گاهشمار اغتشاشات ۱۴۰۱ (آذر)
وقایع ۱ آذر
جمع زیادی از بازیگران و سینماگران با انتشار متنی از مقامات مسئول خواستهاند تا دو بازیگر دستگیر شده در روزهای اخیر آزاد شوند.این هنرمندان با انتشار یک متن از پیش منتشر شده، خواستار آزادی فوری هنگامه قاضیانی و کتایون ریاحی شدند. این دو بازیگر زن به جرم کشف حجاب و نقض قانون کشور، همکاری با رسانههای بیگانه و نشر اکاذیب برای تحریک مردم به اغتشاشات خیابانی در صفحات شخصیشان بازداشت شدند که مدتی بعد هر دو به قید وثیقه آزاد شدند.

سازمان عفو بینالملل در ۲۲ نوامبر و در بیانیهای، خواهان اقدام سریع شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از کشتار وحشتناک معترضان در ایران شد! این بیانیه از رسانههایی مثل VOA , BBC. و امثالهم منتشر شد در صورتی که خبر کشتار وحشیانه جز بازی با احساسات مردم و تحریک آنها به شورش و آشوب چیز دیگری نبود و از ۲۰۰ نفر کشته شده اغتشاشات ۱۵۰ نیروی حافظ امنیت بودند که به طرز وحشیانهای توسط اغتشاشگران در خیابانها به شهادت رسیدند و یا در حوادث تروریستی مورد حمایت این اشخاص جان باختند.
وقایع ۵ آذر
رسانههای معاند در تاریخ پنجم آذر ماه ۱۴۰۱ خبری درباره اعتصاب برخی از واحدهای صنفی کردند و خبر را بدین صورت منتشر کردند: بنا به گزارش اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان ایران، در ۵ آذر ۱۴۰۱ برخی از کامیونداران در شهرهای مختلفی همچون: سقز، کرمانشاه و سنندج اعتصاب کردند، اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسر کشور با انتشار بیانیهای اعلام کردند که از ۵ آذر بهمدت ۱۲ روز اعتصاب خواهند کرد. در صورتی که این خبر شایعه و یا به عبارتی دروغ محض بود؛ در واقع عدهای با تهدید و ارعاب کامیونداران و حتی آسیب رساندن به کامیونهای آنان سعی داشتند آنها را وادار به اعتصاب و اغتشاش کنند که با مخالفت کامیونداران برای پیوستن به این اعتصاب اجباری همچین بلایی سر آنها آوردند. فیروز خدایی گفت: هیچ توافقی بین کامیون داران برای (عدم) حمل و جابه جایی کالاهای اساسی وجود ندارد و هیچ اعتصابی بین کامیونداران وجود ندارد.

وقایع ۶ آذر
سها مرتضایی دانشجوی دکتری علوم سیاسی که جریان اغتشاشات اخیر به دلیل تهمت و نشر اکاذیب علیه جمهوری اسلامی ایران از دانشگاه اخراج و منع ادامه تحصیل شد. او به دروغ حکومت ایران را متهم به آزار جنسی زندانیان میکرد که چون نتوانست ادعایش را ثابت کند بازداشت و دانشگاه اخراج شد.

آیلار حقی دانشجوی پزشکی دانشگاه تبریز در ۲۷ آبان ۱۴۰۱ به طرز مشکوکی فوت میکند که رسانههای بیگانه در پی پروژه کشته سازی میگویند که در اغتشاشات توسط ماموران امنیتی کشته شده است در حالی که فیلم روایت شاهدان عینی ماجرا و فیلم دوربینهای مدار بسته از چگونگی مرگ او و سقوطش به یک گودال به دلیل مصرف مشروبات الکی و نداشتن تعادل حکایت دارد. با وجود پخش فیلمهای مربوط به چگونگی فوت او باز هم او را کشته اغتشاشات معرفی کیکنند و بسیاری از دوستان و اساتید دانشگاه پزشکی تبریز برای تحریک احساسات مردم مراسم گرامیداشت در ۷ آذر برگزار میکنند و به همین بهانه باز هم ناآرامیهایی در فضای دانشگاه به وجود میآوردند.

