آنفلوآنزا همه گیر نشده است

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر بیماری آنفلوآنزا شیوع دارد ولی همه گیر نشده است.

در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت، مهمترین بیماری های ویروسی حاد کنونی در سطح جهان آنفلوآنزا، کووید۱۹ و سرماخوردگی اعلام شده ولی شواهدی مبنی بر گسترش بیماری ویروسی با علائم گوارشی منتشر نشده است.

گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا و اروپا نیز نشان می دهد در دو هفته گذشته، موارد آنفلوآنزا، RSV و کووید۱۹ در این منطقه با رشد ۱۰-۲۰ درصدی، روند افزایشی به خود گرفته است که بالاترین سهم مثبت شدن تست در مبتلایان شناسایی شده مربوط به آنفلوآنزا است. در آخرین رصد پاتوژن های ویروسی در ایران هم نشانه ای از وجود یک بیماری ویروسی جدید با علائم خاص گوارشی گزارش نشده است.

آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی بسیار واگیردار است که در فصل های سرد سال بیشتر دیده می شود و اکثر افراد معمولا در عرض هفت تا ۱۰ روز بدون هیچ مشکلی از درگیری بیماری آنفلوانزا بهبود می یابند.

اما اگر افراد گروه پرخطر به بیماری آنفلوانزا مبتلا شوند ممکن است دچار عوارضی تهدیدکننده زندگی شوند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به دلیل بیماری خاص یا مصرف دارو، مبتلایان به آسم، دیابت جزو گروه پرخطر هستند.

بیماران مبتلا به بیماری ‌های زمینه ای مزمن مانند بیماری های قلبی، کلیوی ریوی و کبد و بیماران چاق در گروه پرخطر آنفلوانزا هستند. به بیمارانی که در گروه پرخطر قرار دارند، توصیه می ‌شود با بروز علائم بیماری آنفلوانزا، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

بیماری آنفولانزا با شروع ناگهانی تب، سرفه، سردرد، درد ماهیچه ها و مفاصل، ضعف، گلودرد و ترشح و گرفتگی بینی ظاهر می شود و در اکثر بیماران به طور متوسط ‌طی یک هفته بدون هیچ درمانی از این بیماری بهبود می یابند، اما در افرادی مانند زنان باردار، افراد زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی و بیماری های مزمن (مانند بیماری های قلب، ریه، کلیه، متابولیک، کبد و هماتولوژی) این بیماری شدید تر می باشد، حتی ممکن است در این افراد مرگ و میر اتفاق افتد.

این بیماری از طریق انتقال ویروس آنفلوانزا در ترشحات تنفسی، از فردی به فرد دیگر با عطسه، سرفه، صحبت کردن و حتی لمس کردن اشیاء منتقل می شود. تنها بودن در یک محیط بسته با افراد بیمار برای انتقال بیماری کافی است. دوره کمون این بیماری به طور متوسط ‌بین یک تا چهار روز متغیر است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.