قرآن در زندگی‌مان جاری باشد، نباید از دشمن بترسید

اگر جامعه‌ای فقط در ظاهر دیندار باشد، اما تعاملاتش بر اساس دین نباشد، مانند “پوستین وارونه” است؛ نه گرمایی برای خود دارد و نه جلوه‌ای زیبا برای دیگران.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری عصر سه شنبه در گفتگویی با اشاره به اهمیت افزایش تعاملات دینی در بین مردم، گفت: آنچه خدای متعال از ما به عنوان یک امت دینی مطالبه می‌کند، فراتر از تظاهرات ظاهری است و شامل تعاملات رفتاری، نیتی و درونی نیز می‌شود. اگر جامعه‌ای فقط در ظاهر دیندار باشد، اما تعاملاتش بر اساس دین نباشد، مانند “پوستین وارونه” است؛ نه گرمایی برای خود دارد و نه جلوه‌ای زیبا برای دیگران.

وی با اشاره به آیات قرآن، سه نوع تعامل دینی را مطرح کرد:

۱. تعامل با خدا و اولیای الهی:

شاخصه‌ی اصلی این تعامل، طاعت است. وی در این خصوص به آیه‌ی شریفه‌ی “الذین یؤمنون بالغیب و یقیمون الصلاه” اشاره کرد و افزود: «برای طاعت، ابتدا باید به فهم دینی صحیح دست یافت و باور داشت که خداوند بهتر از ما مسائل دینی را درک می‌کند. راه رسیدن به این فهم، پرسشگری و پرهیز از توهم است؛ چرا که توهم یعنی داشتن فهم غیرواقعی از دین.»

۲. تعامل با خلق خدا:

تعامل با خدا شاخصه‌ی آن خدمت است. خدمت نیز دو رکن دارد:

۱) حسن‌ظن به دیگران:

ماندگاری با اشاره به آیه ۱۲ سوره حجرات و روایتی از امام رضا(ع) گفت : اولین قدم در خدمت به مردم، داشتن نگاهی مثبت و خیرخواهانه نسبت به آنان است.

۲ ) تعاون و همکاری:

وی در ادامه با افزود : برادری و همراهی، حتی با غیرمسلمانان، برای پیشبرد خیر عمومی ضروری است. وی از نمونه‌های عینی این تعاون، به فعالیت‌های مردمی در نیمه شعبان و پیاده‌روی اربعین اشاره کرد.

۳. تعامل با دشمنان خدا:

کارشناس مذهبی در ادامه با اشاره به سومین نوع تعامل دینی بیان کرد: شاخصه‌ی اصلی این تعامل، خصومت با دشمنان دین خداست و دو ویژگی مهم در این زمینه وجود دارد.

۱) بی‌اعتمادی به دشمن:

ماندگاری با اشاره به اینکه اولین شاخص تعامل با دشمنان خدا بی اعتمادی به دشمنان است گفت: دشمن دروغ می‌گوید و نباید فریب ظاهر دشمن را خورد.

۲) شجاعت در برابر دشمن:

وی تصریح کرد: اگر قرآن در زندگی ما جاری باشد، نباید از دشمن بترسیم.

استاد حوزه علمیه در پایان تصریح کرد: تعامل دینی، مکمل تظاهرات دینی است و تا زمانی که جامعه‌ی اسلامی به این سه‌گانه‌ی تعامل با خدا و خلق خدا و خصم با دشمن توجه نکند، نمی‌توان انتظار تربیت دینی جامع داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.