زنان افغان دیگر نمیتوانند پرستار و ماما شوند!
وزارت بهداشت افغانستان به طور شفاهی به موسسات آموزشی در حوزه بهداشت دستور داده است تا از حضور بانوان در این موسسات جلوگیری کنند. یکی از زنان افغان با نام مستعار سجا به خبرگزاری فرانسه میگوید با شنیدن این خبر شوکه شده است.
برای سجا، تحصیل در رشته پرستاری در “انستیتو مراقبتهای صحی” در کابل آخرین راه نجات او پس از محرومیت دو سال پیش زنان از دانشگاهها در افغانستان، بود تا آینده خود را بسازد. اما دولت طالبان این آرزو را با دستور حذف زنان افغان از آموزش پزشکی، به گفته منابع متعدد، از بین برده است و باعث وحشت در سراسر موسسات شده است.
وزارت بهداشت افغانستان به طور شفاهی به موسسات آموزشی در حوزه بهداشت دستور داده است تا از حضور بانوان در این موسسات جلوگیری کنند. یکی از زنان افغان با نام مستعار سجا به خبرگزاری فرانسه میگوید با شنیدن این خبر شوکه شده است. برای سجا، تحصیل در رشته پرستاری در “انستیتو مراقبتهای صحی” در کابل آخرین راه نجات او پس از محرومیت دو سال پیش زنان از دانشگاهها در افغانستان، بود تا آینده خود را بسازد. اما دولت طالبان این آرزو را با دستور حذف زنان افغان از آموزش پزشکی، به گفته منابع متعدد، از بین برده است و باعث وحشت در سراسر موسسات شده است.
مدیران و کارمندان مراکز آموزشی صحی به خبرگزاری فرانسه گفتند در روزهای اخیر از فرمان صادر شده از سوی رهبر طالبان و به طور شفاهی از سوی وزارت بهداشت برای اخراج دانشجویان زن تا اطلاع ثانوی مطلع شدهاند.
به گفته یک منبع در وزارت بهداشت، در حال حاضر ۳۵ هزار زن در حدود ۱۰ موسسه دولتی و بیش از ۱۵۰ موسسه خصوصی دانشجو هستند که دیپلم دو ساله را در رشتههایی از جمله پرستاری، مامایی، دندانپزشکی و کار آزمایشگاهی ارائه میدهند. سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل که گفته است زنان افغان قربانی «آپارتاید جنسیتی» هستند، قبلاً در مورد عواقب ویرانگر این طرح هشدار دادهاند، در کشوری که مرگومیر مادران و نوزادان از بالاترین میزان مرگ و میر در جهان است.
کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند در صورت اجرای ممنوعیت جدید “بدون شک منجر به رنج، بیماری، و احتمالاً مرگ زنان و کودکان افغان در حال حاضر و در نسلهای آینده خواهد شد که میتواند به خودکشی میان زنان تبدیل شود.”