وقایع ۷ آذر
فیروز خدایی گفت: هیچ توافقی بین کامیون داران برای (عدم) حمل و جابه جایی کالاهای اساسی وجود ندارد و هیچ اعتصابی بین کامیونداران وجود ندارد. به گفته رئیس کانون سراسری کامیون داران، هم اکنون اعتصابی نیست و روند معمول حمل کالا بین کامیون داران وجود دارد، هیچ گونه توافقی هم در مرزهای و پایانه ایجاد نشده است و صدور بارنامه همانند گذشته وجود دارد.
دروغ پردازی و کشته سازی رسانه های معاند در راستای اهداف شان این بار با شایعه کشته شدن نوجوانی ۱۵ ساله بهنام عرشیا امامقلی زاده علمداری در شهرستان جلفا به عنوان محور خبری جدید ناکام ماند.سعید امامقلی زاده علمداری، پدر عرشیا، روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران گفت : پسرم در چهارم آذر ماه در شهر رشت با حلق آویز کردن خود در منزل اقدام به خودکشی کرده بود که تلاش های چند ساعته اورژانس برای احیای وی موثر نگردید و متاسفانه جان خود را از دست داد.ماجرای خودکشی پسرم هیچ ارتباطی با اغتشاشات اخیر ندارد و شایعاتی که مطرح می شود، نشأت گرفته از دروغ پردازی ها و عنادورزی های رسانه های معاند و دشمنان ایران اسلامی است. متاسفانه رسانههای معاند برای رسیدن به اهداف خود دست به هر اقدامی میزنند و با استفاده از رفتار کشتهسازی و بازی گرفتن احساسات جوانان و مردم بر ذهن مخاطبان تاثیر میگذارد تا به نتیجه برسند.

وقایع ۸ آذر
تداوم اعتصاب رانندگان و کامیونداران سنندج؛ سهشنبه ۸ آذر
پرویز برومند فوتبالیست سابق شب گذشته(۲۴ آبان) در حال آسیب به اموال عمومی بازداشت شد. حضور او در اغتشاشات به صورت تصادفی و ناآگاهانه نبوده و در جریان اغتشاشات شب گذشته در حالی که مشغول تخریب اموال عمومی و فحاشی بوده، دستگیر شده است. برومند از مدتی پیش در صفحات خود در شبکههای اجتماعی به دنبال تهییج افکار عمومی و دعوت به آشوبهای خیابانی بود. که در تاریخ ۸ آذر با قرار وثیقه آزاد شد.

براساس کیفرخواست، مجیدرضا رهنورد متهم بوده به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد از نوع چاقو به قصد جان مردم که منتهی به شهادت دانیال رضازاده و حسین زینال زاده و مجروح شدن ۴ نفر دیگر شد. سرانجام پس از طی روال قانونی، دادگاه رای نهایی خود را بر اساس اقرار صریح متهم و مستندات متقن موجود در پرونده صادر کرد. بر همین اساس دادگاه در ۸ آذر این متهم را با اتهام محاربه به اعدام در ملاعام محکوم کرد.

پس از شکست تیم ملی فوتبال کشورمان در مقابل آمریکا، تعدادی اغتشاشگر در بندر انزلی با ایجاد تجمع، راهبندان و هنجارشکنی قصد برهم زدن نظم و امنیت شهر را داشتند که با توجه به حساسیت ایام و لزوم پیشگیری از سوء استفادههای احتمالی فرصتطلبان برای آسیب رساندن به اموال عمومی و شهروندان، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. در جریان تجمع مخلان نظم و امنیت و ازدحام خودروهای هنجارشکن، مرحوم سماک مورد اصابت سلاح ساچمهزنی قرار گرفت که متاسفانه وی به علت جراحات وارده فوت کرد لذا با توجه به اهمیت موضوع، بلافاصله با هماهنگی قضائی اقدامات فنی و کارشناسی صورت گرفت و تعدادی از مظنونین و متهمین در این ماجرا نیز شناسایی و دستگیر شدند.
وقایع ۹ آذر
عهدیه کیانی، بازیگر تلویزیون (بازیگر سریال جیران) ربوده شد؛ فاطمه حبیبی، بازیگر تئاتر، سهیلا گلستانی، بازیگر سینما و تئاتر و نیز صداپیشه (دوبلور)، و حمید پورآذری، کارگردان نوآور، بازداشت شدند؛ علی شادمان، هنرمند سینما و تئاتر و نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد، و سجاد افشاریان، هنرمند سینما و تئاتر و نیز سرپرست نویسندگان برنامه خندوانه، به دادسرای زندان اوین احضار شدهاند.این احضار صرفا به دلیل اقدام علیه امنیت ملی و همراهی با رسانههای بیگانه جهت تحریک مردم و همراه شدن آنها با اغتشاشگران بوده است که اگر هر کشور دیگری بود قطعا با شدت و سختگیری بیشتری علیه این افراد برخورد میکرد ولی دولت ایران با گرفتن یک تعهد اکتفا کرده و اکثر آنها خیلی زود آزاد شدند.

