نماینده مجلس: باید حقمان را از طالبان بگیریم
احمد بخشایش اردستانی:
مادامی که کشورهای همسایه ما از دریچه ابرقدرت آمریکا به ما نگاه میکنند، این مشکلات را خواهیم داشت. ما با ژاندارم جهان درگیریم و میخواهیم ابهت ایالات متحده را بشکنیم. همسایههای ما نیز از این شرایط سوء استفاده کرده و تلاش میکنند حق ما را ندهند. ما هم باید تلاش کنیم حقمان را بگیریم. حق گرفتنی است؛ دادنی نیست
مشکل اصلی ما این است که در ۴۵ سال گذشته سعی کردیم با آمریکا درگیر باشیم. البته ما آمریکاییها را از منطقه بیرون کردیم، اما یادمان باشد ایالات متحده با ویتنامیها جنگی خونین برقرار کرد و در نهایت هم به صلح رسید؛ اما ما سالهاست با آمریکا درگیریم و در سایه این درگیریها برخی کشورهای همسایه خلیج فارس به اضافه کشورهایی از جمله افغانستان از دریچه آمریکا به ما نگاه کرده و ما را ضعیف میپندارند.
عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: «مادامی که کشورهای همسایه ما از دریچه ابرقدرت آمریکا به ما نگاه میکنند، این مشکلات را خواهیم داشت. ما با ژاندارم جهان درگیریم و میخواهیم ابهت ایالات متحده را بشکنیم. همسایههای ما نیز از این شرایط سوء استفاده کرده و تلاش میکنند حق ما را ندهند. ما هم باید تلاش کنیم حقمان را بگیریم. حق گرفتنی است؛ دادنی نیست. مشکل اصلی ما این است که در ۴۵ سال گذشته سعی کردیم با آمریکا درگیر باشیم. البته ما آمریکاییها را از منطقه بیرون کردیم، اما یادمان باشد ایالات متحده با ویتنامیها جنگی خونین برقرار کرد و در نهایت هم به صلح رسید؛ اما ما سالهاست با آمریکا درگیریم و در سایه این درگیریها برخی کشورهای همسایه خلیج فارس به اضافه کشورهایی از جمله افغانستان از دریچه آمریکا به ما نگاه کرده و ما را ضعیف میپندارند. اگر ما مشکلات اینچنینی نداشتیم، طالبان نیز جرأت این رفتارها را نداشت. منشاء شکل گیری طالبان افغانستان، ایران است. ایران بود که در سال ۱۹۷۹، حکومت مذهبی ایجاد کرد. هر کجای دنیا که حاکمیت مذهبی به وجود بیاید، منشاء آن جمهوری اسلامی است. اما حاکمیتهای مذهبی یکدیگر را تحمل نمیکنند یا به عبارتی رقیب یکدیگر هستند؛ چون میخواهند تبدیل به الگو شوند.»
وی افزود: «برای مثال اسلام تشیع ایران با اسلام لیبرال ترکیه و اسلام سکولار بن سلمان تکفیری یا اسلام جدید سوریه و در نهایت اسلام طالبان، درگیریها و رقابتهایی دارند. همچنین، چون رقیب میشوند، به دنبال تضعیف یکدیگرند. این در حالیست که ما با افغانستان بهترین سیاست را در پیش گرفتیم و وقتی طالبان سر کار آمد، ایران سیاست مُدارا را در پیش گرفت و بنزین، گازوئیل و بسیاری از نیازهای افغانستان را ایران تامین کرد. حتی سیمانهایی که برای سدهای افغانستان استفاده میشود از ایران خریداری شده است. متاسفانه طالبان از دریچه آمریکا به ایران نگاه و تصور میکند که ایران ضعیف است. ایران نمیخواهد با طالبان وارد جنگ شود، اما حاضر هم نیست حق خود را به راحتی از دست بدهد.»