پرچم متفاوت و شعار مخصوص روی پرچم امام زمان(عج)

هر حکومتی پرچمی مخصوص به خود دارد، پَرچَم یا دِرَفْش (به فارسی افغانستان: بیرق یا جَهَنده) نماد یک گروه، سازمان، یا کشور است که بیشتر روی پارچه یا کاغذ به صورت رنگی درست می‌شود. در قدیم، پرچم نماد اتحاد و تمایز در جنگ‌ها به شمار می‌رفته‌است.

#پرچم#متفاوت#شعار#مخصوص#منجی

تاریخچه استفاده از پرچم

پیشینه استفاده از پرچم در بین قبائل، چه در جنگ و چه در صلح، به روزگار باستان باز می‌گردد. آن گونه که از منابع تاریخی بر می‌آید، تمدن‌های گوناگون،شرق و غرب از آن بهره می‌جسته‌اند هر چند به طور دقیق مشخص نیست که نخستین بار استفاده از آن توسط چه کسی و در چه زمانی بوده است.

پر واضح است که پرچم، به دلیل اینکه نماد همبستگی لشکر بوده، یکی از اهداف دشمن برای از بین بردن پرچم‌دار و به زمین انداختن پرچم برای تضعیف روحیه جنگاوری لشکر مقابل به شمار می‌رفته‌است. در بسیاری از جنگ‌ها یکی از منصب‌های مهم، «پرچم‌داری» بوده‌ است چرا که پرچم نشانی از همبستگی در عمل و اتحاد در شعار بوده؛ به گونه‌ای که هر گاه پرچم از دست پرچم‌دار می‌افتاده، نوعی شکست و از هم گسیختگی برای لشکر به‌شمار می‌آمده ‌است.

در بین ایرانیان، پرچم به درفش کاویانی نیز شهرت داشته‌است. علت این نام‌گذاری آن بود که در ایران‌زمین خیزشی توسط «کاوه آهنگر» علیه پادشاه زمان خود «ضحّاک» پایه‌ریزی شد و او پیش‌بند کار خود را که از چرم سرخ‌رنگی بود، بر فراز چوبی قرار داد و قیام خود را آغاز کرد. و از آن پس به «درفش کاویانی» یعنی پرچم کاوه‌ای‌ها شهرت یافت. که بعدها به بسیاری ار بهترین جواهرات و سنگ های با ارزش زمان مزین شدو از درفش کاویانی در جنگ ایران و اعراب نیز در کتب تاریخی نامی به میان آمده‌است.

امروز پرچم هر کشور به عنوان یک نماد بسیار پرمعنی و بیانگر هویت، تاریخ، فرهنگ و فلسفه‌ی هر کشور، در ایجاد همبستگی و اتحاد شهروندان، قومیت‌ها، پیروان ادیان و مذاهب گوناگون، مناطق جغرافیایی و اجتماع‌های فرهنگی مختلف ذیل ملت‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند

نشانه‌‌گذاری‌ها در پرچم

در پرچم ملی کشورها علاوه بر رنگ‌ها از برخی علائم و نشانه ها استفاده می شود؛ در جریان جنگ‌های بزرگ تاریخی سربازانی که در جنگ‌ها حضور داشتند برای شناساندن خود به دیگران، علائم و یا نقش‌هایی را روی سپرهایشان نقاشی می‌کردند، این نقش ها کم‌کم در پرچم ها به کار گرفته شد و در نقش پرچم‌های امروز می توان علائم، خطوط، ملیت‌ها، مثلث‌ها‌ و آرم کشورها را مشاهده کرد.

صلیب که روی پرچم برخی کشورهای مسیحی دیده می شود نشانه به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (علیه السلام) است و در پرچم کشورهایی مانند سوئد، دانمارک، یونان و… دیده می شود.

