همکاری آنکارا و تحریر الشام علیه داعش
وزیر خارجه ترکیه:
بین آنکارا و تحریر الشام همکاری اطلاعاتی خوبی علیه داعش وجود دارد و این گروه برای ترکیه مفید بوده است. رویکرد ترکیه پیرامون قرار داشتن تحریر الشام در فهرست سازمانهای تروریستی، با سازمان ملل همسو است. اکنون شرایط جدیدی ایجاد شده که در آن، بخش قانونی و واقعیت ناقض یکدیگر هستند.
برای گفتوگو با دولت تازه سوریه در آیندهای نزدیک به دمشق سفر خواهم کرد. مبارزه با داعش همیشه بهانه آمریکا بوده است.
«هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری اروپایی از برنامه آنکارا برای گفتوگو با هیأت تحریر الشام و دولت تازه سوریه برای «مقابله با تروریسم» و مسئله فعالیت «پ.ک.ک» و «قسد» (نیروهای دموکراتیک سوریه) خبر داد.
او همچنین در گفتوگو با خبرگزاری «فرانس ۲۴» گفت که بین آنکارا و تحریر الشام «همکاری اطلاعاتی خوبی» علیه داعش وجود دارد و این گروه برای ترکیه «مفید» بوده است.
فیدان در پاسخ به سوالی درباره تروریستی بودن این گروه گفت: «رویکرد ترکیه پیرامون قرار داشتن تحریر الشام در فهرست سازمانهای تروریستی، با سازمان ملل همسو است و از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل پیروی میکنیم، اما اکنون شرایط جدیدی ایجاد شده که در آن، بخش قانونی و واقعیت ناقض یکدیگر هستند.»
او همچنین در دفاع از تحریر الشام مدعی شد: «براساس اطلاعات ما و سازمانهای اطلاعاتی غربی، هیأت تحریر الشام در ۱۰ سال اخیر هیچ فعالیت تروریستی نداشته است.»
این ادعا درحالی است که تحریر الشام پیشتر به نام «جبهه النصره»، شاخه گروه تروریستی القاعده در سوریه فعالیت میکرده و ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا پیش از تحولات اخیر در سوریه، اعلام کرده بود که این گروه یک شاخه از القاعده است و باید «درمورد آن نگران بود.»
با این وجود، فیدان در ادامه گفت که برای «گفتوگو با دولت تازه سوریه» در آیندهای نزدیک به دمشق سفر خواهد کرد. او همچنین بر تعامل مداوم مقامات آمریکایی و اروپایی با مقامات سوریه تاکید و این تحولات را قابل توجه توصیف کرد.
فیدان در این رابطه اظهار داشت: «من فکر می کنم (این تعاملات) بسیار مهم است. پیش از مقامات آمریکایی، نمایندگان برخی از کشورهای اروپایی و سازمان های بین المللی از دمشق دیدن کردند. می بینیم که با رهبری جدید در دمشق تماس برقرار می شود. این یک پیشرفت مهم است.»
فیدان در پاسخ به سوالی درباره بازگشت آوارگان سوری تاکید کرد که ترکیه به ایجاد محیطی که پناهجویان بتوانند داوطلبانه و ایمن به سوریه بازگردند متعهد است. وی همچنین تاکید کرد که بازگشت اجباری یک گزینه نیست، اما نسبت به افزایش قابل توجه بازگشت در آینده نزدیک در صورت بهبود شرایط در سوریه ابراز خوش بینی کرد.