فقط پولداران درس میخوانند!
عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: در تاریخ میگفتند که طبقه کاهنان و… میتوانند تحصیل کنند و مردم عادی نمیتوانند درس بخوانند.
اما امروز بخشنامه نکردیم و قانون هم ننوشتیم، اما در عمل خروجی اقداماتمان این است که پولداران درس میخوانند و اگر در کشور نتوانند به خارج از کشور میروند و درس میخوانند، اما در پاییندستهای جامعه بازمانده از تحصیل داریم.
در ابتدا باید نظام در کلیتش با هماهنگی که دارد شکافهای مختلف در جامعه را ترمیم کند. شکاف طبقاتی در کشور زیاد است همچنین شاهد شکاف اقتصادی و فقر هستیم. برای دستیابی به سرمایه اجتماعی باید اقداماتی در جهت کاهش فقر و تبعیض انجام شود. از سوی دیگر اقداماتی که در حوزه رفاه اجتماعی انجام میدهیم، در افزایش سرمایه اجتماعی تاثیرگذار است.
پر کردن گپ و شکاف طبقاتی در میان اقشار مختلف و همچنین کاهش فاصله دولت و ملت افزایش سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد. هر اندازه که دولت از مردم فاصله میگیرد، سرمایه اجتماعی کم میشود. رای و مشارکت سیاسی، سرمایه اجتماعی هم هست و نشان میدهد که اجتماع چقدر پای کار است و چقدر میتوان بر سرمایهگذاری اجتماعی حساب کرد. این موضوع هم به سیاستهای کلان بر میگردد.
در تاریخ هم که میخوانید، ما طبقهبندی فرهنگی داشتیم. برای مثال عدهای حق رفتن به مدرسه و درس خواندن را نداشتند، اما امروز به شکل دیگری حق رفتن به مدرسه را ندارند. او ادامه داد: آمار بازماندگان از تحصیل و آمار کسانیکه دیگر میلی به رفتن به دانشگاه ندارند، به دلیل این است که اقتصاد ضعیف است. بازمانده از تحصیل یعنی به شکل دیگری این افراد حق تحصیل ندارند.
این افراد از تحصیل بازماندهاند، اما نه با بخشنامه و دستور بلکه به خودی خود دولت نتوانسته این افراد را توانمند کند تا این افراد برای تحصیل خود توشهای داشته باشند. در حال حاضر بیتوشه نمیتوان تحصیل کرد. زمانیکه من شهروندان خود را بیتوشه نگه میدارم، در عمل بیتوشهها را از تحصیل محروم کردهام.
در تاریخ میگفتند که طبقه کاهنان و… میتوانند تحصیل کنند و مردم عادی نمیتوانند درس بخوانند. اما امروز بخشنامه نکردیم و قانون هم ننوشتیم، اما در عمل خروجی اقداماتمان این است که پولداران درس میخوانند و اگر در کشور نتوانند به خارج از کشور میروند و درس میخوانند، اما در پاییندستهای جامعه بازمانده از تحصیل داریم.