رئیس سازمان غذاودارو: سال آینده مشکل تأمین دارو نداریم

سال آینده با توجه به تخصیص ارز مورد نیاز، در حوزه تأمین داروی مورد نیاز کشور نگرانی نداریم.

برخی از کمبودهای دارویی ناشی از قیمت‌گذاری نامناسب در چند سال اخیر بوده؛یعنی محدودیت قیمت برای شرکت‌های تولید کننده که عملاً آن داروها را از سودآوری و تولید خارج کرد.

سیاست ما به سمت اصلاح قیمت‌هاست که برای شرکت‌های دارویی صرفه اقتصادی داشته باشد و تولید شود اما همه نگرانی و دغدغه اصلی ما این است که پرداختی از جیب مردم خیلی افزایش پیدا نکند.

دکتر مهدی پیرصالحی در همایش معاونین غذا و دارو کشور که امروز در اهواز برگزار شد، به تشریح چالش‌ها و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه‌های مختلف پرداخت و عنوان کرد: همکاری و مشارکت همه جانبه دانشگاه‌های علوم پزشکی و مردم در حل مشکلات حوزه سلامت بسیار تأثیرگذار است.

پیرصالحی بر لزوم همکاری و مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی در حل مشکلات حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: سازمان غذا و دارو به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست، بنابراین نیازمند همکاری و هم‌افزایی همه بخش‌ها هستیم.

وی در خصوص چالش‌های حوزه غذا و دارو، اظهار کرد: کمبودهای دارویی، مشکلات تأمین ارز، بدهی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی، افزایش قیمت تجهیزات پزشکی در سال آینده، مشکلات مربوط به تأمین برخی از برندهای شیرخشک و همچنین مسائل مربوط به واردات و صادرات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، مسائلی است که پیش روی حوزه غذا و دارو است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تحریم‌ها و مشکلات ارزی، عنوان کرد: علیرغم وجود این مشکلات، تأمین ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی از اولویت‌های سازمان غذا و دارو کشور است؛ تأمین ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی برای مقابله با چالش‌هایی که این حوزه با آن مواجه است، بسیار ضروری است.

پیرصالحی در ادامه به طرح دارویار، بیمه تأمین اجتماعی، بودجه‌های تخصیص یافته به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، سهمیه‌های دارویی، بازرسی‌های هدفمند و اصلاحی در داروخانه‌ها و صنایع تحت نظارت و همچنین لزوم تقویت آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت در نقاط مرزی اشاره کرد و گفت: هدف نهایی همه تلاش‌ها، ارائه خدمات بهتر به مردم و تأمین سلامت آنها است.

وی با بیان اینکه همه باید با هم همدل و همیار برای ایرانی آبادتر و شادتر تلاش کنیم، خواستار شد: همگان در این مسیر، سازمان غذا و دارو را یاری کنند.

رئیس سازمان غذا و داروی کشور، همچنین به پویش “نه به تصادف” که از سوی وزارت بهداشت آغاز شده است، اشاره کرد و اظهار داشت: مشارکت همگانی در کاهش آمار تصادفات و تلفات جاده‌ای نقش بسزایی دارد؛ سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و این یک خسارت بزرگ برای کشور است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.