انتقاد مسئول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران از وزارت بهداشت

مسؤول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران، از آئین نامه‌های پروانه تأسیس و تمدید مؤسسات فیزیوتراپی که به تصویب وزارت بهداشت رسیده است، انتقاد کرد.

#مشکل_تراشی#وزارت#بهداشت#فیزیوتراپیست#تاسیس#تمدید_پروانه

مجید میرزاحیدری،مسؤول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به آئین‌نامه تأسیس و تمدید پروانه مؤسسات فیزیوتراپی،گفت:در یکی دو سال اخیر، وزارت بهداشت مشکلات بسیاری برای مؤسسات فیزیوتراپی ایجاد کرده که عمده فشار این مشکلات متوجه فیزیوتراپیستهاست.

وی با اشاره به افزایش هزینه‌های تأسیس مرکز فیزیوتراپی،گرانی تجهیزات و سایر هزینه‌ها به همراه رشد نرخ تورم، افزود: وجود این مشکلات، باعث به مخاطره افتادن ادامه فعالیت مراکز فیزیوتراپی شده است.

میرزاحیدری در ادامه به آئین نامه تأسیس و تمدید پروانه مؤسسات فیزیوتراپی اشاره کرد و گفت:این آئین‌نامه‌ها در ۴ بند برای صدور پروانه تأسیس و تمدید مؤسسات فیزیوتراپی،با مشکلاتی همراه شده است که باعث می‌شودهمکاران فیزیوتراپیست نتوانند آن طور که باید به فعالیت خود ادامه بدهند. 

وی افزود: اخذ تاییدیه ایمنی و آتش نشانی، اخذ تاییدیه آسانسور، تاییدیه اداره کار و در نهایت، الزام مراکز فیزیوتراپی به تأسیس در املاک با کاربری درمانی؛ ۴ الزام برای صدور پروانه تأسیس و تمدید مراکز فیزیوتراپی است که وزارت بهداشت برای همکاران ما الزام کرده است.

مسؤول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران ادامه داد: در مورد بند اول که مربوط به اخذ تاییدیه ایمنی و آتش نشانی است، فقط باعث هدررفت منابع مرکز فیزیوتراپی خواهد شد؛ زیرا تاییدیه برای یک واحد از کل ساختمان، هیچ فایده‌ای ندارد؛ لذا، درخواست بازنگری مجدد آن را داریم.

وی با انتقاد از تصمیمات عجولانه وزارت بهداشت در صدور آئین نامه‌های مربوط به مراکز فیزیوتراپی،گفت: آسانسور به عنوان مشاعات یک ساختمان تلقی می‌شود و اینگونه نیست که مرکز فیزیوتراپی به تنهایی برای خودش اقدام کند.

میرزاحیدری تاکید کرد: در چنین شرایطی، مرکز فیزیوتراپی باید هزینه کل ساختمان را جهت تاییدیه آسانسور پرداخت کند که اصلاً منطقی نیست.

وی به موضوع تاییدیه اداره کار اشاره کرد و گفت: ایجاد چاه اِرت در ساختمانی که مالک آن نیستی، تا حدودی غیر ممکن است و اداره کار برای صدور پروانه تأسیس و تمدید مؤسسات فیزیوتراپی، چنین شرطی را پیش روی همکاران ما قرار داده است.

مسئول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران یادآور شد: همچنین با توجه به قانون مجلس مبنی بر مجاز بودن فعالیت مراکز درمانی در ملک با کاربری مسکونی، معاونت درمان خودسرانه اقدام به الزام فعالیت مراکز در واحدهایی با کاربری درمانی کرده است حال انکه تعداد این ساختمانها یا واحدها بسیار اندک بوده؛ لذا بسیاری از مراکز تعطیل و امکان تاسیس غیر ممکن خواهد شد

میرزاحیدری با عنوان این مطلب که چنین دستورالعمل‌هایی باعث تعطیلی مراکز فیزیوتراپی خواهد شد، افزود: این قبیل آئین نامه‌ها با قوانین تسهیل اشتغال‌زایی منافات دارد و باید فکری کرد تا باعث سرخوردگی جامعه فیزیوتراپی نشود.

مسؤول کمیته فنی انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: وقتی مراکز فیزیوتراپی نتوانند پروانه تأسیس و تمدید دریافت کنند، عملاً امکان قرارداد با بیمه‌ها را از دست خواهند داد و همین موضوع باعث می‌شود در ارائه خدمت به مردم دچار مشکل شویم.

وی بر ضرورت بازنگری اساسی در آئین نامه پروانه تأسیس و تمدید مؤسسات فیزیوتراپی تاکید کرد و افزود: پیشنهاد ما این است که این آئین نامه‌ها حداقل برای دو سال کن لم یکن تلقی شوند.

میرزاحیدری، همچنین خواستار ۵ ساله شدن مدت اعتبار تأسیس یا تمدید پروانه مؤسسات فیزیوتراپی شد و گفت: در حال حاضر این پروانه برای یک سال صادر می‌شود؛ در حالی که مسؤول مرکز به جای تمرکز بر درمان بیماران، باید به فکر حل این قبیل مشکلات باشد.

پایان پیام/

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.