وقایع ۱۴ آذر
بازار مشهد در روز فراخوان ضدانقلاب/ بازار اردبیل خبری از اعتصاب نبود/آرامش در بازار شهرری/ بیاعتنایی کسبه بازار تهران به فراخوان ضدانقلاب/ دست رد بازاریان بجنورد به فراخوان ضدانقلاب
پیج اینستاگرام جواهر فروشی نورا که منتسب به علی دایی و همرس اوست، با استوری عجیب خود به اعتصابات سراسری که توسط فراخوان های ضد انقلاب بصورت گسترده پخش شده، حمایت خود را از این اغتشاشات اعلام کرد، نورا دایی و فرخ آذری در این پیج معرفی شده اند طلافروشی زن علی دایی به اعتصابات پیوست-همراهی جواهرفروشی علی دایی در کامرانیه با اعتصاب ۱۴-۱۵-۱۶ آذر همراه شد که به دستور قضایی به دلیل همراهی با ضدانقلاب پلمپ شد.

رسیدگی به پرونده برخی از عناصر اغتشاشات از جمله قاتلان شهید عجمیان در کرج، ۲ بسیجی در مشهد مقدس و ۳ مدافع امنیت در اصفهان در مدت کوتاهی و منطبق با قانون رسیدگی شد و عوامل این جنایت محاکمه شدند و پرونده قاتل بسیجیان مشهدی به دیوان عالی کشور رفته است. حکم قاتلان شهید عجمیان ۱۴ آذر صادر شد.

«مهدی شاهمرادی» از لیدرهای اغتشاشات و ناآرامیهای اخیر در استان ایلام است که هیچگونه تحصن و اعتصابی از سوی خانواده این فرد مقابل دادگستری شهرستان آبدانان صورت نگرفته است. خانواده این فرد روز شنبه ۱۲ آذرماه حدود کمتر از یک ساعت با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل ساختمان دادگستری آبدانان حاضر شدند و عکسها و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نیز مربوط به همین موضوع است. خبر رسانههای ضد انقلاب که فرزند مهدی شاهمرادی در جریان حضور در مقابل دادگستری مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، نیز به هیچ عنوان صحت ندارد و قویاً تکذیب می شود.

واکنش کاربران به اقدام برزو ارجمند و احسان کرمی
کاربران شبکههای اجتماعی به اقدام «برزو ارجمند» و «احسان کرمی» در به دست گرفتن پرچم سلطنتطلبها در تجمع ضدانقلاب واکنش نشان دادند و نوشتند از کسانی که به وقت عزای مردم میرقصند، انتظار بیشتری نیست. اشاره کاربران به حادثه متروپل در آبادان است که در شبکههای اجتماعیشان نوشتند به احترام داغدار بودن مردم ایران و آبادان، اجرا نخواهند داشت، اما به یکباره تصاویر حضورشان در جشن عروسی ساسیمانکن در آمریکا منتشر شد. کاربری نوشت: با پول مفت و میلیاردی این مملکت گنده و مشهور میشوند بدون دادن یک ریال مالیات حالا برانداز شده. یک کاربر دیگر نوشته است: یعنی چقد گرفتن که به وطنشون پشت پا بزنن؟ برخی کاربران هم از عنوان «برای یک مشت دلار!» برای این دو نفر استفاده کردند و نوشتند: امثال برزو ارجمند و پشت سریش احسان کرمی برای اخذ اقامت و کسب درآمد خیلی چیزهای دیگه رو هم اگر دستشون بدند، پرچم میکنند!

