ورود مجلس به مسئله گمشدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس:
به استناد گفتههای رئیسجمهور، روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور ناپدید میشود. چنین حجم گستردهای از قاچاق سوخت، که مصداق بارز غارت بیتالمال است، باید بهطور دقیق بررسی و عوامل دخیل در آن شناسایی و برخورد قانونی شوند.
مجلس با استفاده از ابزارهای نظارتی خود، تحقیق و تفحص از وزارت نفت را کلید زده و تا رسیدن به نتیجه نهایی و روشن شدن ابعاد این ماجرا، از پیگیری آن دست نخواهد کشید.
عبدالجلال ایری؛ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از آغاز پروسه تحقیق و تفحص از وزارت نفت خبر داد و گفت: به استناد گفتههای رئیسجمهور، روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور ناپدید میشود. این مسئله بیانگر ضعف جدی در نظارت و وجود تخلفات سازمانیافته در روند تولید و توزیع فرآوردههای نفتی است. چنین حجم گستردهای از قاچاق سوخت، که مصداق بارز غارت بیتالمال است، باید بهطور دقیق بررسی و عوامل دخیل در آن شناسایی و برخورد قانونی شوند.
وی افزود: چرا دستگاههای نظارتی تاکنون نسبت به این تخلفات سکوت کردهاند و جلوی این اتفاقات را نگرفتهاند؟ چگونه ممکن است روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت که بهعنوان سرمایه ملی تولید و توزیع میشود، بدون پیگیری دقیق از زنجیره توزیع خارج شده و سر از بازار قاچاق دربیاورد؟ این مسئله نشاندهنده ضعف نظارتی جدی و وجود شبکههای سازمانیافتهای است که بهراحتی از زیرساختهای توزیع سوخت سوءاستفاده میکنند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: وزارت نفت بهعنوان متولی اصلی تولید و توزیع فرآوردههای نفتی باید پاسخگو باشد که چرا با وجود اطلاع از این تخلفات گسترده، اقدامی جدی برای جلوگیری از آن انجام نشده است. متأسفانه تفاوت قیمت بنزین در داخل و خارج کشور و پرداخت یارانه سنگین باعث شده فرصت برای سودجویان و شبکههای قاچاق مهیا شود و روزانه میلیاردها تومان از سرمایه ملی از دست برود.
ایری با اشاره به لزوم شناسایی عوامل این تخلف، خاطرنشان کرد: مجموعههای مسئول در بروز این غارت بیتالمال باید به مردم معرفی شوند و قوه قضائیه نیز در این زمینه باید برخورد قاطع و سریع داشته باشد. انتظار داریم دولت و وزارت نفت بهجای بیان مشکلات در رسانهها، در عمل راهحلهای مؤثری برای جلوگیری از ادامه این تخلفات ارائه دهند.
وی تأکید کرد: مجلس با استفاده از ابزارهای نظارتی خود، تحقیق و تفحص از وزارت نفت را کلید زده و تا رسیدن به نتیجه نهایی و روشن شدن ابعاد این ماجرا، از پیگیری آن دست نخواهد کشید. حفظ بیتالمال و مبارزه با فساد خط قرمز مجلس است و با هرگونه کوتاهی در این زمینه برخورد قانونی خواهد شد.
گفتنی است؛ مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان روز ۲۴ آذر در بازدیدی سرزده به سازمان برنامه و بودجه کشور رفت. چند روز بود که بخشی از اظهارات او در شبکههای اجتماعی منتشر شد. او گفت: «تولیدکننده و عرضهکننده ما هستیم، این ۲۰ میلیون لیتر چگونه گم میشود؟ ما را دار هم بزنند، کم کاری نکردند. یک، صد یا هزار لیتر که نیست! حتماً من بلد نیستم نظارت کنم. بعد هم راحت میآییم پشت تریبون میگوییم این اتفاق افتاد. عین همین [مسئله] در برق و آب نیز هست. هر جا را که نگاه میکنیم، مشکل داریم. در دنیایی که همه چیز تحت کنترل و رصد است، ما بیست میلیون لیتر روزانه گم میکنیم و نمیفهمیم چگونه این اتفاق میافتد.»