معاون دادستان: امر به معروف صرفاً تذکر به بانوان بدحجاب نیست

 سیدمحسن موسوی معاون اول دادستان کل کشور در چهارمین مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر طی سخنانی با اشاره به اینکه بزرگان دین همواره بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر تأکید داشته‌اند، افزود: زیرا کسانی که وارد این عرصه می‌شوند، باید اهمیت و جایگاه آن را بدانند و بدانند که در چه مسیر با ارزشی گام برمی‌دارند.

معاون اول دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود، به مشکلات موجود در جامعه اشاره کرد و ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر را عامل اصلی این مشکلات دانست.

سیدمحسن موسوی گفت: اگر امروز در جامعه با مشکلاتی مانند حجاب، اختلاس، ربا، رشوه و سایر مسائل مواجه هستیم، به این دلیل است که این فریضه مهم الهی را ترک کرده‌ایم و فقط حرف می‌زنیم.

وی افزود: جمع نورانی مانند شما بزرگان که دغدغه‌مند، علاقه‌مند، دلسوز نظام، انقلاب و دین هستید، باید بحث احیای امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کنید. آیا این فریضه واقعاً احیا شده است؟ اگر احیا شده بود، ما این مشکلات را نداشتیم.

موسوی با استناد به فرمایش امام رضا علیه السلام که فرمودند: “اگر مردم خوبی‌های کلام ما اهل بیت را بدانند، از ما تبعیت می‌کنند”، گفت: اگر امروز فساد و گناه در جامعه وجود دارد، به این دلیل است که ما این وظیفه بزرگ الهی را ترک کرده‌ایم.

ما نتوانسته‌ایم خوبی‌های دین و مذهب تشیع را بیان کنیم

وی با اشاره به آیات قرآن کریم، روایات، سخنان ائمه معصومین علیهم السلام تأکید علمای بزرگ و مقام عظمای ولایت و رهبری، بر اهمیت این فریضه تأکید کرد و گفت: متاسفانه ما نتوانسته‌ایم خوبی‌های دین و مذهب تشیع را برای مردم بیان کنیم. دینی که برای تمام لحظات بشریت برنامه دارد، از قبل از تولد تا زمان مرگ و بعد از آن. کدام دین و مذهب به این جامعیت وجود دارد؟ چرا روحانیت و کسانی که تریبون‌ها در اختیارشان است، این خوبی‌ها را برای مردم بیان نمی‌کنند؟

معاون اول دادستان کل کشور در ادامه با انتقاد از کم‌توجهی به احکام دین و سیره اهل بیت علیهم السلام در جامعه، بر لزوم تبیین این مسائل برای مردم تأکید کرد.

سیدمحسن موسوی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از افراد جامعه حتی ابتدایی‌ترین احکام دین را نمی‌دانند و با زندگینامه اهل بیت علیهم السلام آشنا نیستند، گفت: متأسفانه، اگر امروز ما بر روی تریبون قرار بگیریم، به دنبال بیان مسائلی هستیم که جلب توجه کند، در حالی که بزرگان ما در گذشته، قبل از هر چیز، مسائل شرعی را برای مردم بیان می‌کردند.

وی افزود: در گذشته، حوزه‌های علمیه در بازارها ساخته می‌شد، زیرا کاسبان و بازاریان قبل از شروع کسب و کار، احکام شرعی را یاد می‌گرفتند تا از ربا و کم‌فروشی دوری کنند. امیرالمومنین علی علیه السلام نیز در زمان خلافت و حتی در دوران خانه‌نشینی، در بازارها حرکت می‌کردند و مسائل شرعی مربوط به اصناف مختلف را برای آنها بیان می‌کردند.

ما در بین جوانان و معترضان، خوبی‌های نظام را بیان نکرده‌ایم

موسوی با اشاره به اینکه امروزه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان از مسائل شرعی مبتلا به خود آگاه نیستند، تاکید کرد: وظیفه ما بسیار سنگین است. آقایان، امر به معروف و نهی از منکر فقط به مسائل امروزی محدود نمی‌شود.

معاون اول دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود، بر لزوم تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و مقابله با تبلیغات سوء دشمنان تاکید کرد و گفت: امروز امر به معروف، بیان خوبی‌های نظام جمهوری اسلامی است. اگر می‌بینیم جوانان، دانشجویان و بازاریان انتقادی نسبت به نظام و انقلاب دارند، به این دلیل است که اطلاع ندارند. اگر می‌بینیم عده‌ای به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی تبلیغ می‌کنند و از دوران شاه تعریف می‌کنند، به این دلیل است که ما در بین جوانان و معترضان، خوبی‌های نظام را بیان نکرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی بسیار ارزشمند است و ابهت، اقتدار و خدمات بسیاری ارائه کرده است، گفت: من در یکی از روستاها حضور پیدا کردم و به مردم گفتم، قبول دارم که گرانی و مشکلات وجود دارد، اما وضعیت زندگی امروز شما را با گذشته مقایسه کنید. آیا این روستا در گذشته آب، برق، تلفن، اینترنت، جاده و بهداشت داشت؟ به برکت نظام جمهوری اسلامی، امروز در دورترین نقاط کشور بهترین امکانات وجود دارد. چرا ناشکری و کفران نعمت می‌کنیم؟ چرا اینها را برای جوانانمان توضیح نمی‌دهیم؟ چرا مراقبت نمی‌کنیم؟ چرا برای معلمین کلاس نمی‌گذاریم؟