درخواست مدعیان حقوق زنان برای اخراج ایران از کمیسیون مقام زن: وزیر کشور در واکنش به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل گفت: نوبر است که جمهوری اسلامی ایران را در کمیته حقوق بشر محکوم کردند در حالی که براساس آمار خود غربیها، آمریکاییها حدود ۲۰ هزار کشته جنایتهای فجیع در سال دارند و بیش از ۱۵ درصد زنان مورد تجاوز قرار میگیرند؛ بعد ایران را از کمیته حقوق زنان حذف میکنند! بردهداری حتی در برخی ایالتهایشان برقرار بوده است بعد ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکنند!
ژنرال «آمیت صعر» تحلیلگر ارشد اطلاعاتی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در خلال نشستی که در اندیشکده «گازیت» از مراکز مطالعاتی وابسته به واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی برگزار شد اعلان داشت که حکومت روحانیون در ایران علیرغم اعتراضاتی که برای هفتهها کشور را فراگرفته به بقای خود ادامه خواهد داد. این تحلیلگر ارشد اطلاعاتی که سابقه فعالیت در واحد اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را نیز در کارنامه خود دارد در ادامه صحبتهای خود افزود: به نظر میرسد نظام ایران توانسته است تا با مدیریت اعتراضات اخیر بقای خود را تضمین کند. نظام ایران از ابزارهای بسیار بسیار قوی برای مواجهه با این اعتراضات به نحوی ساختارمند بهره برد. چندی پیش نیز «آهارون هالیوا» رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در یک نشست مدعی شده بود که به رغم هفتهها ناآرامی و اعتراض در ایران، اعتراضات اخیر خطری را متوجه نظام جمهوری اسلامی ایران نخواهد کرد. علاوه بر آن در شبکه سعودی اینترنشنال هم به شکست پروژه اعتصابات با وجود تبلیغات و هصرف هزینه بالا شکست خوردند.

در بازار شمال ایران هم خبری از اعتصاب کسبه نبود/ بیاعتنایی کسبه به اعتصابات در بازار خرمآباد/ واکنش کسبه کرمانی به فراخوان اعتصاب و تعطیلی—- تمام این موارد عدم همراهی مردم و کسبه با فراخوانهای ضدمردمی و ضدانقلاب است. رسانههای بیگانه با وجود تبلیغات گسترده باز هم در پروژه اعتصابات سراسری از مردم ایران شکست خوردند.
وقایع ۱۵ آذر
شبکهای متشکل از ۱۲ نفر عنصر مرتبط با خارج از کشور در یکی از شهرستانهای استان شناسایی و دستگیر شدند. اعضای این شبکه با هدایت عوامل ضد انقلاب ساکن در آلمان و هلند ضمن انجام فعالیت علیه امنیت ملی اقدام به تهیه سلاح جنگی و قصد انجام اقدامات خرابکارانه داشتند
بازداشت عوامل اصلی ناامنسازی جادهها در جنوب/ سربازان گمنام امام زمان (عج) موفق شدند، دو نفر از عوامل اصلی تهدید کامیونداران که قصد ناامنسازی جادههای مواصلاتی استانهای جنوبی کشور را داشتند، شناسایی و دستگیر کنند. متهمین از طریق توزیع صدها شبنامه و فراخوان تهدیدآمیز از سوی شبکههای تروریستی معاند مأموریت داشتند با تهدید و ایجاد رعب و وحشت برای اجبار کامیونداران به اعتصاب و ناامنسازی جادههای مواصلاتی استانهای هرمزگان، فارس، کرمان و بوشهر اقدام کنند. نکته قابل تأمل این است که هیچ کدام از متهمین دستگیر شده، راننده نیستند. این افراد قصد آسیب رساندن به کامیونهای متردد در جادهها با استفاده از سلاح گرم را نیز داشتهاند که قبل از هرگونه اقدام، شناسایی و دستگیر شدند.
ماجرای فوت «روحالله عابدینی» چه بود؟
رسانهها و کانالهای تلگرامی ضدانقلاب زبان چند روزی است با انتشار خبری کذب با موضوع ماجرای مرگ «روحالله عابدینی» در حال ایجاد جو روانی و تشویش اذهان عمومی هستند، اما گفته برادران متوفی بار دیگر ضدانقلاب را رسوا میکند.
توماج صالحی” به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، همکاری با دولتهای مُتخاصم و تشکیل گروه غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور، با نیابت قضایی در یکی از استانهای کشور دستگیر شد. متهم در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به آشوبهای اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهینشهر، نقش کلیدی داشته است. کیفرخواست پرونده متهم پس از بررسی کامل برای محاکمه به دادگاه ارجاع خواهد شد. توماج صالحی از خوانندگان زیرزمینی رپ ساکن شاهینشهر، شهریور سال گذشته نیز برای مدتی در بازداشت بسر میبرد. وی در جریان اتفاقات اخیر در صفحه توئیتر خود به تبلیغ خشونت و درگیری با نیروهای مسلح میپرداخت.

