اعطای بستههای رفاهی و ارائه کارت خرید اعتباری به بازنشستگان/افزایش خدمات سفر
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی، جزئیات افزایش دو برابری خدمات سفر به بازنشستگان و اضافه شدن شهرهای سیاحتی به بسته رفاهی این سازمان را تشریح کرد.
به گزارش افسران، سازمان تأمین اجتماعی با بالاترین سهم در ارائه خدمات بیمهای و بازنشستگی، توانسته به بیش از ۴۵ میلیون نفر این خدمات را ارائه دهد.بخشی از این خدمات بیمهای، درمان، رفاهی و … است به همین منظور در گفتوگو با یکی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی به بررسی میزان این خدمات پرداختیم.
با «محسن تقیانی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی» درباره مسائلی مانند طیفهای خدمات گیرنده معاونت فرهنگی و اجتماعی، خدمات به بازنشستگان و بیمه شدگان، تسهیلات قرض الحسنه و موضوعات سلامت و درمان جامعه هدف این سازمان گفتوگو کردیم. مشروح این گفتوگو را میتوانید در ادامه بخوانید:
۴۵ میلیون خدمت گیرنده تأمین اجتماعی
به عنوان پرسش نخست، جامعه هدف سازمان تأمین اجتماعی و مجموعه شما کدام طیفهای جامعه هستند؟
ما در حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی چند گروه مخاطب داریم،گروه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی که جمعیتی بالغ بر ۴میلیون نفری را شامل میشود، دسته دیگر بیمه شدگان سازمان هستند که جمعیتی معادل ۴۵ میلیون نفر هستند.
جامعه مخاطب دیگر،کارفرمایان و تشکلهای کارفرمایی هستند که بیمه شدگان از طریق اینها بیمه میشوند و به صورت مستقیم با سازمان در ارتباط و تعامل هستند. دسته دیگر نیز جامعه کارمندان سازمان هستند که جامعه بسیار گسترده ای هستند و بالغ بر ۷۰ هزار نفر کارمند در حوزه بیمه ای و درمان کشور داریم و برای اینها و خانوادهایشان برنامههای فرهنگی و اجتماعی برنامه ریزی میکنیم.
ارتباط مجموعه شما با تشکلهای کارگری و کارفرمایی چگونه است؟
ما برای جامعه مخاطب برنامههای متنوع و متعددی را برگزار میکنیم، ۳گروه تشکل داریم که مستقیماً ارتباط آنها از طریق فرهنگی با سازمان برقرار است ،به طوری که ما متولی ارتباط با شرکای سازمان تأمین اجتماعی مانند تشکلهای کارفرمایی شامل اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اصناف هستیم.
دسته دیگر تشکلها و گروهها، تشکلهای صنفی کارفرمایی، سندیکاهای کارفرمایی و تشکلهای کارگری هستند که سه تشکل بزرگ کارگری شوراهای اسلامی کار،کانون عالی انجمن های صنفی کارگران و مجمع نمایندگان کارگران جمهوری اسلامی هستند که ما با آنها ارتباطاتی داریم و شعبه هایی در استانها و شهرها دارند.
بخش دیگر تشکل های بازنشستگان هستند که شرکای اجتماعی به شمار میآیند و با آنها تعامل وگفت وگو داریم و مطالبات آنها از سازمان از طریق معاونت فرهنگی پیگیری میشود و البته ما خدمات آموزشی و فرهنگی برای این دسته در نظر داریم.
همچنین برای تشکل های صنفی کارفرمایی در سراسر کشور کارگاه های آموزشی آشنایی با قوانین بیمه ای سالانه برگزار میکنیم، برای تشکلهای کارگری هم به این شکل برنامه هایی داریم. مشاوره های کارگاه هایی داریم در طول سال که مستقیماً در کارگاه های تولیدی حضور پیدا میکنیم و نسبت به آشنایی قوانین بیمهای اقدام میکنیم.
بازنشستگان منتظر خبرهای جدید باشند/ افزایش تعداد سفرهای سیاحتی، زیارتی
بازنشستگان، یکی از گروههای مهم تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند، شما برای این دسته چه اقداماتی را در نظر دارید؟
ما برای بازنشستهها در سال گذشته اقدامات متعدد و مختلفی را انجام دادیم، یکی از آنها بحث سفرهای زیارتی و سیاحتی بود که در قالب طرح کرامت رضوی اجرا شد به طوری که در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۱۷۵ نفر از بازنشستگان به مشهد مقدس و شیراز و قم اعزام شدند.
