عدم حمایت بیمه‌ها از بیماران دیابتی و انتقاد رئیس انجمن دیابت

رئیس انجمن دیابت ایران گفت: چندین سال است که می‌گوییم نوار تست قند خون تحت پوشش بیمه قرار گیرد اما مسؤولان می‌گویند بودجه‌ای نداریم که به این موضوع اختصاص پیدا کند.

#عدم_حمایت#بیمه#بیماران#دیابتی

به گزارش خبرگزاری افسران، دیابت یکی از بیماری‌هایی است که براساس آمارها ۸میلیون از جمعیت کشور به آن مبتلا هستند، همین موضوع دلیلی شده تا جمعی از بیماران مبتلا به این بیماری، با راه اندازی پویش‌هایی خواستار تحت پوشش قرار گرفتن نوار تست قندخون ذیل بیمه‌ها شوند.

در این پویش که تاکنون ده‌ها امضاء داشته، آمده است: «تقاضا می‌شود دستور فرمایید پوشش بیمه‌ای نوار تست قند خون و آموزش و بازآموزی استاندارد دیابت (به عنوان پیش شرط بهره‌مندی از خدمات بیمه‌ای) برای مبتلایان به دیابت نوع یک و نوع دو مصرف کننده انسولین، در دستور کار شورای محترم عالی بیمه کشور قرار گرفته و به تصویب برسد»

در یکی از پویش‌های دیگر که حامیان آن از گرانی و کمبود تجهیزات کنترل قند خون دیابتی‌ها انتقاد کرده‌اند، نوشته شده است:«از همه مسؤولین خواهش می‌کنیم خود را به جای افراد بیمار و مخصوصا کودکان دیابتی که شبانه‌روز باید قند خونشان را کنترل و علاوه بر درد و رنج همیشگی، هزینه‌های فراوانی برای کنترل و پیشگیری از کمای دیابتی پرداخت نمایند قرار دهند و اقدام جدی و فوریتی انجام دهند.»

چندین سال است می‌گوییم نوار تست قند خون تحت پوشش بیمه قرار گیرد

در این باره اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران در گفت وگو با فارس با اشاره به چالش‌های پیش روی بیماران مبتلا به دیابت، اظهار کرد: چندین سال است که می‌گوییم نوار تست قند خون تحت پوشش بیمه قرار گیرد، به مدیران بهداشت و سلامت، بهداشت درمان و … می‌گوییم درمان دیابت چندین پایه دارد که یکی از آن‌ها کنترل و اندازه گیری قندخون است و باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

 رئیس انجمن دیابت ایران درباره ضرورت تحت پوشش قرار گرفتن نوار تست قندخون بیمه، اظهار کرد: مسئولان می‌گویند بودجه‌ای نداریم که به این موضوع اختصاص پیدا کند. تقریباً بیش از ۸ میلیون نفر در کشور مبتلا بوده و نیازمندان به تزریق انسولین ۵۰۰ هزار نفر هستند. 

رجب درباره میزان ابتلای تهرانی‌ها به دیابت، اظهار کرد: براساس آخرین آمارهای موجود، ۱۴ درصد از تهرانی‌ها به دیابت مبتلا هستند اما نیمی از اینها اطلاعاتی از ابتلای خود به دیابت خود ندارند چرا که این بیماری پنهان است و علائم آن آشکار نیست.

وی تأکید کرد: قریب به ۹۰ درصد از بیماران ،مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند و قابل پیشگیری است.از طرفی نیز بیشترین هزینه‌های درمانی متعلق به همین نوع ۲ است چرا که بیماران دیرتر به سراغ تشخیص و درمان می روند و به بیماری های قلبی و عروقی و حتی بینایی دچار می‌شوند.

 رئیس انجمن دیابت ایران تصریح کرد: توصیه ما این است و همیشه گفته ایم که دیابت بیماری خاص است و باید هزینه‌های آموزش، پایه درمان و نوار تست و … را بیمه گر پرداخت کند، ما در این سالها با سازمان های بیمه گر جلساتی را داشته ایم اما تاکنون این هزینه‌ها تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است.

اما سازمان بیمه سلامت نیز در واکنش به این پویش مطالبه گر تأکید می‌کند: پیرو ابلاغیه نسخه دیگر بسته صعب‌العلاج در دی ماه سال قبل توسط وزارت بهداشت، داروهای دیابت و پرفشاری خون در بسته صعب العلاج لحاظ شده و امکان بهره‌مندی از مزایای صندوق برای بیماران مشمول فراهم شده است.

نوشین جزایری رئیس گروه داروی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در این باره گفت: داروهای بسته دیابت شامل ۷ قلم از انسولین‌های قلمی تحت پوشش بیمه است که سهم مازاد آن در بسته صعب العلاج لحاظ شده است، ضمن اینکه ۱۶ قلم داروی خوراکی بیماران دیابتی برای اولین بار در بسته لحاظ شده که ۷۰ درصد از هزینه‌ها در قالب بسته صعب العلاج تامین می‌شود.

همچنین مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت در واکنش به پویش پوشش قرار گرفتن نوار تست قندخون از سوی بیمه‌ها، خاطرنشان کرد: درخواست پوشش کیت اندازه‌گیری قند خون سال گذشته در شورای عالی بیمه مورد تایید کارشناسی قرار گرفت اما به علت عدم تأمین منابع مورد نیاز مصوب نشده است.

با این حال باید سازمان‌های تأمین اجتماعی و بیمه سلامت  باید بار دیگر بر لزوم قرار گرفتن نوار تست قندخون تحت پوشش بیمه‌ها در شورای عالی بیمه تأکید کنند تا این مطالبه مردمی مورد حمایت قرار گیرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.