مرگ ۵۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا

«متأسفانه از هر ۱۰ مورد مرگ کودکان، یک مورد مربوط به آلودگی هوا است و البته بیشترین تعداد موارد مرگ منتسب به آلودگی هوا مربوط به گروه سنی بالای ۵۰ سال است» این را فوق تخصص ریه محمدرضا مسجدی می‌گوید.

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران محمد صادق حسنوند روز شنبه گفت که «سال گذشته حدود ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده است»، این تعداد موارد مرگ بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از کل موارد مرگ در کشور است.

با این وجود طبق آمار ارائه شده در سه سال پیش ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر از هموطنان‌مان بر اثر آلودگی هوا فوت کردند و به دنبال آن ۸ میلیارد دلار خسارت اقتصادی به کشور وارد شد.

ذرات معلق کم‌تر از ۲/۵ میکرون مهم‌ترین آلاینده در حال حاضر در کشور است که از سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ شاهد افزایش این آلاینده هستیم؛ یعنی رکورد افزایش آلاینده هوا در این چهار سال زده شده است.

آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر زودرس در جهان بعد از فشارخون بالا، استعمال دخانیات و سوءتغذیه است و سالانه موجب مرگ زودرس هشت میلیون نفر می‌شود. همچنین این معضل جهانی بیماری‌ها و عارضه‌های متعددی را نظیر تولد نوزادانِ با وزن کم، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، بیماری‌های تنفسی، سکته، ابتلا به انواع سرطان ازجمله سرطان ریه را در پی دارد.

استاد دانشگاه لندن ریچ فولر می‌گوید که «مشکل آلودگی هوا این است که هیچ‌کس به‌ طور مستقیم در اثر آن از دنیا نمی‌رود». از سویی دیگر استاد دانشگاه تهران عباس شاهسونی با تأکید بر اینکه آلودگی هوا تأثیر مستقیمی بر مرگ افراد دارد،‌ می‌گوید که «افزایش غلظت آلاینده‌ها سبب بیشتر شدن مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا می‌شود».

استاد دانشگاه شهید بهشتی سعید متصدی بیان می‌دارد که یکی از مسایلی که باید به عنوان یک استراتژی در کاهش آلودگی هوا مورد استفاده قرار ‌گیرد کاهش میزان تولید آلودگی است؛ یعنی «تغییر از سوخت‌های آلوده به سوخت‌های پاک» در واقع همان طور که خودرو باید استاندارد آلودگی را داشته باشد، خود سوخت نیز باید استانداردهای مورد نیاز را داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.