شدت بیماری‌زایی و میزان مرگ hmpv مانند آنفولانزا است

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: متاپنوموویروس در گذشته در ایران و در دنیا شناسایی شده است و مورد جدیدی محسوب نمی‌شود. به تازگی این ویروس در کشور چین شیوع گسترده داشته است؛ اما اپیدمی محسوب نمی‌شود.

شدت بیماری‌زایی بیماری hmpv و شدت میزان مرگ و میر آن مانند بیماری آنفولانزا است و اصل در تمام بیماری‌های ویروسی رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مانند فاصله‌گذاری خواهد بود.

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیربت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «بیماری متاپنوموویروس از فردی به فرد دیگر و از سطح به افراد منتقل می‌شود. علائم این بیماری تب، گرفتگی صدا، سرفه و تنگی نفس است.»

قباد مرادی گفت: «برای این بیماری تا به امروز واکسن یا درمان ویژه‌ای وجود ندارد و پیشگیری‌های لازم در خصوص این بیماری شامل شستن دست با آب و صابون، رعایت فاصله گذاری و زدن ماسک در مراکز شلوغ و بسته است. »

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: «این ویروس در گذشته در ایران و در دنیا شناسایی شده است و مورد جدیدی محسوب نمی‌شود. به تازگی این ویروس در کشور چین شیوع گسترده داشته است؛ اما اپیدمی محسوب نمی‌شود.»

قباد مرادی تصریح کرد: «شدت بیماری‌زایی بیماری hmpv و شدت میزان مرگ و میر آن مانند بیماری آنفولانزا است و اصل در تمام بیماری‌های ویروسی رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مانند فاصله‌گذاری خواهد بود. سازمان جهانی بهداشت وضعیت بحرانی یا اضطراری اعلام نکرده و وضعیت این بیماری در ایران عادی است.»

سرپرست مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت توضیح داد: «تا به امروز کیت‌های آزمایشگاهی تشخیص این ویروس در ایران به میزان کافی وجود داشته‌اند و مشکلی در خصوص تامین این کیت‌ها نیست. وزارت بهداشت هیچگونه دستورالعمل تعطیلی مراکز یا قرنطینه را ابلاغ نکرده و تمامی موارد را به طور دقیق رصد می‌کند.»

قباد مرادی اضافه کرد: «ویروس hmpv سبب بروز بیماری‌های تنفسی می‌شود و این ویروس در برخی از کشورها شیوع داشته است.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.