درخواست از دیوان عالی آمریکا برای لغو ممنوعیت تیک تاک
«شو چو»، مدیرعامل تیکتاک، دوشنبه در عمارت مارالاگو با دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، دیدار کرد. این دیدار در شرایطی انجام شد که تیکتاک از دیوان عالی آمریکا درخواست کرده قانون ممنوعیت این اپلیکیشن در آمریکا را لغو کند.
مدیرعامل تیکتاک که پیشازاین برای اطلاع از وضعیت این اپلیکیشن در آمریکا با ایلان ماسک تماس گرفته بود، در دیداری رودررو با ترامپ پیگیر مواضع او در این زمینه شده است. آنها دوشنبه در عمارت شخصی ترامپ در فلوریدا دیدار کردند.
تیکتاک هفته گذشته در دادگاهی که برای بررسی ممنوعیت فعالیت این اپلیکیشن در آمریکا برگزار شد، شکست خورد و تا ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) فرصت دارد مالکیت خود را از شرکت چینی بایتدنس جدا کند. درصورتیکه تا این تاریخ وضعیت مالکیت جدید تیکتاک مشخص نشود، فعالیتهای این سرویس در آمریکا رسماً تعلیق خواهد شد.
تیکتاک آخرین تلاش خود را برای ادامهی فعالیت در ایالات متحده انجام داد و از دیوان عالی درخواست کرد تا بهطور موقت، قانونی را که بایتدنس، (شرکت مادر تیکتاک)، را مجبور به فروش این اپلیکیشن تا ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) میکند، لغو کند.
تیکتاک و بایتدنس با ارائهی درخواستی فوری به دادگاه، خواهان صدور دستور موقت برای جلوگیری از اعمال ممنوعیتی شدند که میتواند بر فعالیت حدود ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیکتاک تأثیر بگذارد.
اقدام حقوقی بایتدنس و تیکتاک در پی تجدیدنظرخواهی آنها نسبت به حکم دادگاه صورت میگیرد. در همین راستا، دستهای از کاربران آمریکایی روز دوشنبه درخواستی مشابه به دادگاه ارائه کردند.
کنگرهی آمریکا، قانون ممنوعیت تیکتاک را در ماه آوریل (فروردین و اردیبهشت) تصویب کرد. وزارت دادگستری آمریکا ادعا میکند که تیکتاک بهعنوان یک شرکت چینی، بهدلیل دسترسی به حجم وسیعی از دادههای کاربران آمریکایی، از جمله موقعیت مکانی تا پیامهای خصوصی و توانایی در دستکاری مخفیانهی محتوایی که آمریکاییها در این اپلیکیشن مشاهده میکنند، «تهدیدی عمیق برای امنیت ملی» محسوب میشود.
دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده ۶ دسامبر، استدلالهای تیکتاک را مبنیبر اینکه قانون ممنوعیت، حمایتهای آزادی بیان تحت متمم اول قانون اساسی آمریکا را نقض میکند، رد کرد.
تیکتاک و بایتدنس در پروندهای که به دیوان عالی ارائه کردند، اظهار داشتند که «اگر آمریکاییها، پس از اطلاع کامل از خطرات ادعایی دستکاری «پنهانی» محتوا، تصمیم بگیرند که به تماشای محتوا در تیکتاک ادامه دهند، متمم اول قانون اساسی، حق انتخاب را به کاربران واگذار و آنها را از سانسور دولتی مصون میکند.» و «اگر حکم دادگاه پابرجا بماند، در آن صورت کنگره اختیار بیحدومرز خواهد یافت که صرفاً با ادعای وجود خطری مبنی بر تأثیرپذیری سخنان از یک نهاد خارجی، هر شهروند آمریکایی را از بیان دیدگاهش منع کند.»
تیکتاک و بایتدنس میگویند که حتی یک ماه تعطیلی، باعث از دست دادن حدود یکسوم از کاربران آمریکایی تیکتاک و تضعیف توانایی پلتفرم در جذب آگهیدهندگان، تولیدکنندگان محتوا و استعدادهای دیگر خواهد شد.
تیکتاک که خود را یکی از «مهمترین پلتفرمهای سخنرانی» مورد استفاده در ایالات متحده مینامد، گفته است که هیچ تهدید فوریای برای امنیت ملی آمریکا ندارد و تأخیر در اجرای قانون به دیوان عالی اجازه میدهد قانونیبودن ممنوعیت را بررسی کند و دولت جدید دونالد ترامپ نیز بتواند این قانون را ارزیابی کند.
ترامپ که در دورهی اول ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۰ بهطور ناموفق سعی کرد تیکتاک را در آمریکا ممنوع کند، کمی پیش از انتخابات موضع خود را تغییر داد و در رقابتهای ریاستجمهوری امسال وعده داد که سعی خواهد کرد تیکتاک را نجات دهد.
یک منبع آگاه به رویترز گفت که ترامپ روز دوشنبه در فلوریدا با شو زی چو، مدیرعامل تیکتاک، دیدار کرده است. تیکتاک به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.