قرآن در این صورت انسان‌ها را به بصیرتی والا می‌رساند

حجت‌الاسلام محمد حسین‌پور گفت: اگر قرآن در جامعه، جایگاه واقعی خود را پیدا کند، انسان‌ها به بصیرتی والا دست می‌یابند و در جایگاهی ویژه از درک و آگاهی قرار می‌گیرند، چرا که این کتاب آسمانی، نوری است که اگر به آن تمسک جوییم، راه هدایت را خواهیم یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسین‌پور مدیر مرکز قرآنی جامعه‌الصادقین مشهد  درخصوص عامل اصلی کمال و سعادت در زندگی برای انسان، اظهار کرد: کمال و سعادت حقیقی در این است که انسان خود را بیابد و بشناسد، زیرا پس از شناخت خویشتن، می‌تواند تصمیمات آگاهانه بگیرد، نیت‌های خود را خالص کند و اعمالش را در مسیر درست هدایت نماید. انسان زمانی که به درک صحیحی از خود می‌رسد، می‌تواند بین خیر و شر تمایز قائل شود و مسیر تعالی را انتخاب کند.

وی ادامه داد: از همان آغاز، هنگامی که جنین در رحم مادر شکل می‌گیرد، نخستین چیزی که ایجاد می‌شود، مغز و سیستم عصبی، سپس قلب و دستگاه گردش خون است، در نهایت سایر اندام‌ها شکل می‌گیرند. این ترتیب آفرینش، نشانه‌ای بر اهمیت عقل و اندیشه در وجود انسان است. امام علی(ع) در این‌باره می‌فرماید: «جایگاه عقل در مغز است، ایمان و کفر در قلب شکل می‌گیرد و طاعت و معصیت در دیگر اعضا متجلی می‌شود.»

حسین‌پور بیان کرد: بر این اساس، رشد و کمال انسان در گرو عواملی همچون عقلانیت، ایمان، تقوا، عمل صالح، اخلاص، دعا و ولایت‌پذیری الهی است. این‌ موارد ستون‌های اصلی تعالی روحی و معنوی به‌شمار می‌آیند. در مقابل، سقوط و انحراف انسان ناشی از جهالت، کفر، اعمال ناصالح، شرک، استکبار از دعا و پذیرش ولایت شیطان است.

مدیر مرکز قرآنی جامعه‌الصادقین مشهد تصریح کرد: انسان در مسیر زندگی، تخلف‌ناپذیر از قوانین الهی است؛ یعنی اعمال و نیات او همواره نتایجی در پی خواهند داشت. اگر مردم به این اصل قرآنی آگاه شوند، راه برایشان هموارتر خواهد شد، دیدگاهشان وسیع‌تر می‌شود و می‌توانند تصمیماتی صحیح و خردمندانه اتخاذ کنند. خداوند در قرآن می‌فرماید: «بر شما باد که خود را حفظ کنید و نگران گمراهی دیگران نباشید؛ زیرا آنان که مسیر نادرست را برمی‌گزینند، به شما زیانی نخواهند رساند» قرآن، حجتی بالاتر از هر منبع دیگری است؛ چراکه وحی الهی است و پیامبر اکرم(ص) مأمور به تبعیت از آن شده است: «از آنچه بر تو وحی شده است پیروی کن.»

وی گفت: از طریق قرآن، پیامبران و امامان را می‌شناسیم، ارزش‌های حقیقی را درمی‌یابیم و به درک درستی از قیامت می‌رسیم. اگر این کتاب آسمانی در جامعه جایگاه واقعی خود را پیدا کند، انسان‌ها به بصیرتی والا دست می‌یابند و در جایگاهی ویژه از درک و آگاهی قرار می‌گیرند، چرا که قرآن، نوری است که اگر به آن تمسک جوییم، راه هدایت را خواهیم یافت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.