زمین گیر شدن حمله آمریکا در صحرای طبس

درپنجم اردیبهشت ۱۳۵۹، یکی از مهمترین اتفاقات درس آموز تاریخ انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.

۵ اردیبهشت ۱۳۵۹، یکی از مهمترین اتفاقات درس آموز تاریخ انقلاب اسلامی به وقوع پیوست. ۶ هواپیما و ۸ بالگرد آمریکایی برای آزادی ۵۳ گروگان در تهران وارد فضای پروازی ایران می شوند، همه چیز ازقبل برنامه ریزی دقیق شده بود، نیروی های تربیت شده گروه ضربت، امکانات فوق سری ماهواره ای و جاسوسی، پایگاه های مزدور و سرسپرده عربی منطقه، امداد رسانی سرویس هوابرد ویژه (انگلیسی: S.A.S)، گرو ضد شورش آلمان، همه محاسبات دقیق بود، برای کوچکترین رخ داد برنامه ریزی شده بود، همه چیز حساب شده بود، تنها یک چیز فراموش شده بود که خدا با مردم مظلوم ایران اسلامی بود. انگار قرار بود این بار امداد های غیبی در سکانس جدیدی از اصحاب فیل به وقوع بپیوندد. «أَ لَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِأَصْحابِ الْفیلِ، أَ لَمْ یَجْعَلْ کَیْدَهُمْ فی‏ تَضْلیلٍ.»[۱]

لاشه عقاب سوخته در طبس

در منطق و فرهنگ آمریکایی مهم نبود که «گروه دلتا» در عملیات «پنجه عقاب» چه تعداد ایرانی را قتل عام کنند، تنها چیزی که اهمیت داشت آزاد سازی مستشاران و دیپلمات های آمریکایی بود، همه ی تدابیر خود را برای براندازی چیده بودند، ولی این دستان نامرئی و امدادهای غیبی الهی بود که همه برنامه ها را نقش بر آب کرد، به طوری که حضرت امام خمینی(ره) در این خصوص فرمودند: «جز این بود که یک دست غیبی در کار است؟! نباید بیدار بشوند آنهایی که توجه به معنویات ندارند و به این غیب ایمان نیاورده اند؟ نباید بیدار بشوند؟ کی این هلیکوپترهای آقای کارتر را ساقط کرد، شن ها مأمور خدا بودند.»[۲]پس از واقعه طبس آمریکایی ها به این نتیجه رسیدند که دیگر کاری از آنها ساخته نیست، «همیلتون جردن» رئیس ستاد کاخ سفید به روشنی اعتراف کرد: «پیش از این کاری از دست ما ساخته نبود، از ابتدا جریان احساس ناتوانی می کردیم و هنوز هم همین طور است. ما فشارهای سیاسی، تحریم اقتصادی، مذاکره و گفتگو و بلاخره اقدام نظامی، همه را آزمایش کردیم کوشش هایمان همه بی حاصل به نظر می رسید.»[۳]

کاخ سفید در مرداب طبس

اتفاقاتی که در فاصله کوتاهی پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران افتاد، دولتمردان آمریکایی را چنان گیج و سر در گم و عصبانی کرده بود که تنها راه مرهم گذاشتن برآن قدرت نمایی از طریق حمله نظامی بود. اگر ایران جرأت کرده بود با آن اقدام، قدرت آمریکا را به چالش بکشد، باید تاوان آن را به سختی پس می داد امّا صحرای طبس این بار با شن های روان خود باتلاقی از آتش و مرگ را برای آنان فراهم کرده بود. شکستی که رییس ستاد کاخ سفید این طور به آن اعتراف می کند:«وقتی تلفن دفتر ریاست جمهوری به فاصله فقط چند ساعت پس از پرواز هواپیماها به طرف ایران، به صدا در آمد، رییس جمهور چشمانش را روی هم گذاشت. گونه هایش آویزان شد و رنگ از رخسارش پرید آب دهانش را به سختی قورت داد و پرسید: «کسی هم مرده است.»[۴]این شکست خفت بار تجسم عینی آیه شریفی است که خدای متعال می فرماید: «وَ مَکَرُوا وَ مَکَرَ اللَّهُ وَ اللَّهُ خَیْرُ الْماکِرینَ؛[۵] و [دشمنان‏] مکر ورزیدند، و خدا [در پاسخشان‏] مکر در میان آورد، و خداوند بهترین مکرانگیزان است.

راز شکست آمریکا در صحرای طبس

۱-باور به امداد الهی و عدم تکیه بر طاغوت

یکی از خصوصیات بارز امام خمینی(ره)ایمان و باور به امداد الهی در سخت ترین شرایط بود، اگر کسی اندکی با روحیات و سیره و منش امام خمینی(ره) آشنا باشد به خوبی می تواند این روحیه ایمانی را در بیانات او مشاهده کند او استادی عارف و غرق در شهود و معرفت الهی بود، بطوری که هیچ گونه تکیه و اعتمادی به جهان سرمایه داری و ابرقدرت های جهانی نداشت. همین امر موجب شده بود که همواره دستان الهی را بالاتراز همه قدرت های جهانی مشاهده کند و خدای متعال نیز یاریگر او باشد.