چرا از عظمت سپاهمان نمی‌گوییم؟

موسوی با انتقاد از عدم توجه به نقش معلمان و اساتید دانشگاه در تربیت نسل جوان، گفت: باید برای معلمینی که دانش‌آموزان زیر دست آنها هستند و می‌توانند آنها را به هر شکلی که می‌خواهند تربیت کنند، کلاس امر به معروف بگذاریم. چرا از عظمت سپاهمان نمی‌گوییم؟ چرا نمی‌گوییم که امروز اگر نظام جمهوری اسلامی عزت و عظمتی دارد، به این دلیل است که بسیجیان ما، ذبده‌ترین کماندوهای آمریکا را دستگیر می‌کنند و آنها در مقابل بسیج ما زانو می‌زنند؟

امر به معروف صرفاً تذکر به بانوان در خیابان‌ها نیست

وی با اشاره به سخنان فرمانده هوافضای سپاه گفت: باید برای ملتمان، مردممان و جوانانمان بگوییم که اگر اراده کنیم، طومار آنها را به هم می‌پیچیم. باید این عظمت‌ها و اقتدار را به مردم بگوییم و به آنها امیدواری بدهیم. مردم نباید ناامید شوند. بله، آنها دارند تلاش می‌کنند گرانی و مشکلات برای کشور به وجود بیاورند، اما امر به معروف و نهی از منکر تنها این نیست که یک خانمی را در خیابان ببینیم و به او تذکر بدهیم. این هم خیلی مهم است و نباید رها کنیم. باید تذکر بدهیم و حجاب مسئله اصلی ما باشد و باید پیگیری کنیم.

موسوی با تقدیر از فعالیت گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر در سراسر کشور، گفت: امروز نیاز جامعه ما این است که دشمن را به جوانان بشناسانیم و از دشمن غفلت نکنیم. امام صادق علیه السلام فرمود بنی‌امیه تعلیم ایمان را آزاد گذاشتند، اما تعلیم شرک را نه ، تا اگر آنان را به شرک بکشانند، مردم متوجّه نشوند.

دشمن نمی‌خواهد چهرۀ خبیث آمریکا نمایان شود

وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام سعی دارند چهره خبیث آمریکا را پنهان کنند، گفت: دشمنان می‌خواهند مانع از این شوند که ما چهرۀ خبیث آمریکا را معرفی کنیم و جنایت‌های آن را بیان کنیم. اما وظیفه ما این است که این خباثت‌ها و جنایت‌هایی که دولت آمریکا رقم می‌زند را بیان کنیم. برخی مسئولان فعلی ما هم به جای اینکه بیایند و این چهره کثیف آمریکا را تطهیر کنند، با گفتارشان هزاران لکه سیاهی بر این چهره اضافه می‌کنند. اگر با آب هفت بحر هم شسته شود، باز این خباثت‌ها از چهره آمریکا زدوده نخواهد شد.

موسوی در ادامه با تأکید بر اینکه امر به معروف، بیان خوبی‌هاست، گفت: باید از عظمت سپاه، از توانمندی‌ها و از همراهی مردم بگوییم. دیدید که مردم چگونه در این بیست و دوم بهمن ماه به ندای رهبر معظم انقلاب لبیک گفتند و آمدند و در این راهپیمایی شرکت کردند و پوزه آنها را به خاک مالیدند. رئیس‌جمهور عزیز ما هم آنگونه مواضع ارزشمندی گرفتند در راهپیمایی ۲۲ بهمن. باید این خوبی‌ها را گفت و بیان کرد تا گسترش پیدا بکند.

وی با اشاره به همدلی و اتحاد بین مسئولین نظام، گفت: قوه قضاییه ما امروز به حمدالله در دوران طلایی خودش دارد به سر می‌برد. ریاست محترم قوه قضاییه که با تمام زوایای قوه آشنایی کامل دارد، رئیس محترم دیوان عالی کشور و دادستان معظم کل کشور همه و همه در تلاشند که به حمدالله بتوانند به منویات مقام معظم رهبری جامعه عمل بپوشانند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.