بیاعتنایی بازاریان یزدی به فراخوان اعتصاب در ۱۵ آذر/ آرامش در بازار ارومیه بدون توجه به فراخوان ضدانقلاب/ بازار اردبیل در ۱۵ آذر؛ خبری از اعتصاب نبود/ بیاعتنایی کسبه یاسوجی به فراخوان اعتصاب در دومین روز/ پاسخ منفی بازاریان اصفهانی به فراخوان اعتصاب در ۱۵ آذر/ رونق کسب و کار در بازار مرکزی بیرجند در ۱۵ آذر
بازار سولی زاهدان در روزهای اعلام اعتصاب ضدانقلاب/ بازار بوشهر در ۱۵ آذر/ بازار خرمآباد در دومین روز اعتصابات سراسری/ بازار سنتی قزوین در ۱۵ آذر/ بازار کرمان در روزهای اعلام اعتصاب
وقایع ۱۶ آذر
به مناسبت روز دانشجو مسئولان کشوری در دانشگاه دیدار دانشجویی برقرار کردند و با تمام دانشجویان معترض و غیرمعترض رو در رو حرف زدند و اعتراضات آنان را شنیدند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به دانشگاه تهران رفت، محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس به دانشگاه تربیت مدرس، علیرضا زاکانی شهردار تهران به دانشگاه شریف، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری داشگاه شریف، علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت سیزدهم در دانشگاه علم و صنعت، طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان دانشگاه علامه طباطبایی رفتند. این نشان از شنیدن صدای معترضان و در بین مردم بودن است که نقشهها و فتنه انگیزیهای رسانههای بیگانه را تا حدودی نقش بر آب کرد.

وقایع ۱۷ آذر
چندی پیش حکم اولیه پرونده یکی از اغتشاشگران صادر شد. براساس دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران، محسن شکاری به اتهام محاربه از طریق کشیدن سلاح به قصد جان و ایجاد رعب و وحشت و سلب آزادی و امنیت مردم و همچنین جرح عمدی با سلاح سرد به مامور بسیج حین انجام وظیفه و مسدود نمودن خیابان ستارخان تهران و اخلال در نظم و امنیت جامعه به اعدام محکوم شده بود حکمش اجرا شد.
وقایع ۱۹ آذر
بعد از اعدام محسن شکاری با حکم محاربه بدون اینکه مستقیما قتلی مرتکب شده باشد موج اعتراضی زیادی علیه این حکم به راه افتاد که بسیاری از فقها و افراد آشنا به علم دین و قانون جمهوری اسلامی به توضیح و دفاع از آن پرداختند!
سه نماینده مجلس آلمان با صدور بیانیههایی، کفالت سیاسی توماج صالحی (خواننده رپ)، سامان صیدی (یاسین) (خواننده رپ) و محمد بروغنی را بر عهده گرفتهاند. که مصداق بارز دخالت در امور داخلی ایران و حمایت از براندازان جمهوری اسلامی است.

