رئیس بهزیستی: عدم گزارش‌ موارد کودک آزاری جرم‌انگاری شده است

خلاء قانونی در حمایت از کودکان نداریم. اعتبارات بهزیستی برای مداخله بهنگام در جرائم باید افزایش یابد.

بیش از ۷۰۰ هزار تماس با ۱۲۳ منجر به مداخله شده است.

سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی تنها سازمانی است که در کنار نیروی انتظامی در این نوع شرایط، مداخله می‌کند. برای مثال اگر کسی بخواهد قتل انجام دهد، متوجه می‌شود و مانع قتل می‌شود. اگر بخواهد سرقت کند، متوجه می‌شود و دستگیر می‌کند. لذا سازمان بهزیستی تنها سازمانی است که در میدان عمل توسط تماس مردم با ۱۲۳ و گزارش جرائم مداخلات حرفه‌ای حمایتی می‌کند.

وی افزود: بیش از ۹۰ مرکز در سطح کشور داریم که برای توانمندسازی و جمع‌آوری این کودکان شکل گرفته و ۶۴۰ مرکز نیز وجود دارد که تحت عنوان شبه خانواده برای کودکان و نوجوانان هستند. بخشی از کودکانی که کار می‌کنند، کودکان خیابانی هستند و به نوعی در چرخه خدماتی این مراکز قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: رویکرد توانمندسازی کودکان کار با رویکرد تربیتی و قرار گرفتن در چرخه حیات سالم از جمله مهم‌ترین موارد است که در ادامه به یک جمع‌بندی تحت عنوان مجتمع شوق زندگی رسیدیم. این مجتمع به نظر من یک رویکرد تجمیعی، تخصیصی، تربیتی، تفکیکی و مشارکتی است که هر کدام نیاز به توضیح دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای مقابله با خشونت علیه کودکان خلاء قانونی وجود دارد؟ گفت: در حمایت از کودکان خلأ قانونی وجود ندارد و در این راستا قانون جامع حمایت از اطفال و نوجوانان وجود دارد. این قانون سال ۱۳۹۹ تکمیل شده و به قانون جامع تبدیل شد. اگر پلیس جرمی مربوط به کودک مشاهده کند باید گزارش دهد، اما اطلاع ندادن از سوی مردم عادی، جرم‌انگاری نشده بود یعنی اگر اکنون یک کودک مورد آزار قرار گیرد و از کنارش عبور کنیم و گزارش نکنیم، جرم‌انگاری شده است و حساسیت در قانون برای خشونت علیه کودکان بسیار جدی است و البته نگاه خانواده محور و تربیتی وجود دارد که کودک در محیط خانواده براساس این قانون محافظت شود و بنابراین به لحاظ قانونی این اقدامات اتفاق افتاده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.