معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تأمین مسکن و امکانات رفاهی برای پزشکان طرحی در مناطق روستایی گفت و افزود: پرداختی به پزشکان در روستاها نسبت به شهرها ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری افسران، حسین فرشیدی در برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درخصوص ساماندهی کاهش پرداختی از جیب مردم با طرح پزشک خانواده گفت: نظام سلامت در روستاها شامل خانه بهداشت و مراکز جامع سلامت و خدمات تخصصی در بیمارستانها است.
وی افزود: افرادی که از خانه بهداشت به مراکز جامع سلامت ارجاع پیدا کنند یعنی از نظام پزشکی خانواده تبعیت کردند و کسانی که در این سیستم قرار میگیرند هزینه پرداختی آنها بابت بستری شدن در بیمارستان حدود ۵ درصد میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه قرار است همین برنامه در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر اجرایی شود اظهار کرد: ما در فاز نخست اجرای این برنامه، ۵۸ شهر را گنجاندیم که ۷ میلیون نفر جمعیت را شامل میشود.
این مقام مسؤول اضافه کرد: در این برنامه، هر ۱۵۰۰ نفر به یک مراقب بهداشت وصل میشوند و مراقبان هم یک تیم شامل دو مراقب و یک پزشک را تشکیل میدهند که میتوانند ۳۰ هزار نفر جمعیت را پوشش دهند.
فرشیدی با اشاره به اینکه در این برنامه، مراقب میتواند خدمات مورد نیاز بیماران خود را به شکل فعالانه اعم از تلفنی یا حضوری پیگیری کرده و ارائه دهد گفت: خدماتی که در سیستم نظام ارجاع ارائه میشود استاندارد است و بیماران این سیستم از بیمه سلامت کشوری منتفع میشوند البته هزینه پرداختی فعلا ۵ درصد است و امیدواریم میزان این هزینه را کمتر کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور عنوان کرد: خدمات پایه بهداشتی که در قالب بستههای خدمت، تعریف شد مانند خدمات مراقبت از افراد سالمند و کودکان زیر یک سال و مادران باردار و برخی خدمات دندانپزشکی برای این گروههای سنی کاملاً رایگان بود اما اخیراً یک سری خدمات جدید هم به آن اضافه شده است.
فرشیدی با اشاره به اینکه کسانی که از نظام ارجاع استفاده میکنند و از این سیستم منتقل میشوند درصورت بیمار شدن، از تخفیفات خاصی برای مرحله بستری و ارائه خدمات درمانی بهره مند خواهند شد گفت: اگر مبلغی که در قانون بودجه مصوب شده در اختیار این بخش قرار گیرد ما این برنامه را در ۵۸ شهر گسترش خواهیم داد اما اگر در میانه راه، بودجه تأمین نشود دچار مشکل خواهیم شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد پزشک برای اجرایی شدن این برنامه لازم است گفت: ما عمده پزشکان برای این برنامه را از پزشکان طرحی تأمین میکنیم. حدود ۶ تا ۷ هزار پزشک طرحی وارد این برنامه در روستاها میشوند که البته با توجه به افزایش فارغ التحصیلان، تعداد ورودیها در آینده بیشتر خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از تأمین مسکن و امکانات رفاهی برای پزشکان طرحی در مناطق روستایی گفت و افزود: پرداختی به پزشکان در روستاها نسبت به شهرها ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر خواهد شد و در شهرها نیز دو مولفه جدید شامل تعداد بیماران مراجعه کننده و کارهای خاص را به عنوان پاداش در نحوه محاسبه پرداختیها اضافه کردیم.
فرشیدی با اشاره به اینکه همه شهرهای کشورمان مجهز به سی تی اسکن وام آر آی هستند گفت: کسانی که از طریق نظام ارجاع به متخصص مراجعه کنند لازم نیست هزینه اضافه بپردازند و هزینه این خدمات بر اساس تعرفه دولتی و با بیمه سلامت محاسبه خواهد شد.