حکم شرعی کاشت ناخن و تأثیر آن بر وضو و غسل
کاشت ناخن در میان بانوان محبوبیت زیادی پیدا کرده است، به ویژه در میان کسانی که به انجام عبادات دینی خود مقید هستند. با این حال، سوالات زیادی در خصوص تأثیر این عمل بر وضو و غسل و سایر عبادات مطرح است. طبق نظر برخی مراجع تقلید، کاشت ناخن ممکن است مانع از رسیدن آب به اعضای بدن شود و به همین دلیل وضو و غسل با آن باطل است.
حکم شرعی کاشت ناخن:
- آیتالله خامنهای: کاشت ناخن در خود اشکالی ندارد و تا زمانی که از آن بهعنوان زینت استفاده شود، باید از نامحرم پوشانده شود. اما در صورت عدم امکان برداشتن ناخن مصنوعی یا همراه بودن با مشقت زیاد، وضو و غسل باید بهصورت جبیره (مسح بر روی ناخن) انجام گیرد.
- آیتالله مکارم شیرازی: کاشت ناخن باعث مانع شدن آب برای رسیدن به عضو مورد نظر در وضو و غسل میشود و بنابراین وضو و غسل با آن باطل است.
- آیتالله صافی گلپایگانی: اگر ناخن بهگونهای کاشته شود که به راحتی قابل برداشتن نباشد، باید از مسح جبیرهای استفاده شود و در این شرایط باید تیمم نیز انجام گیرد.
حکم وضو و غسل با ناخن مصنوعی:
بر اساس فتواهای مراجع، اگر ناخن مصنوعی مانع رسیدن آب به پوست در وضو یا غسل شود، باید قبل از وضو و غسل آن را برداشت. در صورتی که برداشتن ناخن بهطور طبیعی یا با هزینه زیاد امکانپذیر نباشد، وضو و غسل بهصورت جبیره انجام میشود. به طور کلی، هر چیزی که مانع رسیدن آب به اعضای بدن باشد، باید قبل از وضو و غسل حذف شود.
بیشتر مراجع تقلید کسب درآمد از طریق کاشت ناخن را جایز میدانند، اما برخی از آنها بر این باورند که در صورتی که این کار باعث ایجاد مانعی برای وضو و غسل شود، درآمد حاصل از آن جایز نیست.
کاشت ناخن از نظر شرعی مشکلی ندارد، اما باید بهویژه برای انجام عبادات دینی نظیر وضو و غسل به دقت رعایت شود. اگر ناخن مصنوعی مانع رسیدن آب به بدن شود، باید آن را برداشت یا از مسح جبیرهای استفاده کرد. همچنین کسب درآمد از کاشت ناخن از نظر مراجع مختلف متفاوت است و به شرایط خاصی بستگی دارد.