نماز وتیره چگونه خوانده می‌شود؟

نافله نماز عشا چگونه خوانده می‌شود و چه آدابی دارد؟ نماز وتیره یا نافله عشا، نمازی دو رکعتی است که پس از نماز عشا خوانده شده و بر اساس روایات ثواب نماز وتر (یک رکعت پایانی نافله شب) را داراست. درباره برخی از آداب این نماز، از جمله ایستاده یا نشسته خواندن آن، اختلاف نظر وجود دارد.

نمازهای نافله که براساس روایات موجب نزدیکی بندگان به خداوند و جبران نواقص نمازهای واجب می‌شود، جمعاً سی‌وچهار رکعت است. در این نوشته قصد داریم که ضمن معرفی نماز نافله عشا و چگونگی خواندن آن، آداب این نافله و زمان ادای آن را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

وُتَیْره در لغت به معنی وتر کوچک است. این لغت همچنین معانی دیگری از جمله روش و شیوه، تنبلی و سستی و پوست میان دو انگشت نیز دارد. معنای اصطلاحی این لغت اما نماز نافله عشا است.

نماز وُتَیْره یا نماز نافله عشا، نماز دو رکعتی مستحبی است که بنابر توصیه ائمه اطهار، باید پس از نماز عشا خوانده شود. این نماز که در نظر اکثریت فقها باید نشسته خوانده شود، جایگزین نماز وتر (یک رکعت پایانی نماز شب) است و ثواب آن را برای کسانی که به هر دلیلی موفق به خواندن آن نمی‌شوند، به دنبال دارد.

 برخی از فقها دو رکعت نماز نشسته را احتیاطاً برابر با یک رکعت ایستاده می‌دانند. به همین جهت دو رکعت نشسته نافله عشا را دقیقاً برابر با یک رکعت نماز وتر دانسته و به روایتی از پیامبر اکرم (ص) استناد می‌کنند که ایشان با توجه به اینکه در خواندن نماز وتر مداومت داشته‌اند، نماز وتیره یا نافله عشا را نمی‌خوانده‌اند. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در نگاه برخی فقها و بزرگان دینی، ایستاده خواندن این نماز، مانند نمازهای دیگر، ارجحیت دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.