شیوع نگران کننده آسیب‌های اجتماعی میان دانش‌آموزان

نشست علمی تخصصی پیشگیری از اعتیاد با حضور نخبگان، مقامات ارشد وزارت خانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز برگزار شد.

#افزایش#آسیبهای#اجتماعی#دانش_آموزان

به گزارش افسران، نشست علمی تخصصی پیشگیری از اعتیاد با حضور نخبگان، مقامات ارشد وزارت خانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز برگزار شد.

علاوه بر نخبگان، مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و برخی از فعالان سازمان‌های مردم نهاد، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش، معاون فرهنگی و توسعه وزارت ورزش و جوانان و رئیس سازمان جوانان هلال احمر در این مراسم حضور داشتند.

اعتیاد بیماری مزمن، عود کننده

محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این مراسم اظهارداشت: باید جهت پیشگیری از اعتیاد تحول ایجاد و کار فوق العاده کنیم.

وی افزود: اعتیاد بیماری مزمن، عود کننده است و باید بر اساس آرمان‌ها به هدف پیشگیری برسیم.

وضعیت شیوع آسیب‌های اجتماعی میان دانش‌آموزان نگران کننده است

همچنین باقرزاده، معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: وضعیت شیوع آسیب‌های اجتماعی میان دانش‌آموزان نگران کننده است و ۱۱ آسیب آنها را تهدید می‌کند که کرونا و فضای مجازی سبب تشدید آسیب‌ها شد.

وی افزود: به طور مثال کاهش تاب آوری، اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به دخانیات، بزه، خشونت، بی اخلاقی فردی و اجتماعی در میان دانش آموزان تشدید شده است که بی توجهی والدین، فقر، موضوعات اقتصادی، کاهش ایمان، امید و هویت از دلایل آن است.

باقرزاده گفت: در طول سال تحصیلی در سه سرفصل، پیشگیری و خودمراقبتی، فرهنگ‌سازی و شناسایی و درمان ۱۶ میلیون دانش آموز را به همراه اولیا و معلمان آموزش داده‌ایم.

وی گفت: امسال حدود ۳ میلیون دانش آموز غربالگری شدند و سطح آنها را در رابطه با آسیب‌های اجتماعی مشخص شده است.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دانش آموزان باید ایمانشان تقویت و زمینه مشارکت برای آنها فراهم شود، یاد آور شد شد: ۱۰ هزار سوال دانش آموزان از طریق سامانه شاد ثبت و پاسخ به این پرسش‌ها زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را فراهم می‌کند.

باقرزاده گفت: به شدت نیاز به شناخت نسل‌های جدید هستیم و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.

لزوم پیوست فرهنگی اجتماعی برای جامعه کار و تولید

همچنین در این مراسم محمد چکشیان معاون فرهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: کلید اساسی همه موضوعات که سبب حرکت شود، امید است. لذا باید امید را گسترش دهیم.

وی افزود: میزان شیوع مواد مخدر در تمام دنیا در جامعه کار و تولید بیشتر است و میانگین مصرف مواد مخدر در جامعه کار و تولید بیشتر است که علل آن استرس، مشکلات روانشناختی و فقدان برنامه‌های فرهنگی و ورزشی است.

چکشیان گفت: همچنین افزایش هزینه درمانی و افزایش حوادث و بیماری‌های شغلی سبب آسیب در جامعه کار و تولید شده است.

وی بیان داشت: استفاده از ظرفیت گروه‌های مردمی و جهادی و پیش بینی نظام ارجاع در سطوح مختلف از جمله راهکارهایی هست که در حوزه پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید می‌توان از آن استفاده کرد.

معاون فرهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: در جهت پیشگیری از اعتیاد ایستگاه‌های بهگرد در کارگاه‌های ۱۰ تا ۵۰ شاغل در راستای اهداف برنامه یاریگران اجرا شده است.

چکشیان خاطر کرد: در راستای پیشگیری از اعتیاد ۳۹۹ خانه بهداشت کارگری در سال ۱۴۰۱ راه اندازی شده و سامانه بهبان با هدف هوشمندسازی فرآیندی شبکه‌های بهداشتی ایجاد شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.