بازگشت بازماندگان آتشسوزی لسآنجلس به خانههای ویران شده
ساکنان شهر لسآنجلس که به دلیل آتشسوزیهای مهیب جنگلها مجبور به ترک خانههای خود شده بودند، پس از بازگشت به خانههایشان تنها با خاکستر و ویرانه از خانههایشان روبرو شدند.
وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «مقامات اعلام کردند که این آتشسوزیها که از بدترین بلایای طبیعی در تاریخ کالیفرنیا به شمار میرود، جان دست کم ۱۱ نفر را گرفته و به بیش از ۱۰ هزار ساختمان خسارت کلی یا جزئی وارد کرده است».
بازماندگان این فاجعه، صحنههای پس از آتشسوزی را «شبیه به آخرالزمان» توصیف کردند. محلههای کاملی به خاکستر تبدیل شدهاند و ساکنان در غم و شوک فرو رفتهاند. اورین واترز، یکی از بازماندگان، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این غیرقابل تصور است. همه چیز اطراف ما نابود شده است.»
تصاویر هوایی از مناطقی مانند پاسیفیک پالیسیدز و آلتادینا، خانههای کاملاً سوخته را نشان میدهند و منظرهای شبیه به منطقه جنگی ایجاد کردهاند. برخی از بازماندگان از نجات خود ابراز خوشحالی میکنند، در حالی که دیگران بر سر از دست دادن خانهها و خاطرات خود به گریه میافتند.
ریک مکگیگ که خانه خود را در محله پالیسیدز از دست داده است، میگوید: «همه چیز اطراف ما به خاکستر تبدیل شده است. فقط مجسمه مریم مقدس باقی مانده که در این زمان سخت، نعمت است، ما بسیار غمگین هستیم، اما از اینکه در کنار هم هستیم شکرگزاریم».
مکگیگ برای اولین بار روز سهشنبه گذشته، هنگام قدم زدن با سگ خود در نزدیکی پارک، متوجه آتشسوزی شد. او ابرهای سفیدی را دید که بعداً مشخص شد دود هستند. او به خانه خود دوید و هر چه توانست در ماشینش جمع کرد و سپس با همسرش فرار کرد. بعداً همان روز، این زوج با استفاده از دوربین مداربسته خانه خود، گسترش آتشسوزی را تماشا کردند.
کالین استور که خانه مادرش از آتشسوزیهای مهیب جنگلها در لسآنجلس جان سالم به در برده است، از حجم خسارات وارد شده به ایالت ابراز شوک کرد و گفت: «کالیفرنیا در حال سوختن است. ما به حمایت بیشتری برای مقابله با این بلایا نیاز داریم».
بادهای شدید با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت، به گسترش سریع آتش کمک کردند و کار مهار آتش را بسیار دشوار کردند. با وجود کاهش سرعت باد در روز جمعه، هنوز ۵ آتشسوزی بزرگ خارج از کنترل هستند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تصاویر در لسآنجلس را «شبیه به میدان جنگ» توصیف کرد و خواستار ارائه کمکهای فوری به مناطق آسیبدیده شد. گاوین نیوسوم، فرماندار کالیفرنیا، گفت که ایالت نیاز به «بررسی مستقل و کامل» پاسخهای خود به بلایا دارد و اشاره کرد که کمبود منابع و تجهیزات، تلاشهای اطفاء حریق را با مشکل مواجه کرده است.
سرقتها در مناطق آسیبدیده، نگرانیهای بیشتری را ایجاد کرده و مقامات مجبور به اعمال مقررات منع آمد و شد در برخی محلهها شدهاند. نیکلاس نورمن، یکی از ساکنانی که برای حفاظت از اموال خود گشتزنی میکرد، گفت: «من خانهام را نجات دادم تا یک احمق بیاید و آن را غارت کند. این غیرقابل قبول است».
آتشسوزیها همچنین باعث اختلال در زندگی روزمره لسآنجلس شده است. رویدادهای فرهنگی و ورزشی، از جمله بازیهای بسکتبال و مراسم اهدای جوایز، به تعویق افتادهاند. برخی از جادهها بسته شدهاند و به دلیل دود غلیظی که آسمان را پوشانده است، پروازهای هوایی به تأخیر افتادهاند.
آتشسوزیهای امسال با خسارتی بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دلار، ویرانگرترین آتشسوزیها در تاریخ کالیفرنیا هستند. کارشناسان اقلیم میگویند که تغییرات اقلیمی نقش مهمی در افزایش فراوانی و شدت این بلایای طبیعی دارد.