اختلاف در دولت آمریکا بر سر ایران
ترامپ خواستار عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای شده است، اما در داخل تیم امنیت ملی او بر سر رویکرد آمریکا درباره ایران اختلاف نظر وجود دارد.خبرنگار صهیونیستی وبگاه آکسیوس باراک راوید در این باره افزود که مقامات بر سر اینکه کدام مسیر احتمال موفقیت بیشتری دارد، اختلاف نظر دارند، اما همگی گمان میکنند که بدون توافق احتمالاً جنگ رخ خواهد داد.

یک مقام آمریکایی مطلع از به آکسیوس گفت: «سیاست درباره ایران خیلی روشن نیست، عمدتاً به این دلیل که هنوز در حال بررسی است. این موضوع پیچیده است زیرا موضوعی بسیار پر تنش از نظر سیاسی است.»ترامپ روز گذشته مشاوران ارشد خود را برای جلسهای در اتاق وضعیت در مورد ایران گرد هم آورد که در آن مقامات نظرات متفاوتی را ارائه دادهاند.
سخنگوی کاخ سفید کارولین لویت با تأیید اختلافات به آکسیوس گفت: «رئیسجمهور مفتخر است که تیمی با دیدگاههای متفاوت دارد. او به همه آنها گوش میدهد و در نهایت تصمیمی میگیرد که فکر میکند به نفع مردم آمریکا است.»یک گروه از مقامات که به طور غیررسمی توسط معاون رئیسجمهور جیدی ونس رهبری میشود، معتقد است که دستیابی به راه حل دیپلماتیک هم ترجیح داده میشود و هم امکانپذیر است. به اعتقاد آنان ایالات متحده باید برای مصالحه به منظور تحقق آن آماده باشد. منبع آگاه افزود گفت که ونس به شدت در بحثهای مربوط به سیاست ایران دخیل است.این گروه شامل فرستاده ترامپ در مذاکرات استیو ویتکاف و وزیر دفاع پیت هگزث نیز میشود. همچنین از حمایت خارجی مجری مشهور آمریکایی تاکر کارلسون نیز برخوردار است که فردی نزدیک به ترامپ محسوب میشود.
این گروه نگران است که حمله به تأسیسات هستهای ایران سربازان آمریکایی در منطقه را در هنگام پاسخ ایران در معرض خطر قرار میدهد. آنها همچنین استدلال میکنند که درگیری جدید در منطقه قیمت نفت را در زمانی حساس برای اقتصاد ایالات متحده به شدت افزایش میدهد.از طرفی دیگر گروه دوم شامل مشاور امنیت ملی مایک والتز و وزیر امور خارجه مارکو روبیو میشود. به گفته مقام مطلع، این افراد به ایران بسیار مشکوک بوده و نسبت به احتمال دستیابی به توافقی که به طور قابل توجهی برنامه هستهای ایران را عقب براند، بدبین هستند.سناتورهای نزدیک به ترامپ مانند نماینده جمهوریخواه از کارولینای جنوبی لیندسی گراهام و نماینده جمهوریخواه از آرکانزاس تام کاتن نیز همین دیدگاه را دارند.این گروه مدعی است که ایران ضعیفتر از همیشه است و بنابراین ایالات متحده نباید مصالحه کند، بلکه باید اصرار داشته باشد که تهران برنامه هستهای خود را به طور کامل برچیند و در صورت عدم انجام این کار، باید مستقیماً به ایران حمله کند یا از حمله اسرائیل حمایت کند.افراد تندرویی مانند مدیر بنیاد دفاع از دموکراسیها مارک دوبوویتز به شدت برای این رویکرد لابی میکنند. دوبوویتز به آکسیوس گفت: «رئیسجمهور زمانی توافق اوباما در سال ۲۰۱۵ را دارای ایرادات مرگبار خواند. سوال اکنون این است که آیا او هنوز به آن اعتقاد دارد؟» وی نسبت به پذیرش توافقی نزدیک به برجام هشدار داد.
به گفته آکسیوس نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو نیز در سفر هفته گذشته خود به واشنگتن در این باره گفتوگوهای پرتنشی با ترامپ داشته است. یک مقام آگاه در این باره گفت که نتانیاهو همانگونه که در کنفرانس مطبوعاتی علیه ایران سخن گفته بود، در جلسه خصوصی نیز خواستار موضع سخت در مذاکرات شد. وی همچنین افزود زمانی که ترامپ مذاکرات ایران را فاش کرد، نتانیاهو به طور محسوسی ناراحت بود.این مقام گفت: «ترامپ و نتانیاهو در مورد موضوع حمله نظامی به ایران دیدگاههای بسیار متفاوتی دارند.» برخی در گروه اول (ونس، ویتکاف، هگزث و…) نیز اصرار نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران باید برنامه هستهای خود را تحت هر توافقی به طور کامل حذف کند را غیرواقعی میدانند.سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید برایان هیوز به آکسیوس گفت: «رئیسجمهور ترامپ به وضوح اعلام کرده است که ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد و همه گزینهها روی میز است. رئیسجمهور مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم با ایران را برای روشن کردن این نکته مجاز کرده است، اما او همچنین روشن کرده است که این روند نمیتواند برای همیشه ادامه یابد.»
مذاکرات ایران و آمریکا درباره مسئله هستهای تهران در تاریخ ۱۲ آوریل در عمان برگزار شد. از سوی ایالات متحده نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا استیو ویتکاف در این گفتوگوها حضور داشت و جمهوری اسلامی ایران نیز توسط وزیر امور خارجهاش سید عباس عراقچی نمایندگی میشد. هر دو طرف نتایج را مثبت ارزیابی کردند. کاخ سفید در بیانیهای مذاکرات را «بسیار مثبت و سازنده» خواند. در مقابل عراقچی نیز گفت که مذاکرات در «فضایی سازنده و آرام» برگزار شد. دور دوم مذاکرات قرار است روز شنبه برگزار شود.