معضل اعتیاد جوانان به سیگارهای الکترونیکی
سازمان جهانی بهداشت:
تولیدکنندگانِ محصولات دخانی با ارائه سیگارهای الکترونیکی، هدف ایجاد اعتیاد در بین کودکان و نوجوانان را دنبال میکنند.
صنایع دخانیات قصد دارند کودکان را از طریق سیگارهای الکترونیکی مادامالعمر معتاد کنند. گسترش این معضل در اروپا به شدت نگرانکننده شده است.
حدود ۳۷ میلیون نوجوان بین ۱۳ تا ۱۵ سال در نقاط مختلف دنیا از محصولات دخانیات استفاده میکنند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، صنعت دخانیات “انواع ترفندها را برای معتاد کردن کودکان در سنین پایین به کار میبرد.”
بر اساس گزارشها، تولیدکنندگان محصولات دخانیات با ارائه سیگارهای الکترونیکی به بازار که دارای طعمهای متفاوت و شیرین هستند، هدف ایجاد اعتیاد در بین کودکان و نوجوانان را دنبال میکنند.
گفته شده است که این نوع از محصولات دخانیات که عمدتا رنگهای متنوع و روشن دارند، “مانند اسباب بازی” به بازار عرضه میشوند و بسیار اعتیادآور هستند.
سازمان بهداشت جهانی صنعت تنباکو را متهم کرده است که تولیدکنندگان قصد دارند از این طریق کودکان را “مادامالعمر معتاد کنند.”
رودیگر کرش، کارشناس آلمانی بهداشت عمومی و از کارمندان ارشد سازمان بهداشت جهانی در این مورد میگوید: «در اروپا، وضعیت مربوط به این معضل به شدت نگرانکننده است. در صورتی که جوانان از امکان سفارش این محصولات از طریق اینترنت برخوردار باشند و مقامات هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام ندهند، اعمال محدودیت در فروش نیز فایده چندانی نخواهد داشت.»
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر حدود ۳۷ میلیون نوجوان بین ۱۳ تا ۱۵ سال از محصولات دخانیات استفاده میکنند.
این محصولات شامل سیگار، تنباکوی جویدنی و انفیه هستند. همچنین گفته شده است که میلیونها نفر از سیگارهای الکترونیکی نیز استفاده میکنند که حاوی تنباکو نیستند، اما دارای نیکوتین و به این خاطر اعتیادآور هستند.
گزارشها حاکی از آن هستند که به علت قیمت گران سیگارهای الکترونیکی، شمار زیادی از جوانان به طرف سایر محصولات تنباکویی میروند. به گفته سازمان بهداشت جهانی، حدود ۲۰ درصد از نوجوانان بین ۱۳ تا ۱۵ ساله در اروپا میگویند که طی ۳۰ روز گذشته از سیگار الکترونیکی استفاده کردهاند.
طبق گزارشها، سیگارهای الکترونیکی با ۱۶ هزار طعم مختلف مانند “آدامس” و “آب نبات” در بازار موجود هستند و این رویکرد ظاهرا برای جذب کودکان در نظر گرفته شده است.
این سازمان از کشورها خواسته است که محدودیتهای بیشتری برای استفاده از تنباکو و سایر محصولات حاوی نیکوتین، اعمال کنند.
در این راستا به ممنوعیت سیگارهای الکترونیکی با طعمهای متفاوت، ممنوعیت تبلیغات برای این محصولات و نیز افزایش مالیات برای این تولیدات، اشاره شده است.