اسرائیل مصمم به ادامه جنگ از جمله در رفح است!
علیرغم حکم دیوان بینالمللی دادگستری، بنی گانتز، عضو کابینه جنگی اسرائیل بر ادامه عزم این رژیم برای پیشبرد عملیات نظامی در غزه از جمله در رفح تأکید کرد.
گانتز گفت: «اسرائیل متعهد است مبارزه خود را به منظور بازگرداندن گروگانها و تعهدش به امنیت شهروندان- هر در مکان و زمان ضروری- از جمله در رفح ادامه دهد.
بر اساس اعلام دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل عملیات پیشروی زمینی در شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه موفقیتآمیز بوده است. اسرائیل میگوید سربازان ارتش در منطقه الشابوره واقع در نزدیکی مرکز رفح در جریان نبرد با حماس، ۱۸۰ تروریست را از بین بردهاند.
هاگاری در عین حال با بیان این که اسرائیل نمیخواهد به این منطقه هجوم ببرد افزود که اسرائیل به پیشروی خود علیه حماس در رفح در جنوب نوار غزه ادامه میدهد.
به گفته هاگاری تروریستها حملات خود را از منطقه الشابوره انجام میدادند و ارتش اسرائیل، پرتابگرها و موشکهایی را که قرار بود به سمت خاک اسرائیل شلیک شوند منهدم کرده است.
افزون بر این تونلها و مسیرهای زیرزمینی این منطقه نیز تخریب شدند و به گفته ارتش اسرائیل، سربازان این کشور تلاش میکنند مکانهای بیشتری را پیدا کنند.
هاگاری همچنین افزود که عملیات در این ناحیه، شدید و سرنوشتساز است و “نبردهایی سخت در مناطقی پیچیده در جریان است.” او همچنین افزود: «ما به رفح هجوم نمیبریم، اما با احتیاط و دقت پیش میرویم.»
پیشروی اسرائیل از روز ششم ماه مه میلادی (۱۷ اردیبهشت) در شرق رفح آغاز شده است. اسرائیل قصد دارد آخرین گردانهای باقی مانده گروه تروریستی حماس را در رفح نابود کند. در پی درخواست اسرائیل مبنی بر تخلیه این منطقه از جنوب نوار غزه، در حدود یک میلیون نفر غیرنظامی تا کنون این شهر را ترک کردهاند.
ایالات متحده آمریکا به عنوان مهمترین متحد اسرائیل اخیرا اعلام کرد که عملیات نظامی در رفح هنوز به مقیاسی که دولت آمریکا درباره آن هشدار داده بود نرسیده است. آمریکا با حمله زمینی بزرگ اسرائیل به رفح مخالف است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده در همین زمینه با اشاره به این که استقرار نیروهای اسرائیلی تا کنون “هدفمندتر و محدودتر بوده و شامل عملیات نظامی عمده در مرکز مناطق شهری پرجمعیت نشده” گفت: «اکنون باید منتظر بمانیم و ببینیم که وضعیت چگونه پیش خواهد رفت.»
با گذشت حدود هشت ماه از آغاز جنگ غزه، رفح آخرین شهر تقریبا دستنخورده در نوار غزه محسوب میشود.
جنگ غزه در پی حمله خونین ۷ اکتبر گروه تروریستی حماس به خاک اسرائیل آغاز شد. نیروهای گروه حماس در این حمله، دستکم حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۲ نفر را نیز گروگان گرفتند.
از دیگر سو وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس مدعی است که در جریان حملات تلافیجویانه اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر تا کنون بیش از ۳۵ هزار فلسطینی کشته و افزون بر ۷۹ هزار نفر نیز مجروح شدهاند.
آمارهای ارائهشده از سوی گروه حماس، قابل راستیآزمایی نیستند. اداره امور نوار غزه از سال از سال ۲۰۰۷ میلادی در دست گروه حماس بوده است اما اسرائیل مصمم است به حکومت این گروه بر غزه پایان دهد.