از ابتدای شروع طرح کرامت رضوی سال ۹۳ تا ۹۸ که به کرونا ختم و سفرها تعطیل شد، جمعاً ۱۵۰ هزار نفر به این اماکن سیاحی و زیارتی اعزام شدند که ما در سال جدید بنا داریم تا چند اقدام جدید را برای بازنشستگان دنبال کنیم، نخست آنکه مقاصد سفرها را افزایش دهیم و علاوه بر شهرهای زیارتی شهرهای سیاحتی و تفریحی را نیز برای بازنشستگان اضافه کنیم که استانهای شمالی کشور و استانهای همدان و اصفهان نیز قرار است به این لیستها اضافه شوند.
همچنین قرار است تعداد افراد اعزامی به این سفرها را نیز افزایش دهیم. امسال اعزام ها از ۴۸ هزار نفر سال گذشته به ۱۰۰ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد که شاهد رشد صددرصدی در این باره خواهیم بود. هدفگذاری ما این است که به یاری خداوند متعال بتوانیم بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر را امسال در قالب طرح گردشگری تعالی بخش به سفرهای زیارتی و سیاحتی اعزام کنیم، که در صورت تحقق شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در این باره خواهیم بود.
احتمال افزایش وام بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان
تسهیلات قرض الحسنه یکی از مهمترین نیازهای بازنشستگان است، آیا چنین بسته ای را در سازمان دارید؟
موضوع تسهیلات قرضالحسنه به بازنشستگان یکی از مهمترین اقدامات سازمان و معاونت فرهنگی اجتماعی تأمین اجتماعی است. در گذشته تسهیلات قرض الحسنه را از ۷ میلیون تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش دادیم که شاهد رشد نسبتا مطلوبی بودیم. در سال گذشته ۲۲۰ هزار بازنشسته توانستند از این تسهیلات قرض الحسنه بهره مند شوند و امسال نیز بنا داریم تا میزان تسهیلات را احتمالا تا ۱۵ و یا سقف ۲۰ میلیون تومان افزایش دهیم، البته این میزان تسهیلات قطعی نیست.
همچنین، قرار است امسال به ۴۰۰ هزار بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی این تسهیلات قرض الحسنه ۲۰ میلیون تومانی پرداخت شود، در مجموع ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این تسهیلات در بودجه سال ۱۴۰۲ دیده شده است.
برگزاری المپیاد ورزشی بازنشستگان در سال ۱۴۰۲
تأمین اجتماعی چقدر به سلامت بازنشستگان توجه کرده است؟
المپیاد ورزشی بازنشستگان یکی دیگر از اقدامات معاونت فرهنگی سازمان تأمین اجتماعی است، در سال گذشته این المپیاد را در ۶ رشته ورزشی تیراندازی، شنا و … برای خانمها و آقایان برگزار کردیم و امسال نیز قرار است همین رشتههای فردی دنبال شود و تعداد رشتههای دیگری نیز اضافه شود.
این المپیاد ورزشی میتواند به ایجاد شور و نشاط در میان بازنشستگان کمک کند. از سویی دیگر ما ورزشهای گروهی را مانند والیبال و فوتبال را به این تعداد اضافه خواهیم کرد.
المپیاد ورزشی بازنشستگان در دو مرحله استانی و کشوری برگزار میشود که سال گذشته مرحله کشوری کارگران بازنشسته در یزد و برای بازنشستگان سازمان نیز در شیراز برپا شد. در این المپیاد ۳۰۰ خانم و ۳۰۰ آقا حضور داشتند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود و در سال جدید نیز همین دستورالعمل را اجرا خواهیم کرد.
موضوع دیگر بحث جشنواره انتخاب بازنشستگان و مستمریبگیران نمونه سراسر کشور است که همه ساله این جشنواره برگزار میشود. در سال گذشته با حضور وزیر کار و رفاه برگزار شد و ۱۵ نفر از بازنشستگان کشوری مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین شاخصهای انتخاب بازنشستگان سازمان و مستمریبگیران را بازنگری کردهایم.
افزایش سقف تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان و موظفی بگیران
بیمه تکمیلی بازنشستگان، یکی از سرفصلهای مهم و مورد نیاز بازنشستگان است، این مهم را چگونه دنبال کردهاید؟
ما برای مشارکت در پرداخت بیمههای تکمیلی بازنشستگان، ۵۰ درصد از سهم پرداختی بیمه شدگان بازنشسته را پرداخت میکنیم که سال گذشته هزینهای معادل ۴۵ هزار تومان بود. اما در سال جدید برای هر نفر ما ۱۰۲ هزار تومان پرداخت میکنیم که جمعاً این میزان با پرداختی بازنشسته به بیش از ۲۰۰ هزار تومان میرسد. خبر بسیار مهم این است که امسال سقف تعهدات بیمههای تکمیلی افزایش یافته و پوششهای بیشتری را شامل شده و انشاءالله رضایتمندی بیشتر بازنشستگان را در پی خواهد داشت.
