رئیس سیا: باید تواناییهای نظامی تهران را جدی گرفت
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا):
ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیریهای منطقهای روبرو هستیم.
سران اسرائیل با دقت زیادی در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران در هفته گذشته هستند. قضاوتهای نادرست همچنان میتواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود. خاورمیانه جایی است که همیشه در آن مسائل پیچیده اتفاق میافتد.
ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یک جلسه پرسش و پاسخ درباره وضعیت غرب آسیا گفت: ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیریهای منطقهای روبرو هستیم. سران اسرائیل با دقت زیادی در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران در هفته گذشته هستند، اما قضاوتهای نادرست همچنان میتواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود.
برنز در تلاش برای کوچک نشان دادن حمله موشکی ایران به سرزمینهای اشغالی در سهشنبه گذشته، تواناییهای نظامی تهران در این حمله را محدود توصیف کرد و گفت: البته، این به این معنی نیست که این تواناییها هنوز کاملاً قوی نیستند و چیزی است که نه تنها اسرائیل، بلکه ایالات متحده نیز باید آن را بسیار جدی بگیرد.
این دیپلمات ارشد سابق آمریکا که نقشی کلیدی در مذاکره بر سر توافق هستهای ۲۰۱۵ ایفا کرد که موجب محدودیت برنامه غنیسازی اورانیوم در شد، تاکید کرد که با این حال، آژانس نشانههایی مبنی بر تصمیم آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم ایران برای تولید سلاح هستهای ندیده است.
او همچنین پس از گذشت یک سال از آغاز جنگ غزه که به کشته شدن دهها هزار فلسطینی غیر نظامی در این منطقه منجر شده است، بدون اشاره به این جنایات رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرد که تلاشها برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس با میانجیگری قطر و آمریکا هرچه زودتر به نتیجه برسد و اسرای باقیمانده در غزه نیز به خانه بازگردند.
وی خاطر نشان کرد که مواضع آنها بارها به یکدیگر نزدیک شده بود، اما این موضوع (حصول توافق) بسیار دست نیافتنی بوده است.
رئیس سازمان سیا تصریح کرد: آنچه در غزه در خطر است، توسط اراده سیاسی شکل میگیرد. در نهایت، زمانی که شما سعی میکنید در مورد یک توافق آزادی اسرا و آتشبس مذاکره کنید، این فقط مربوط به نگارش متون یا فرمولهای خلاقانه نیست. این، در مورد رهبرانی است که در نهایت باید تشخیص دهند که کافی است، چیزی که به ندرت در گزینهها، به خصوص در خاورمیانه وجود دارد.
وی تاکید کرد: سپس باید به انتخابهای سخت و برخی سازشها به نفع ثبات استراتژیک بلندمدت نیز بروید.