قطعنامهای علیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل تصویب شد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع ۱۳۷ رأی موافق، قطعنامهای را علیه رژیم صهیونیستی تصویب کرد.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اعلام این خبر افزود: این قطعنامه از دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه درخواست میکند تا نظر مشورتی خود را در مورد تصویب قانونی علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (اونروا) در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) ارائه کند.
به نقل از الجزیره، پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) در راستای اعمال فشار علیه فلسطینیان با تصویب طرحی، فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به آن روا را ممنوع اعلام کرد. این مسئله با واکنشهای منفی بین المللی از سوی کشورهای مختلف همراه بود.
بر این اساس، مجمع عمومی سازمان ملل در راستای مخالفت با غیرقانونی شدن فعالیت سازمان آن روا در سرزمینهای اشغالی یک قطعنامه به تصویب رساند.
این قطعنامه که با موافقت ۱۳۷ کشور در مجمع عمومی به تصویب رسید، خواستار آن شده است که دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه) نظر مشورتی خود را درباره تصویب طرح در پارلمان رژیم صهیونیستی مبنی بر غیرقانونی شدن فعالیت آن روا ارائه کند.
آمریکا و متحدانش در مجمع عمومی سازمان ملل دارای حق وتو نیستند. با این حال، قطعنامههای مصوب در مجمع عمومی برخلاف شورای امنیت الزامآور تلقی نمیشود.
با این حال، این قطعنامه بار حقوقی جدیدی علیه تصمیمات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان ایجاد میکند. تلآویو به طور مستمر قوانین بین المللی را نقض کرده و اکنون نیز در حال نسل کشی فلسطینیان در غزه است. از این رو، فارغ از نظر دیوان بین المللی دادگستری درباره فعالیت آن روا، رژیم صهیونیستی بعید است به این مسئله اهمیتی بدهد.
دو قطعنامه دیگر نیز در مجمع عمومی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی به تصویب رسید. در یکی از این قطعنامهها، از اسرائیل به دلیل سو استفاده از منابع طبیعی فلسطینیها انتقاد شده است که این قطعنامه با ۱۶۲ رأی موافق به تصویب رسید.
در قطعنامه سوم نیز از رژیم صهیونیستی خواسته شد مسئولیت نشت نفت از مخازن ذخیره نفت لبنان که در جنگ سال ۲۰۰۶ از سوی این رژیم مورد هدف قرار گرفته بودند را بپذیرد و بابت آن غرامت پرداخت کند. این قطعنامه نیز با ۱۶۷ رأی موافق به تصویب رسید.
مرکز اطلاعرسانی فلسطین افزود: این تصمیم سازمان ملل نشاندهنده آغاز یک کارزار حقوقی دیگر برای رژیم صهیونیستی در لاهه در رابطه با ممنوع کردن فعالیت آنروا در سرزمینهای اشغالی فلسطین است. به نوشته پایگاه خبری مرکز اطلاعرسانی فلسطین، هرچند این نظر مشورتی در ظاهر الزامآور نیست، اما ممکن است در آینده به تحریمها و اقدامات جدی علیه رژیم صهیونیستی منجر شود.