نگاه سرگرم مآبانه به فضای رسانه‌ای /ندیدن تاثیرات تربیتی فضای مجازی

ایسنا/خراسان جنوبی یک کارشناس کودک و فضای مجازی در خراسان جنوبی با بیان اینکه والدین نباید کودکان خود را در فضای مجازی تنها بگذارند، گفت: بدترین نوع نگاه به فضای رسانه‌ای نگاه سرگرم مآبانه است که مانع دیدن تأثیرات تربیتی بر فرزندانمان می‌شود.

#تاثیرات#تهدیدات#فضای#رسانه_ای#برای#کودکان

حجت‌الاسلام قاسم فلسفی، اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی که در جامعه وجود دارد، در حوزه تربیت کودک و نوجوان تأثیرگذار است. 

وی با بیان اینکه یکی از این آسیب‌ها فضای مجازی است، ادامه داد: فضای مجازی فرصت‌ها و تهدیدهایی دارد که اگر مراقب نباشیم تهدیدهای آن به مراتب بیشتر است، چراکه انسان‌هایی که از فرصت‌ها سود می‌برند به مراتب کمتر از افرادی هستند که در معرض تهدید قرار دارند. 

فلسفی افزود: بیشترین سرمایه‌گذاری تهیه‌کنندگان برنامه‌های فضای مجازی در حوزه کودک و نوجوان هستند، چرا که کار در این حوزه، در حقیقت برنامه‌ریزی برای آینده بوده و دوم اینکه کودکان قدرت تحلیل نداشته و همه چیز را باور می‌کنند. 

این کارشناس کودک و فضای مجازی ادامه داد: کار کردن در حوزه کودک و نوجوان تأثیر آن ثابت شده و در واقع کار بروی تفکر کودکان برای سال‌های آینده است. نتیجه آنکه در پشت پرده همه این سرگرمی‌های مجازی فقط سرگرمی حاکم نیست. 

این کارشناس کودک و فضای مجازی تصریح کرد: باید نگاه خود را به سمت افرادی ببریم که این رسانه‌ها را ایجاد کرده‌اند و به این فکر کنیم که چه تأثیری بر کودک می‌گذارد و این پیام چه پیام‌هایی را قرار است به کودک یاد دهد و چه چیزهایی را قرار است از او بگیرد؟ 

فلسفی با بیان اینکه آن یادگیری مؤثر است که دیداری و شنیداری باشد، اظهار کرد: باید شیوه‌های آموزشی ما به روز شده و در گذشته نمانیم. 

وی با بیان اینکه قدرت تحلیل کودکان و نوجوانان پایین بوده و آنان هنوز قدرت انتزاعی و قدرت تحلیل و درک مبتنی بر تفکر و تحلیل ندارند و سریعاً تحت تاثیر قرار می‌گیرند، بیان کرد: آسیب مهم فضای مجازی، شکاف بین والدگری و فرزندگری است. 

فلسفی با بیان اینکه وقتی یک شکاف عاطفی و ارتباطی بین فرزند و والدین ایجاد می‌شود باید با عوامل دیگری آن را پر کرد، افزود: ظهور تکنولوژی‌های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی به وجود آمده، بسیاری از کارکردهای خانواده‌ها را دچار اختلال کرده است. 

وی با بیان اینکه کودکان باید چگونگی شناسایی این تهدیدها و خطرات و اقدام‌های ضروری برای مقابله با آن‌ها را فرا گیرند، اظهار کرد: روش‌های مختلفی برای ایمن نگه داشتن کودکان هنگام حضور آن‌ها در فضای مجازی وجود داشته و بی‌تردید، یکی از مؤثرترین روش‌ها در این زمینه آموزش آنها از سنین پایین و افزایش آگاهی کودکان درباره خطراتی است که امکان مواجه شدن با آن‌ها در فضای مجازی وجود دارد. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.