ترفندهای متقاعد سازی کلامی دیگران در سبک زندگی
متقاعد سازی مهارتی است که روزانه همه ی ما با آن سر و کار داریم. موفقیت در روابط فردی، خانوادگی و اجتماعی نیازمند داشتن هنر کلامی و متقاعد سازی است.
متقاعد سازی مهارت کاربردی است که همه افراد روزانه با آن سر و کار دارند. بنابراین اگر هدف از زندگی رشد و موفقیت می باشد، لازم است همگی مجهز به سلاح متقاعد سازی و مذاکره شویم. درست است متقاعد کردن دیگران، شاید کمی سخت به نظر برسد، اما غیر ممکن نیست.
به طور مثال وقتی پای میز مذاکره می روید اگر این مهارت را بلد نباشید، در مذاکره تان با شکست روبرو می شوید و این شکست می تواند، تاثیرات منفی زیادی روی دیگر بخش های زندگی تان بگذارد. بنابراین اگر این مهارت ضروری را می دانید، تا پایان این مقاله، با ما همراه باشید.
فردی که به هنر مذاکره و متقاعد سازی آگاه است، می داند نیازمند تکنیک هایی برای افزایش قدرت مذاکره می باشد و این تکنیک ها عبارتند از:
مخاطبش را می شناسد
کسی که با این مهارت آشناست، حتی اگر شناختش نسبت به افراد کافی نباشد، سعی می کند با زبان خودشان با آن ها سخن بگوید و کم کم تلاشش را می کند که بتواند نقطه ضعف ها و قوت های افراد را شناسایی که به موقع و به جا از این ابزار برای متقاعد کردن افراد استفاده کند.
مثلا زمانی که با افراد درونگرا و یا خجالتی روبرو می شود، با بیانی ساده و لحن صدایی آرام با آن ها سخن می گوید و بالعکس موقعی که با افراد دارای اعتماد بنفس و برونگرا مواجه می شود، کلامش را پر انرژی و با حرارت شروع می کند.
می داند که نباید حرفش را به کرسی بنشاند
زورگویی و دستور دادن، کار سختی نیست، تقریبا همه افراد می توانند از این ابزار منفی استفاده کنند، اما این که بعضی ها می توانند استفاده کنند ولی سوءاستفاده نمی کنند، به این معنی است که برای خود و دیگران ارزش قائل اند.
افراد خودخواه و خودشیفته همیشه منافع خودشان را در نظر می گیرند و برایشان مهم نیست که دیگران دارند چه فشاری را متحمل می شوند.
بنابراین کسی که هنر کلامی و متقاعد سازی بالایی دارد، با وجودی که می داند به زور هم می تواند دیگران را جذب کند ولی از این کار صرف نظر می کند، چون می داند این مدل جذب کردن نه دوامی دارد و نه ارزشی. پس سعی می کنند با آرامش آدم ها را جذب می کنند نه به اجبار.
بر ترس هایش غلبه می کند
این افراد می دانند که نباید ایده هایشان را در قالب سوالی و مشروط به نظر دیگران بیان کنند. زمانی که ایده ها به صورت سوالی و به این صورت که آیا فلان طرحی که می دهم، خوب یا بد است، ارائه می شود، پیامی که می دهید این است که تایید شما را نیاز دارم و تایید طلب هستم.
بنابراین ایده هایتان را به صورت خبری و آن ها را در قالب دانستنی های جالب بیان کنید تا جذاب تر به نظر برسید.
مراقب زبان بدنش است
فردی که هنر مذاکره را بلد است، خوب می داند زمانی که بخواهد دیگران را جذب کند، باید زبان مثبت از خود نشان دهد. مثلا لحن کلامش را مشتاقانه نمایان سازد و به حالت گارد گرفتن، دست هایش را به هم گره نکند، تماس چشمی متناسب برقرار کند و خیره نگاه نکند.
به این موضوع آگاه است که تاثیر زبان بدن بر زیبایی کلام و روابط، مانند اثر زیرنویسی برای تکمیل و زیبا سازی کلام است.
