نقشه اعراب برای تغییر معادلات خاورمیانه

سعودی‌ها منتقد جنگ اسرائیل در غزه هستند و علناً از پایان مناقشه می‌گویند. با این حال، آن‌ها به خوبی می‌دانند که ایران یکی از منتقدان جدی توافق ابراهیم است؛ توافقی که فرایند عادی سازی روابط اسرائیل با بازیگرانی چون امارات، بحرین، سودان و مراکش را ممکن ساخت.

اما با حمله هفتم اکتبر حماس، این توافق متوقف شد. در شرایط کنونی شاهد نوعی چند صدایی هستند، از یک منظر ریاض به واسطه افکار عمومی نمی‌تواند در باب عادی سازی رابطه با اسرائیل موضع‌گیری کند این در حالی است که هم‌صدایی پادشاهی با تل‌آویو می‌تواند این بازیگر را هدف حملات حوثی‌ها قرار دهد. در مقابل قطر میزبان حماس است. در عصر نخست ریاست ترامپ، عربستان سعودی رهبری بحرین، امارات و مصر را برای قطع روابط با قطر تحت فشار قرار داد. انزوای قطر پایان یافت، اما معادلات حاکم پیچیده‌تر از سال ۲۰۱۷ است.

همزمان در اسرائیل، تلاش برای جنگ در دو جبهه در کانون توجه قرار گرفته است. ارتش اسرائیل در حال پایان دادن به عملیات یک ماهه در جبلیه در شمال غزه است. این منطقه محله بزرگی در شمال و شمال شرقی شهر غزه است که حماس در آن حضور دارد. ارتش اسرائیل در طول یک سال درگیری دو بار در این منطقه با حماس جنگیده اما هنوز به اهدافش دست نیافته است. در ماه اکتبر، ارتش اسرائیل دوباره به این شهر حمله کرد. سربازان اسرائیلی از پهپادها و وسایل نقلیه بدون سرنشین M113 در عملیات برای بیرون راندن اعضای حماس و از بین بردن تهدیدها استفاده می‌کنند. با این حال، این عملیات زمان می‌برد.

در لبنان، ارتش اسرائیل چهار لشکر مستقر کرده و مواضع حزب‌الله را هدف حملاتش قرار می‌دهد. به عنوان مثال، تیپ هشتم ارتش اسرائیل در عملیات‌های اخیر برخی از اهداف حزب‌الله را هدف قرار داد. در شرایط کنونی اسراییل باید درباره مدیریت جنگ در چند جبهه تصمیم بگیرد، زیرا ترامپ خود را برای ورود به قدرت آماده می‌کند. این یعنی آمادگی برای مرحله تازه از عملیات در غزه و لبنان. در چنین شرایطی گروهی می‌گویند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.