یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی!

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

در روزهای اخیر، ۱۸ نفر به‌خاطر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی به مراکز درمانی استان مراجعه کرده‌اند.

مردم به‌هیچ‌وجه قارچ‌های روییده‌شده در طبیعت را نچینند و مصرف نکنند. اگر کسی از این قارچ‌ها خورد درصورت بروز علائم مسمومیت سریع به مراکز درمانی مراجعه کند. برخی قارچ‌های سمی، شباهت زیادی به گونه‌های خوراکی دارند و تشخیص آن‌ها فقط توسط متخصصان ممکن است.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسموم شدن ۸۴ نفر و فوت یک نفر بر اثر مصرف قارچ‌های سمی خودرو در طبیعت خبر داد و گفت: شکل ظاهری قارچ‌ها نباید معیار تشخیص سمی بودن یا نبودن آن‌ها قرار بگیرد.

بابک یکتاپرست از رشد ۱.۵برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از دوازدهم تا سی‌ام فروردین ماه ۱۴۰۴ در مجموع ۸۵ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت دچار مسمومیت شده‌اند. 

وی افزود: ۸۲ نفر از این بیماران درمان و ترخیص شده‌اند، دو نفر همچنان بستری و تحت نظر هستند و متأسفانه یک نفر از مسمومین جان خود را از دست داده است. 

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: استان‌های کرمانشاه با ۴۶ نفر، فارس با ۱۸ نفر و زنجان با ۸ نفر بیشترین آمار مسمومیت با قارچ‌های سمی را به خود اختصاص داده‌اند. 

یکتاپرست با بیان این‌که شکل ظاهری قارچ‌ها معیار خوبی برای تشخیص سمی بودن یا نبودن آن‌ها نیست، هشدار داد: مردم در فصل بهار و هنگام طبیعت‌گردی، با تصور این‌که قارچ‌های سمی را از روی شکل ظاهری تشخیص می‌دهند آن‌ها را مصرف می‌کنند، در حالی که تشخیص سمی بودن قارچ براساس ظاهر آن امکان‌پذیر نیست، همچنین کباب کردن و پختن قارچ‌ها نمی‌تواند سم موجود در آن‌ها را از بین ببرد. 

سخنگوی سازمان اورژانس کشور تأکید کرد که مردم در صورت مصرف قارچ‌های خودرو یا بروز علائم گوارشی پس از مصرف آن‌ها، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.