تبیین مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای

مقام معظم رهبری در خصوص این خصیصه اخلاقی امام خمینی(ره) می فرماید: یکی از اصول امام اتّکال به کمک الهی، اعتماد به صدق وعده‌ی الهی، و نقطه‌ی مقابل، بی‌اعتمادی به قدرت های مستکبر و زورگوی جهانی است؛ این یکی از اجزاء مکتب امام است. اتّکال به قدرت الهی؛ خدای متعال مؤمنین و کسانی که این وعده را باور ندارند را در کلام خودِ مورد لعن قرارداده‌اند: آن کسانی که: «اَلظّآنّینَ بِاللَّهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دائِرَهُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ سآءَت مَصیرًا».[۶] اعتقاد به وعده‌ی الهی، به صدق وعده‌ی الهی – که فرموده است:ا «اِن تَنصُروا االلهَ یَنصُرکُم»[۷] – یکی از ارکان تفکّر امام بزرگوار ما است؛ باید به این وعده اعتماد و اتّکال کرد. نقطه‌ی مقابل، به دل‌خوش‌کُنَک‌های دشمنان، مستکبران، قدرتهای جهانی، مطلقاً نباید اعتماد کرد؛ این هم در عمل امام، در رفتار امام، در بیانات امام به‌طور کامل مشهود است.[۸]
کما اینکه در زمان کنونی خوبی می توان آغاز یک جنگ تمام عیار فرهنگی و اقتصادی و یا به عبارتی(ناتوانی فرهنگی و اقتصادی) را مشاهده کرد.در این چنین فضایی رمز موفقیت، ایستادگی بر آرمان های الهی نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین جهاد اسلامی است.

تفسیر شهید مطهری از امداد های غیبی

جناب دکتر شهید مطهری در کتاب امدادهای غیبی در ذیل آیه ۱۳ و ۱۴ سوره مبارکه کهف می نویسد: اینکه زندگی انسان اگر مقرون به حق جویی، و حقیقت خواهی اخلاص و عمل و کوشش باشد، مورد حمایت حقیقت قرار خواهد گرفت و از راه هایی که بر ما مجهول است دست غیبی ما را تحت عنایت خود قرار می دهد.[۹]

از تبیین و توضیح شهید مطهری به خوبی می توان این چنین استفاده کرد، فلسفه وجودی برپایی حکومتی با محوریت ولایت فقیه زنده کردن احکام و دستورات الهی بوده. در این چنین فضایی هیچ کس نباید، بهره مندی از امدادهای غیبی الهی را از خود دور ببیند، بخصوص در جنگ تمام عیار اقتصادی که ابرقدرهای جهان با مدیریت و فرماندهی وزارت خزانه داری آمریکا سخت ترین تحریم های ناجوانمرانه را علیه ایران وضع و تحمیل می کنند.

۲-نصرت الهی برای مجاهدانش

به اذعان بسیاری از محققان و پژوهشگران احتمال حمله زمینی امریکا به ایران، غیر ممکن و دارای هزینه های بسیار سنگین و جبران ناپذیری است؛ چرا که بر اساس تدابیر هوشمندانه ی مقام معظم رهبری ایران اسلامی یکی از قدرت های منطقه به شمار می آید، ولی با این وجود، سایر ابعاد تهاجمی دشمن به ایران اسلامی بعید به نظر نمی رسد؛ کما اینکه به خوبی می توان آغاز یک جنگ تمام عیار فرهنگی و اقتصادی و یا به عبارتی(ناتوانی فرهنگی و اقتصادی) را مشاهده کرد.در این چنین فضایی رمز موفقیت، ایستادگی بر آرمان های الهی نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین جهاد اسلامی است.

مقام معظم رهبری در عبارتی زیبا این نوید پیروزی را این چنین متذکر می شوند: علی‌رغم رجزخوانی‌هایی که استکبار می کند و تلاش های فراوانی که از لحاظ مالی و نظامی و سیاسی و امنیّتی، استکبار و همراهان استکبار و دنباله‌های استکبار انجام میدهند، در این منطقه و در کلّ دنیای اسلام، آینده قطعاً متعلّق به اسلام است؛ روزبه‌روز ان‌شاءالله عزّت و قدرت اسلام بیشتر خواهد شد. البتّه لازم است مجاهدت بشود و انسان های مجاهد، مردان و زنان مجاهد، جوانان مجاهد در همه‌ی دنیای اسلام، بحمدالله زیادند، قدر آنها را باید بدانیم، شعارهایمان را، حرکت هایمان را، کلماتمان را، فعّالیّت هایمان را باید در این جهت قرار بدهیم و یقیناً خدای متعال کمک خواهد کرد.[۱۰]«اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم.»

منابع
[۱]. سوره فیل، آیات۱و ۲.
[۲]. صحیفه امام خمینی(ره)، ج۱۲، ص۳۸۰.
[۳]. ترجمه محمود مبنا، بحران همیلتون جردن، ص۳۲۸.
[۴]. دفتر پژوهش های موسسه تبیان، مأمور خدا، نیمه پنهان، ج۵۸، ص۹.
[۵]. آل عمران: آیه۵۴.
[۶]. سوره: فتح آیه ۶.
[۷]. سوره محمد: آیه۷.
[۸]. بیانات رهبری در مراسم بیست‌ و ششمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه‌الله)۱۳۹۴/۳/۱۴
 [9]. شهید مطهری، مجموعه آثار، ج۳، ۳۴۸.
[۱۰]. بیانات در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام و اتحادیه‌ی رادیو و تلویزیون‌های اسلامی۱۳۹۴/۵/۳.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.