کاهش آسیب های اجتماعی با مسئولیت اجتماعی

مسئولیت اجتماعی در حوزه بهزیستی و آسیب های اجتماعی نقش تعیین کننده ای دارد. این در حالی است که با تشکیل اورژانس اجتماعی در کشور و ارائه خدمات به آسیب دیدگان اجتماعی تا حدود زیادی مرجع رسیدگی به آسیب های اجتماعی مشخص شده و آسیب دیدگان می توانند با تماس با شماره۱۲۳ مشکلات خود را با کارشناسان و مددکاران اورژانس اجتماعی کشور در میان بگذارند.

#رابطه#مسئولیت#اجتماعی#ّبا_آسیبهای#اجتماعی

گفتگو با کارشناس اورژانس اجتماعی کشور:

مهم ترین چالش ها در زمینه تحقق مسئولیت اجتماعی چیست؟

مسئولیت اجتماعی به همه اقشار جامعه،سازمان ها و ارگان ها ارتباط پیدا می کند.در نتیجه همه مردم در هر شغل و موقعیتی که دارند دارای مسئولیت اجتماعی هستند.به عنوان مثال هنگامی که کودک آزاری رخ می دهد همه کسانی که از موضوع مطلع هستند موظف هستند به پلیس یا اورژانس اجتماعی اطلاع بدهند.از سوی دیگر شرکت های بزرگ که برند هستند و در زمینه تولید شناخته شده هستند می بایست بخش هایی از سرمایه خود را در اختیار سازمان ها و نهادهایی قرار بدهند که در حوزه آسیب های اجتماعی فعالیت می کنند.البته این اتفاق به صورت پراکنده توسط برخی از شرکت ها صورت گرفته و این شرکت ها کمک های خود را به سازمان های مرتبط با آسیب های اجتماعی اختصاص می دهند.این نکته که مردم را نسبت به آسیب های اجتماعی و روش های برخورد با آن آشنا کنیم نوعی مسئولیت اجتماعی است.در شرایط کنونی آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد،خشونت خانگی،همسرآزاری،خودکشی و طلاق روز به روز در جامعه در حال افزایش است.این در حالی است که سازمان هایی که در این زمینه دارای مسئولیت هستند به تنهایی نمی توانند مسئولیت خود را انجام بدهند.

برای افزایش آگاهی مردم در زمینه تحقق مسئولیت اجتماعی در حوزه بهزیستی چه باید کرد؟

سازمان بهزیستی در محیط های رسانه ای در موضوع آسیب های اجتماعی فعالیت های خود را افزایش داده است.در این راستا سازمان بهزیستی کشور با ورود به محیط اقشار مختلف جامعه محصولات چند رسانه ای تولید شده خود را در حوزه ی پیشگیری از آسیب های اجتماعی در اختیار مردم قرار می دهد. سازمان بهزیستی کشور در زمینه آموزش، تغییر نگرش و آگاه سازی مردم در حوزه های مختلف آسیب های اجتماعی اقدامات متعددی را انجام داده است. از سوی دیگر در حال حاضر فعالیت‌ها و اقدامات مختلفی از سوی بهزیستی، وزارت کشور و دستگاه‌های مرتبط جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی صورت گرفته است، اما اینکه انتظار داشته باشیم آسیب‌های اجتماعی به طور کلی از بین برود قابل قبول نیست. آموزش و پرورش در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی با آگاهی‌سازی به دانش آموزان می‌تواند نقش موثری را ایفا کند که این نقش محقق نخواهد شد مگر زمانی که آموزش و پرورش از ظرفیت خود استفاده کند.بدون شک برنامه‌ریزی در حوزه پیشگیری، تأثیرگذاری بیشتری را خواهد داشت تا زمانی که پس از به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی بخواهیم به دنبال راه حل برای جبران آن باشیم. اگر اقدامات لازم در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی صورت نگیرد شاهد آسیب‌هایی از جمله طلاق، اعتیاد و مشکلات اجتماعی مهمی در جامعه خواهیم بود.

راهکار برای تحقق مسئولیت اجتماعی در حوزه بهزیستی و تقویت اورژانس اجتماعی کشور چیست؟

‌ آسیب‌های اجتماعی مثل حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته است و افزایش هر یک در رشد دیگری مؤثر است. به عنوان مثال افزایش اعتیاد زمینه ایجاد آسیب‌های دیگر را فراهم می‌کند و باعث می‌شود آسیب‌های مختلف همزمان با یکدیگر رشد پیدا کنند و پیچیدگی‌ جامعه و گسترش فضای مجازی هم به آن دامن می‌زند.ضمن اینکه افزایش آسیب‌های اجتماعی تنها مختص جامعه ایران نیست و در تمام جوامع قابل مشاهده است. بر اساس بررسی های صورت گرفته، آمار آسیب های اجتماعی با جمعیت شهرها در ارتباط است به همین دلیل مقرر شده شهرهای با جمعیت بالاتر در اولویت احداث مراکز اورژانس اجتماعی قرار گیرند. اولویت های در نظر گرفته شده برای راه اندازی مراکز اورژانس اجتماعی در نقاط مختلف کشور تعیین شده به طوری که جمعیت استان ها اولین اولویت برای راه اندازی این مراکز است.به همین منظور شهرهای با جمعیت ۵۰ هزار نفر در اولویت نخست راه اندازی مراکز قرار می گیرند. مراکز ثابت در مناطق آسیب‌زا و عمدتاً حاشیه‌نشین است که حداقل یک روانشناس و یک مددکار در آن مستقر بوده و با فعالیت مددکاری اجتماع محور برای کمک به حل مشکلات مردم اقدام می‌کند.این مراکز در مواقع بحران خانواده،‌ زوجین در معرض طلاق، کودک آزاری، خشونت خانگی و افرادی که تمایل به خودکشی دارند یا خودکشی نافرجام داشته‌اند یا خانواده‌هایی که فردی از خانواده را به دلیل خودکشی از دست داده‌اند، زنان در معرض آسیب، دختران و پسران فراری و امثال آن وارد ماجرا می‌شوند و خدمات لازم را ارائه می کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.