوزه علمیه قم ترغیب نمود.

آیت‌الله حائری یزدی در ابتدا برای پذیرش این مسئولیت سنگین تأملاتی داشتند. اما اصرار و استدلال‌های شیخ محمدتقی بافقی، به ویژه یادآوری احادیث مربوط به ظهور علم در قم و تأکید بر کمک الهی، سرانجام ایشان را متقاعد ساخت. بافقی با پرسش از باور آیت‌الله حائری به روایات فضیلت قم و تمایل ایشان به بنیان‌گذاری این مرکز علمی، راه را برای پذیرش هموار کرد.

وقتی آیت‌الله حائری مسئله بودجه را مطرح کردند، شیخ محمدتقی بافقی با تلاوت آیه «وَمَا مِنْ دَابَّهٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَی اللَّهِ رِزْقُهَا» بر رزاقیت خداوند تأکید ورزید. هرچند آیت‌الله حائری با خواندن حدیث «أبَی اللّه ُ أن یجرِی الأشیاءَ إلاّ بِأسبابٍ» بر لزوم اسباب دنیوی اشاره کردند، بافقی با بیان اینکه خداوند خود مسبب‌الاسباب است، اطمینان خاطر ایجاد نمود.

نگرانی دیگر آیت‌الله حائری، طلاب و فضلای حوزه اراک بود که به حضور ایشان دل بسته بودند. شیخ محمدتقی بافقی با قاطعیت اطمینان داد که انتقال آن‌ها به قم آسان خواهد بود. در نهایت، با مشاهده اتفاق نظر و پشتیبانی علمای قم، آیت‌الله حائری امر را به استخاره با قرآن واگذار کردند که آیه «وَأْتُونِی بِأَهْلِکُمْ أَجْمَعِینَ» مؤید اقامت ایشان در قم شد و بازتأسیس حوزه علمیه قم قطعیت یافت.

پس از موافقت آیت‌الله حائری، شیخ محمدتقی بافقی به وعده خود عمل کرده و تمام همت خویش را در یاری رساندن به مؤسس حوزه علمیه قم به کار گرفت. ایشان به عنوان مشاور و دستیار اصلی، در اداره امور طلاب، پرداخت شهریه و دیگر مسائل مدیریتی، همواره در کنار آیت‌الله حائری حضور داشت.

کرامتی شگفت‌انگیز نیز در این دوران به واسطه شیخ محمدتقی بافقی و توسل ایشان به امام زمان (عج) برای طلاب حوزه علمیه قم رخ داد. این واقعه نشان از عنایت ویژه حضرت ولیعصر (عج) به این مرکز علمی نوپا داشت.

به نقل از آیت‌الله سید محمدرضا گلپایگانی، در زمانی که چهارصد طلبه در قم نیازمند عبای زمستانی بودند، شیخ محمدتقی بافقی، که مسئول تقسیم شهریه آیت‌الله حائری یزدی بود، این نیاز را به ایشان منتقل کرد. پس از آنکه آیت‌الله حائری تهیه این تعداد عبا را دشوار دانستند، بافقی با توکل به خدا و توسل به امام زمان (عج)، شب جمعه‌ای به مسجد جمکران مشرف شد. روز بعد، ایشان به آیت‌الله حائری مژده داد که حضرت صاحب‌الزمان (عج) وعده تأمین چهارصد عبا را داده‌اند و روز شنبه، تاجری چهارصد عبا را به حوزه اهدا کرد و بین طلاب علوم دینی تقسیم شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.