ابتلای ۹ درصدی کودکان و نوجوانان به پرفشاری خون
متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان:
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۱، حدود یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون بزرگسال در جهان مبتلا به بیماری فشار خون هستند. پیشبینی شده، نرخ شیوع پرفشاری خون تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۲۹ درصد میرسد.
براساس مطالعه در سال ۲۰۱۱، میزان شیوع پرفشاری خون در میان زنان و مردان ایرانی به ترتیب حدود ۲۷.۵ و ۲۶ درصد برآورد شد. میزان شیوع فشار خون در میان افراد ۳ تا ۱۸ ساله ایران، ۹ درصد گزارش شده است.
پرفشاری خون، از علل اصلی ابتلا به بیماری قلبی_عروقی است، میتواند فرد را به سوی مرگ زودرس سوق دهد و متاسفانه نرخ شیوع پرفشاری خون در ایران از متوسط جهانی بیشتر و نگرانکننده است؛ چرا که شیوع بالای این بیماری به معنای احتمال شیوع بیشتر بیماریهای قلبی_عروقی و سکتههای مغزی و قلبی است؛ این درحالیست که با اصلاح سبک زندگی و رعایت مواردی میتوان از این بیماری و عوارض جبرانناپذیر آن جلوگیری کرد.
بیماریهای غیرواگیر حدود ۷۰ درصد مرگهای دنیا را به خود اختصاص دادهاند. شایعترین بیماریهای غیرواگیر، بیماریهای قلبی_عروقی، سرطان، دیابت، فشار خون و بیماریهای تنفسی مزمن هستند. این بیماریها، چهار ریسک فاکتور مشترک دارند که شامل فعالیت فیزیکی کم، رژیم غذایی ناسالم، سیگار و مصرف نوشیدنیهای الکلی است. گفته میشود که فشار خون بالا، شایعترین فاکتور خطر بیماریهای قلبی_عروقی و در صورت تشخیص و کنترل دقیق فشارخون میتوان از عوارض جدی آن جلوگیری کرد.
دکتر سودا محرمزاده – متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه توجه به پرفشاری خون یک امر حیاتی است، تصریح کرد: پرفشاری خون، از علل اصلی ابتلا به بیماری قلبی_عروقی به حساب میآید و میتواند افراد را به سوی مرگ زودرس سوق دهد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی “WHO” در سال ۲۰۲۱، حدود یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون بزرگسال در جهان مبتلا به بیماری فشار خون هستند که این آمار شامل ۲۷ درصد از جمعیت بزرگسال جهان است.
او با بیان اینکه سرعت رشد بیماری پرفشاری خون بسیار زیاد است، تصریح کرد: اپیدمیولوژیستها پیشبینی کردهاند که نرخ شیوع پرفشاری خون تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۲۹ درصد میرسد.
متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان درباره بروز پرفشاری خون در میان کودکان و نوجوانان نیز گفت: وضعیت شیوع پرفشاری خون در میان کودکان و نوجوانان نیز نگرانکننده است؛ به نحوی که میزان شیوع فشار خون در میان افراد ۳ تا ۱۸ ساله کشورمان، ۹ درصد گزارش شده که موضوعی نگرانکننده است. آمار و ارقام شیوع پرفشاری خون در میان کودکان و نوجوانان، زنگ خطر را به صدا درآورده و این بیماری میبایست به طور جدی در کانون توجه قرار گیرد.