رئیس جمهور برای شناسایی فساد در دولت بازرسان ویژه منصوب کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور به افراد مشخصی در خصوص بازرسی ویژه برای مبارزه فساد ماموریت داده و امروز ستاد مبارزه با فساد در دولت فعال شده است.
محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، در حاشیه بازدید از رویداد رسانهای “چه سفرها کردهایم” که به مناسبت دهه فجر و برای تبیین دستاوردها و پیشرفتهای انقلاب اسلامی در حال برگزاری است ، در خصوص اقدامات دولت در خشکاندن گلوگاه های فساد، اظهار کرد: در چند حوزه اقدامات خوبی برای مبارزه با فساد و اصلاح ساختارهای فسادزا پیگیری و اجرا شده است.
وی ادامه داد: شفافیت، مهمترین اقدام برای مبارزه با فساد است؛ بخشهایی که با اطلاعات دستی و بهصورت سنتی اداره میشوند، تبدیل به بسترهای فسادزایی شدهاند که فسادهای زیادی را ایجاد کرده اند. از همین رو دولت سامانهها را جایگزین فرایندهای سنتی و کهنه ی زمینهساز فساد کرد. همانند سامانه جامع تجارت، سامانه انبارداری و سامانههای واردات و صادرات و پولی و بانکی و مالی که مبتنی بر تجمیع اطلاعات است و از بسیاری از فسادها جلوگیری می کند.
منصوری در تشریح اقدامات دولت در حوزه شفافیت گفت: اقدامات دولت در این حوزه در هیچ یک از دولت های پیشین سابقه نداشته است. طی چند ماه اخیر دولت صورت های مالی ۶۰۰ شرکت دولتی را منتشر کرده است. همچنین دولت صورت های مالی بانک ها را در منظرهای عمومی اظهار می کند تا از هرگونه سواستفاده جلوگیری شود.
کنترل پرداخت های حقوقی/مشخص نبود دستگاه ها چند حساب بانکی دارند
وی افزود: کنترل پرداخت های حقوقی یکی از اقدامات بسیار مهم در زمینه مبارزه با فساد است که اجرایی شده است. همچنین برای مدیریت، کنترل و نظارت به حساب های بانکی و مبارزه با تخلفات، تمامی حسابهای دولتی در خزانه تجمیع شد. در گذشته مشخص نبود دستگاهها چند حساب بانکی دارند، پولهای خود را کجا ذخیره میکنند و اصلا در این حوزه شفافیت وجود نداشت.
منصوری با اشاره به اصلاحات ساختاری گفت: رئیس جمهور به افراد مشخصی در خصوص بازرسی ویژه و مبارزه فساد ماموریت داده و امروز ستاد مبارزه با فساد در دولت فعال شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از اقدامات در راستای مبارزه با فساد در حوزه اصلاح ساختارها است، گفت: بهطورمثال در حوزه توزیع خودرو شاهد فسادهایی بودیم که نارضایتی مردم را در پی داشت. خودرو توسط کارخانه تولید و توسط دلال وارد یک فرآیند نامطلوب میشد، با عرضه مستقیم خودرو در بورس دست این دلالان کوتاه و از افزایش قیمت خودرو جلوگیری شد. این اصلاح ساختارها در تمامی حوزه ها در حال شکلگیری و پیگیری است.
پرداخت ۶۰۰هزار میلیارد تومان یارانه در صورت عدم حذف ارز ۴۲۰۰تومانی
منصوری با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: اگر در حوزه ارز میخواستیم فرآیند گذشته را پیگیری و اجرا کنیم، امسال باید ۶۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میکرد که شدنی نبود.
همچنین منصوری در حاشیه بازدید از این رویداد، گفت: هماهنگی خوبی در ارکان اجرایی کشور و سه قوه برای خدمت به مردم وجود دارد.
وی با بیان اینکه اتکا به ظرفیتهای مردمی از جمله شعارها و نکات مورد تاکید آیت الله رئیسی است، اظهار کرد: ایشان در ایام انتخابات دولت را دولت مردم نامید بدین معنا که تمام برنامه ریزیها تا اجرا متکی به ظرفیتهای مردم باشد. امروز این امر از حالت شعار خارج شده و در بسیاری از برنامههای دولت، مردم میدان داری میکنند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر مردم پای کار نباشند، دولت به تنهایی نمیتواند بسیاری از برنامهها را اجرا سازد، تصریح کرد: حجم حضور دولت در بین مردم کمنظیر است که در سفرهای استانی متجلی میشود. رئیس جمهور و وزرا با حضور در بین مردم در شهرستانها و استانها پیگیر مسائل، مشکلات و مطالبات مردم میشوند.
منصوری با اشاره به حوزه اقتصاد گفت: اگر ظرفیتهای مردمی را فعال نکنیم با اقتصاد دولتی و بنگاه داری دولت زمین میخوریم. مردم وزنههای بزرگ اقتصادی کشور را به دوش میکشند و پیش میبرند. همکاران ما نیز در مجموعههای مختلف اقتصادی خود را مجهز کردند تا موانعی که پیش روی بنگاههای اقتصادی مردم وجود دارد را برطرف سازند تا شکوفایی اقتصاد مردمی را شاهد باشیم.
فرصت های سرمایه گذاری را به بنگاه های خصوصی معرفی می کنیم
وی اظهار کرد: پیش از ورود در هر استان بیش از ۶۰ بنگاه بزرگ خصوصی آن استان که مردم سهامدار آن هستند، را دعوت میکنیم، فرصتهای سرمایه گذاری را به آنها معرفی میکنیم و تقاضا داریم در این حوزهها ورود جدی داشته باشند و دولت ما به ازای آن، پشتیبانی ویژه خواهد داشت.
