از اربعین کلیمیه چه می‌دانید؟

استاد اخلاق حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی مطلق به مناسبت فرارسیدن اربعین کلیمیه توصیه‌های معنوی ارائه داد. ایشان با اشاره به آغاز چله کلیمیه از اول ماه ذی‌القعده تا دهم ذی‌الحجه، این دوره ۴۰ روزه را فرصتی ارزشمند برای تهذیب نفس و خودسازی دانست.

 موسوی مطلق با تبیین فلسفه تاریخی این ایام توضیح داد: «این چله به یادبود وعده الهی به حضرت موسی(ع) نامگذاری شده است.

همانگونه که در قرآن کریم آمده، خداوند حضرت موسی را در شب اول ذی‌القعده به میقات دعوت کرد که ابتدا ۳۰ شب مقرر شد، اما با افزوده شدن ۱۰ شب دیگر، به چهل شب کامل رسید.»

این استاد اخلاق با تأکید بر اهمیت مداومت در اعمال معنوی، خاطرنشان کرد: «عالمان دین همواره بر تمرین اربعین برای تثبیت فضایل اخلاقی تأکید داشته‌اند. اربعین کلیمیه یا موسوی از دیرباز مورد توجه مؤمنان بوده و با آداب خاصی همراه است.»

موسوی مطلق به تشریح اعمال ویژه این ایام پرداخت و گفت: «تلاوت روزانه حداقل یک جزء قرآن در شب، اقامه نماز شب یازده رکعتی، قرائت یا شنیدن مقتل و روضه حضرت اباعبدالله(ع) در صبح و شام، مبارزه با خواهش‌های نفسانی، ذکر یونسیه، خواندن دعای عهد در صبحگاهان، رعایت سکوت، و روزه‌داری حتی به نیت قضا از اعمال مجرب این چله‌نشینی است.»

این کارشناس مذهبی هشدار داد: «شرایطی مانند نارضایتی والدین، بی‌توجهی به نماز و روزه‌های قضا، قهر با مؤمنان و ظلم به خانواده می‌تواند اثرات اعمال این ایام را خنثی کند.»

موسوی مطلق در ادامه توصیه‌های عملی ارائه داد و گفت: «حسن ظن به خداوند و اهل بیت(ع) باید سرلوحه اعمال این ایام قرار گیرد. توصیه می‌کنم با زبان تضرع و اشتیاق، با حضرت مهدی(عج) مناجات کنید.» وی همچنین بر مداومت در اذکار و افزایش تلاوت قرآن تأکید کرد: «حداقل دو برابر روزهای عادی قرآن تلاوت کنید و بر یک ذکر خاص مداومت ورزید.»

این استاد اخلاق در پایان بر اهمیت مناجات با امام زمان(عج) تأکید کرد و گفت: «در این ایام با حضرت حجت(عج) بسیار سخن بگویید و با خواندن یا شنیدن روضه، پیوند قلبی خود با اهل بیت(ع) را مستحکم‌تر کنید. این چله، فرصتی طلایی برای پیوند با معارف الهی و اصلاح نفس است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.