ایران خواستار محکومیت جهانی تهدیدهای ترامپ شد

مجید تخت روانچی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ این سخنان را در نشست معاونان وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی وزارت امور خارجه روسیه در مسکو برگزار شد، بیان کرد.

تخت روانچی در این نشست با اشاره به تهدید اخیر رئیس جمهور آمریکا برای استفاده از زور علیه جمهوری اسلامی ایران، این سخنان را خطرناک و در تضاد با اصول اساسی حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل خواند که استفاده از زور علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورها را منع می کند.
وی با اشاره به درخواست ایران از شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این سخنان، از سازمان شانگهای نیز خواست تا موضع مشابهی را در محکومیت این رویکرد آمریکا، در جهت حفظ صلح و امنیت بین المللی اتخاذ کند.

لزوم تدوین نقشه راه جامع برای سازمان شانگهای

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سازمان شانگهای نزدیک به نیمی از جهان را تحت پوشش دارد، اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواکونمیک همکاری در سازمان را یادآور شد و گفت برای اینکه سازمان بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند لازم‌است یک نقشه راه جامع تدوین شده که مهمترین مسائل سازمان در حوزه صلح، امنیت و ثبات منطقه ای را در بر بگیرد، داشتن چنین نقشه راهی برای توسعه پایدار منطقه ما ضروری است چراکه این منطقه در طول تاریخ همواره از جنگها، منازعات، دخالت خارجی و چالش‌های معاصر چون تروریسم و قاچاق مواد مخدر رنج برده است.
تخت روانچی استفاده غیرقانونی از اهرم تحریم های یکجانبه را یکی از چالش های دنیای امروز خواند که بویژه از سوی دولتهای غربی علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می شود.

پیشنهاد همکاری در مقابله با تروریسم

معاون وزارت خارجه کشورمان با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از قربانیان تروریسم، نقشی پیشرو در مقابله با تهدیدات ناشی از تروریسم، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر در منطقه داشته و در این راه شهدای بسیاری تقدیم کرده است، به مبارزه ماندگار سردار شهید قاسم سلیمانی با گروه‌های تروریستی منطقه بویژه داعش اشاره کرد و افزود که جمهوری اسلامی ایران آماده است با ساختار منطقه ای مبارزه با تروریسم سازمان شانگهای(RATS) نیز همکاری کند.‌ از جمله پیشنهاد می شود مرکز تحقیق و پژوهش برای بررسی ریشه های افراط گرایی و تروریسم ایجاد شود.

بنا بر گزارش سفارت ایران در روسیه، نشست رایزنی‌های سیاسی و امنیتی سازمان شانگهای در مسکو، در دو نشست تخصصی برگزار شد. نشست نخست با عنوان تعمیق هماهنگی سیاست خارجی کشورهای عضو برای تقویت نقش سازمان در ثبات و امنیت منطقه ای و نشست دوم با عنوان بروزرسانی جامع فعالیت‌های سازمان شانگهای، بهبود مکانیسم ها برای مقابله با چالشهای و تهدیدات مشترک برگزار شد.

به گزارش ایرنا، معاون سیاسی وزارت امور خارجه چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای وارد مسکو شد. تخت روانچی در نخستین روز سفر به مسکو با سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفت و گو کرد. وی در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با برخی دیگر از همتایان خود دیدار خواهد داشت.

سازمان همکاری شانگهای متشکل از ۱۰ کشور عضو ، مهمترین سازوکار سیاسی – امنیتی در حوزه اوراسیا به‌شمار می‌رود.
روسیه، ایران، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، بلاروس و ازبکستان اعضای سازمان همکاری شانگهای هستند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ در ادامه تهدیدهای ضد ایرانی خود در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» مدعی شد: «اگر ایران توافق نکند، بمباران خواهد شد؛ بمبارانی که مانند آن را هرگز ندیده‌اند.»

در پی این تهدید، مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه، سرپرست سفارت سوئیس در تهران را به‌عنوان حافظ منافع آمریکا احضار و یادداشت رسمی هشدار جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کرد. وی ضمن محکوم‌کردن اظهارات تنش‌زا و غیرقانونی رئیس‌جمهوری آمریکا، بر عزم جدی ایران برای واکنش قاطع و فوری به هرگونه تهدید تأکید کرد.

در همین حال اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار پیامی در ایکس، تهدید رئیس‌جمهوری آمریکا را «تقابل آشکار با ذات و جوهره صلح و امنیت بین‌المللی» توصیف کرد. وی نوشت: «چنین تهدیدی نقض فاحش منشور ملل متحد و پشت‌پا زدن به رژیم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. خشونت، خشونت می‌آورد و صلح، صلح می‌آفریند. ایالات متحده می‌تواند انتخاب کند؛ همراه با آثار و تبعاتش.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.