دیگران را تایید می کند
یکی از تاکتیک های قدرتمند برای متقاعد کردن افراد، تایید آن هاست. تایید کردن دیگران از دید آن ها به معنای دیده شدن، ارزشمند بودن و خوب بودن شان، تلقی می شود.
راز افراد خوش صحبت این است که، به جای پارازیت انداختن وسط حرف دیگران، از جملات تاییدی استفاده می کنند. مثلا حق با توست یا حرفت منطقی است و…
وقتی که دیگران را تایید می کنید هم به آن ها حس قدرت داده اید و هم از دید آن ها شما قدرتمند هستید. بنابراین برای اینکه قدرت کلام و متقاعد سازی تان بالا برود، نیازمند حس قدرتی هستید که از دیگران به شما ساطع می شود.
گوش دادن فعال را فراموش نمی کند
این را خوب می دانند که، وقتی کسی صحبت می کند، دوست داره شنیده شود و دیگران با دقت به حرفایش گوش دهند. پس افراد موفق و با مهارت، صحبت های دیگران را فعالانه گوش می دهند و در مواقعی که آن ها صحبت می کنند، به فکر فرو نمی روند که وقتی حرفهایش تمام شد، نوبت من است که چیزی بگویم و به جای گوش دادن فعالانه، آن زمانی که طرف مقابلش صحبت می کرده، به این فکر کرده است که چه بگوید؟
از ابزار قدرتمند لبخند استفاده می کند
انسان ها خود به خود و به طور ناخوادگاه، مطابق زبان بدن فردی که با آن ها سخن می گوید، واکنش نشان می دهند. مثلا اگر طرف مقابل گارد داشته باشد و یا لبخند بزند، خود به خود این رفتار سرایت پیدا می کند. این نوع واکنش به صورت متقابل و یا آینه گونه است. این افراد می دانند که خوشحالی و حس خوب واگیر دار است، پس سعی می کنند حس خوب بدهند تا حس خوب بگیرند.
بنابراین با زبان بدن مثبت و لبخند زدن، باعث می شود زبان بدن طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهید.
افراد را به اسم صدا می زند
آن ها آگاهند به این که اسم جزء جدایی ناپذیر هویت آدم ها محسوب می شود. وقتی کسی را با اسم صدا می زنند، در واقع می خواهند به آن ها حس خوب را منتقل کنند. به همین خاطر افرادی که هنر کلامی بالایی دارند، حواسشان به این هست که آدم ها از چه چیزهایی حس خوب می گیرند.
به نام صدا زدن افراد، باعث ایجاد حس صمیمانه و دوستانه در آن ها می شود و کیفیت روابط را افزایش می دهد.
از خود کاراکتر قدرتمند نشان می دهد
تحقیقات حاکی از آن است که اکثر مردم در هفت ثانیه اول که همدیگر را می بینند، تصمیم می گیرند که از کسی خوششان و یا بدشان بیاید. از ثانیه ی هشتم به آن طرف تا پایان گفتگو، این ارزیابی را می کنند که از نظرشان آن شخص چگونه فردی می باشد.
بنابراین خیلی مهم است که در برخورد اول آگاهانه تر برخورد شود، چرا که اولین ها همیشه ماندگارترین ها هستند.
دقیق و واضح حرف می زند
یک فرد موفق و دارای مهارت کلامی بالا، به راحتی می تواند آن چه که در ذهنش است را بیان کند و همچنین گفتگویش با صراحت و منسجم است، به گونه ای که به پت و پت و لکنت نمی افتد و یا از این شاخه به آن شاخه نمی پرد. حرف اضافه نمی زند و چیزی را توضیح می دهد که کاملا به آن مشرف است.
نتیجه گیری
با توجه به شناختی که حاصل شد، به این نتیجه می رسیم که یادگیری مذاکره و هنر گفتگو سخت ولی امکان پذیر است. مثل هر کار دیگری، برای متقاعد کردن دیگران و برنده شدن در مذاکره ها لازم است، مواردی که منتهی به شکست می شود را شناسایی کرده و سپس با تامل و بررسی آن ها و مواردی که در کسب آن مهارت، کمک کننده می باشد، به موفقیت رسید و پیروز میدان شد.