نکته دیگر مساعدت تشکلها بوده به طوری که ما به تشکلهای بازنشستگی پرداختیها و کمکهایی را داشتهایم. به تشکلهای کارگری و کارفرمایی کمکهایی را صورت دادهایم، آن هم در قالب برگزاری مجامع و کلاسهای آموزشی داشتهایم.
بازنشستگان صاحب کارتهای خرید اعتباری میشوند
یکی از موضوعات مهم خرید اعتباری بازنشستگان است، در شرایط فعلی چه اقداماتی در حال اجرا است؟
موضوع خرید اعتباری بازنشستگان نیز بسیار اهمیت دارد. در سال گذشته ما این خدمت را به بازنشستگان از طریق مراکز بیرونی سازمان ارائه میدادیم اما امسال در نظر داریم با توجه به ظرفیت سازمان در امر سرمایهگذاری و شرکـتهای تابعه انشاءالله این خدمات را وسیعتر و گستردهتر کنیم و خدمات خرید را به بازنشستگان خود افزایش دهیم.
طرح اولیه آن آماده شده و هم حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان و هم مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی و همچنین کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور نظر مساعد خود را در مورد این طرح اعلام کرده¬اند و در اختیار مدیرعامل سازمان نیز قرار گرفته و انشاءالله اگر تأیید شود و مراحل تصویب آن در هیات مدیره سازمان طی شود بتوانیم این خدمت مهم را اجرا کنیم. کما اینکه در برنامه سال جاری حوزه فرهنگی اجرای این طرح دیده شده است. علاوه بر این، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی که حقوق ماهیانه آنها به حسابشان نزد بانک رفاه کارگران واریز می شود، می توانند برای خرید اعتباری و اقساطی کالاها و ملزومات مورد نیاز خود از ۵ هزار فروشگاه سراسر کشور، از طریق سامانه “بتا” از تسهیلات اعتباری این بانک استفاده کنند.
ما برای اعطای امکانات و تسهیلات رفاهی برخی از موارد را در نظر میگیریم. برخی از بازنشستگان برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه وارد سامانه بانکی میشوند و به دلیل بدهی بانکی امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند یا برخی از آنها مشکلات اطلاعاتی و هویتی دارند و یا حتی کد ملی و شماره تلفن آنها متعلق به خودشان نیست و ما در این موارد نمیتوانیم نام آنها را در سامانه رفاهی وارد کنیم. شاید بخشی از کسانی که نتوانستهاند از خدمات رفاهی استفاده کنند جزء همین افراد باشند.
برخی از شرایط را برای پرداخت تسهیلات داریم مانند اینکه ۳۰ سال حق بیمه را پرداخت کرده باشد. خانواده ایثارگران، شهدا و تعداد فرزندانشان،در اولویت پرداخت تسهیلات و دریافت خدمات رفاهی قرار دارند.
در موضوع جوانی جمعیت چه اقداماتی در سازمان برای کارمندان و بازنشستگان اجرایی شده است؟
در بحث قانون جوانی جمعیت ما تمام تکالیفی که برعهده مان بود را توانستهایم به خوبی انجام بدهیم. پرداخت هزینههای ناباروری، بحثهای زایمان طبیعی و… را انجام دادهایم و تکلیف انجام نشدهای از قانون برعهده ما نیست. در سطح کارکنان نیز مهدکودکهایی را برای فرزندان کارمندان ایجاد کردهایم.
در سالجاری نیز برای همکارانی که در سال گذشته ازدواج کرده اند یا صاحب فرزند شده اند برنامه جشن و تقدیر تدارک دیده شده است.
برنامه تأمین اجتماعی برای کارمندان سازمان چیست؟
در سال گذشته به آموزش کارمندان سازمان نیز توجه جدی داشتیم چرا که این آموزش میتواند به ایجاد بهرهوری بالا در سازمان کمک کند. باید کارمندان خود را از نظر روحی و روانی تقویت کنیم تا بتوانند خدمات بیشتری را به ارباب رجوع و مردم ارائه کنند.
همچنین برنامهای برای اوقات و فراغت و سفرهای تفریحی کارمندان سازمان در نظر داریم که در سال گذشته این سیاست دنبال شد و در سال جدید نیز همین موضوع را پیگیری خواهیم کرد. این برنامهها میتواند شامل سفرهای سیاحتی، زیارتی و تفریحی برای کارمندان و خانوادهها و فرزندانشان باشد و به تمام کارمندان این سازمان در سراسر کشور ارائه میشود.