منصوری با اشاره به حوزههای فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد: سامانه مسائل کشور مشخص شده تا در بخشهای مختلف گروههای مردمی در این سامانه به سمت حل مسائل پیش بروند. زمانی که امکان اجرای یک کار توسط مردم وجود دارد، دولت نباید به آن ورود کند و مجموعه های مردمی پیش برود.
وی با بیان اینکه در حوزههای اجتماعی و فرهنگی بیشترین تعامل و هم افزایی بین گروهها و تشکلهای مردمی و دولت وجود دارد، اظهار کرد: وزیر ارشاد و وزیر ورزش و جوانان نیز در همین راستا گام برمیدارند و برنامه ریزی میکنند. تلاش ما بر این است تا با تحلیل ارتباط دولت با مردم، به هم افزایی واقعی دولت و مردم دست پیدا کنیم و نمیخواهیم این موضوعات در حد شعار باقی بماند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به آغاز به کار دستیارهای مردمی در مجموعههای مختلف، گفت: سید احمد عبودتیان، یکی از فعالترین و کارآمدترین اعضای جبهه انقلاب از سوی رئیس جمهور به عنوان «دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت» منصوب شد. این انتصاب منجر به تشکیل سازوکاری در تمامی بدنه اجرایی کشور در وزارتخانهها، استانداریها و فرمانداریها و… شده و فردی را منصوب شده تا ارتباط واقعی دولت و مردم را تدبیر ،طراحی و فراهم کند. این ارتباط واقعی با هدف حل مسئله شکل میگیرد و بهدنبال ارتباطهای نمادین و نمایشی نیستیم؛ بلکه باید با تعریف حل مسئله و استفاده از ظرفیتهای مردمی به دنبال رفع آنها باشیم. این امر با جدیت در دولت پیگیری میشود و به زودی آثار و نتایج آن را شاهد خواهیم بود.
منصوری با اشاره به اینکه یکی از نویدهای دولت برای مردم، حرکت به سوی تحقق دولت جوان و انقلابی است، گفت: در لایههای مختلف مدیریتی، شاهد حضور جوانان مومن انقلابی هستیم. این امر سرمایه آینده جمهوری اسلامی ایران است. حضور جوانان مطالبهای بود که از سوی مقام معظم رهبری مطرح و به دستور کار رئیس جمهور تبدیل شده است که این امر گرههای بزرگی در کشور را باز خواهد کرد.
بسیاری از شاخص های اقتصادی در کشور رو به رشد است
وی با تاکید بر اینکه با وجود فرآیندهای موجود سالهای آینده، سال های بهتری برای کشور خواهد بود، گفت: بسیاری از شاخصهای اقتصادی در کشور رو به رشد است. تراز صادراتی ما مثبت ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. همچنین ۳۰ درصد کاهش میزان واردات کالاهای اساسی را داشتهایم.
این مقام مسئول با اشاره به حجم صادرات و ارزش آن بیان کرد: ۲۸ درصد ارزش کالاهای صادراتی ما نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده و طی ماه گذشته یک میلیون و چهارصد هزار بشکه نفت فروخته شده است. این درحالی است که در زمان تحویل دولت در زمینه فروش نفت آمار پایینی را شاهد بودیم. ان شالله در سال آینده گره گشایی بزرگی در حوزه اقتصادی کشور خواهیم داشت.
منصوری گفت: طی یک سال گذشته سه هزار واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشته است، برای احیای این واحدها دولت از برخی امور خود مانند مالیات گذشته و علاوه بر این مشکلات این واحدها بصورت میدانی بررسی و موانع آن برطرف شده است. وی با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: دولت از ابتدای سالجاری ۳۸ هزار میلیارد تومان برای این طرح اختصاص داده است در حالی که تا قبل از آن هیچ اثری از اجرایی رتبه معلمان وجود نداشت؛ در بخش فناوری اطلاعات نیز پنجره ملی دولت الکترونیک و هوشمند بهرغم هراس و مقاومت برخی دستگاه ها شکل گرفته و زمینه برای ایجاد وحدت رویه و شفاف سازی اقدامات فراهم شده است. افزون بر ۸۰ درصد دستگاه های اجرایی وارد پنجره واحد خدمات دولت شده اند.
معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری جنگ اقتصادی کشور را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: کشور در شاخصهای کلان و اصلی اقتصادی مزیت و وضعیت امیدوارکنندهای دارد و شرایط نسبت به قبل بهبود یافته است هرچند تا رسیدن به نقطه ایدهآل هنوز فاصله زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، گفت: اگر این نظام اصلاح نمیشود دولت در سالجاری باید ۶۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میکرد که با توجه به شرایط کشور راهی جز استقراض و چاپ پول و در نتیجه تورم وحشتناک وجود نداشت؛ با اجرای این طرح چهار دهم درصد ضریب جینی کاهش یافت و وضعیت اقشار مستضعفین تا حدودی اصلاح و ۵۰ درصد از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار یارانهها، صرفهجویی شد.
منصوری اظهار کرد: تورم نقطه به نقطه طی سه ماه گذشته در حوزه اقلام خوراکی کاهش یافته در حالیکه در این مدت در بخش خودرو بخاطر کاهش تولید طی سالهای گذشته و رشد تقاضا، قیمتها افزایش داشته است؛ در ۹ ماهه امسال حدود یک میلیون خودرو تولید شده است.
وی تصریح کرد: دولت برای ساماندهی بازار خودرو افزایش تولید خودرو، واردات خودروهای اقتصادی و اصلاح فرآیندهای تولید و فروش را در دستور کار قرار داده است. یکی از فرآیندهای مطلوبی که دولت در حوزه خودرو انجام می دهد عرضه خودرو در بورس است که دست بسیاری از دلالان را قطع می کند.