اهمیت پرچم

پرچم‌ها نقش و اهمیت بسیار پررنگی یافتند و از جایگاه برجسته‌تری در عرصه‌ی سیاست برخوردار شدند. در حال حاضر ۱۹۳ کشور در جهان وجود دارند که همگی دارای نمادی به نام پرچم برای ابراز هویت خود هستند. بسیاری از کشورهای استقلال‌یافته پرچم‌هایی را براساس ایدئولوژی و رویکرد احزاب سیاسی یا گروه‌هایی که استقلال آن کشور را به ارمغان آورده بود، طراحی و استفاده کردند. امروز پرچم هر کشور به عنوان یک نماد بسیار پرمعنی و بیانگر هویت، تاریخ، فرهنگ و فلسفه‌ی هر کشور، در ایجاد همبستگی و اتحاد شهروندان، قومیت‌ها، پیروان ادیان و مذاهب گوناگون، مناطق جغرافیایی و اجتماع‌های فرهنگی مختلف ذیل ملت‌ها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند.

پرچم، به دلیل اینکه نماد همبستگی لشکر بوده، یکی از اهداف دشمن برای از بین بردن پرچم‌دار و به زمین انداختن پرچم برای تضعیف روحیه جنگاوری لشکر مقابل به شمار می‌رفته‌است. در بسیاری از جنگ‌ها یکی از منصب‌های مهم، «پرچم‌داری» بوده‌است چرا که پرچم نشانی از همبستگی در عمل و اتحاد در شعار بوده؛ به گونه‌ای که هر گاه پرچم از دست پرچم‌دار می‌افتاده، نوعی شکست و از هم گسیختگی برای لشکر به‌شمار می‌آمده‌است

پرچم امام زمان به چه شکل است

انقلاب جهانی حضرت مهدی(علیه السلام) نیز پرچم مخصوصی دارد و بر آن شعاری نقش بسته است. البته هر چند درباره شعار پرچم آن حضرت اختلاف است، ولی نکته‏ ای در همه اقوال مشترک است و آن این که مردم را به فرمانبری از حضرتش دعوت می‏کند. (۱)

اینک به ذکر چند نمونه در این باره بسنده می‏کنیم:

در روایتی آمده است: «بر روی پرچم حضرت مهدی (علیه السلام) نوشته شده است: «گوش شنوا داشته باشید و از حضرتش اطاعت کنید». (۲)

در جای دیگری می‏خوانیم: «شعار پرچم مهدی (علیه السلام) «البیعه للَّه؛ بیعت برای خدا می‏باشد». (۳)

عبدالله عجلان گوید ما در خدمت امام ششم علیه السلام ظهور قائم علیه السلام را یادآور شدیم به او عرض کردیم از کجا برای ما فراهم شود که این موضوع را بدانیم گفت نشانه اینست که هر کدام شما صبح از خواب برخواستید در زیر بالین خود نامه ای دریابید که بر آن نوشته است طاعه معروفه فرمانبری افتخار آمیز، و روایت شده است که بر پرچم مهدی علیه السلام نقش است که اَلبَیْعهُ للّه (بیعت برای خدای عزوجل است)(۴)

ای آنکه در نگاهت حجمی زنور داری                                 کی از مسیر کوچه قصد عبور داری؟

چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابی                                ای آنکه در حجابت دریای نور داری

پی نوشت:

(۱). امام باقر (علیه السلام) به ابوحمزه فرمود: «گویا قائم اهل بیتم را می‏بینم که وارد نجف می‏شود و هنگامی که به بالاترین نقطه نجف رسید، پرچم رسول خدا (صلی الله علیه) را می‏گشاید. زمانی که پرچم باز شد، فرشتگانی که در جنگ بدر حضور داشتند، بر او فرودمی‏آیند».عیاشی، تفسیر، ج‏۱، ص‏۱۰۳؛ نعمانی، غیبه، ص‏۳۰۸؛ کمال الدین، ج‏۲، ص‏۶۷۲؛ تفسیر برهان، ج‏۱، ص‏۲۰۹؛ بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۳۲۶.

(۲). اثبات الهداه، ج‏۳، ص‏۵۸۲؛ بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۳۰۵.

(۳). ابن‏حمّاد، فتن، ص‏۹۸؛ ابن‏طاووس، ملاحم، ص‏۶۸، القول المختصر، ص‏۲۴؛ ینابیع المودّه، ص‏۴۳۵؛ الشیعه و الرجعه، ج‏۱، ص‏۲۱۰.

(۴) العدد القویه, علی بن یوسف حلی , ج ۱ , ص ۶۶ (قرن ۷ ه.ق برادر ارشد علامه حلی)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.