وقایع ۲۰ آذر
جایزه حقوق بشر و حاکمیت قانون (Franco-German Prize for Human Rights and the Rule of Law) در حقیقت جایزهای است که سالانه از سوی فرانسه و آلمان بهطور مشترک به کسانی اعطا میشود که به ظن این دو کشور برای دستیابی به حقوق خود و اجرای حقوق بشر تلاش میکنند. وزیران امورخارجه فرانسه و آلمان با انتشار یک پیام ویدئویی اعلام کردند که جایزه حقوق بشر و حاکمیت قانون ۲۰۲۲ را به مهسا امینی و زنان ایران اعطا میکنند. بنابر گزارش پایگاه خبری آمریکن کرونیکلز، آنها در این پیام ویدئویی با ادعای اینکه معترضان در ایران با خشونت و سرکوب مواجه میشوند، تلاش کردند با دخالت در امور داخلی ایران، مردم را به اغتشاش ترغیب کنند. این اقدام مداخلهجویانه آلمان و فرانسه در حالی صورت گرفته است که کشورهای غربی و بهویژه آمریکا در هفتههای اخیر سعی کردهاند به بهانه حمایت از حقوق بشر ایرانیان به ناآرامیهای جاری در کشور دامن بزنند و مردم را به ایجاد هرچه بیشتر ناآرامی و ناامنی ترغیب کنند.
گوهر عشقی مادر ستار بهشتی که به جرم قتل شبه عمد دستگیر شده بود و در زندان قبل از صدور حکم بر اثر فشار روحی و روانی درگذشت، با انتشار عکسی که در آن کشف حجاب کرده است گفته که به شدت تهدید شده که اگر حرفی بزند کشته خواهد شد. در صورتی که با توجه به سن و سال و شرایط روحی این فرد امکان داشتن اکانت توییتری و به کار بردن جملات تحریک آمیز وجود ندارد. بعدها با تحقیقات انجام شده متوجه شدند که اکانت توییتری منتسب به گوهر عشقی از لوکیشن انگلیس اداره میشده و این توییت را زده است!

وقایع ۲۱ آذر
مجیدرضا رهنورد اعدام شد و بخاطر همین موجی از ناآرامیها را در دانشگاهها در اعتراض به اعدام رهنورد به وجود آمد و صحبتی از دو جوان مشهدی که به دست او به قتل رسیده بودند نمیشد.

وقایع ۲۳
رأیگیری برای اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل روز ۲۳ آذر در شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل، اکوسوک در نیویورک برگزار شد. ۲۹ کشور از ۵۲ عضو حاضر در این جلسه کمیسیون به اخراج ایران رأی مثبت و تنها ۸ کشور رأی منفی دادند. ۱۶ کشور نیز رأی ممتنع دادند. عمان، چین و روسیه از جمله کشورهایی بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند. لازم به ذکر است که کمیسیون مقام زن، نهادی زیرمجموعه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل موسوم به اکوسوک است که از سال ۱۹۴۶ تلاش میکند در حوزه چالشها و مشکلات زنان، راهگشا باشد و جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه و با رأی اکثریت اعضای اکوسوک به عضویت آن درآمده است. کمیسیون مقام زن سازمان ملل نیز ۴۵ عضو دارد و جمهوری اسلامی ایران براساس رأی اکثریت اعضای اکوسوک یعنی ۴۳ رأی از ۵۴ رأی اعضای این نهاد، از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به عضویت این کمیسیون درآمده بود. تاکنون کشورهایی مثل عربستان، رژیم اشغالگر قدس و حتی آمریکا که آمار تجاوز به محارم و خشونت خانگی و بردگی زنان در آن بالاست از کمیسیون مقام زن اخراج نشدهاند!
وقایع ۲۶ آذر
در پی برخی اظهار نظرهای بدون استناد در مورد وقایع اخیر، همچنین انتشار مطالب تحریکآمیز در جهت حمایت از اغتشاشات خیابانی قبلی، از سوی برخی چهرهها و تعدادی از سلبریتیها در هفتههای گذشته، برخی از این افراد جهت پاسخگویی به مقام قضایی به دادستانی تهران احضار و برخی نیز با دستور قضایی بازداشت شدهاند. در همین راستا، ترانه علیدوستی که در مورد برخی ادعاهای مطرحشدهاش مستند و سندی را ارائه نکرد، ساعتی پیش به دستور مقام قضایی بازداشت شد.

وقایع ۲۷ آذر
تجمع هنرمندان مقابل زندان اوین برای آزادی ترانه علیدوستی
وقایع ۲۹ آذر
مازیار طاطایی وکیل دادگستری در صفحه توئیترش اعلام کرد: حسب دادنامه صادره از شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ساری، موکل خانم مژگان کاوسی از اتهام افساد فی الارض تبرئه شد. مژگان کاووسی متهم به «افساد فیالارض»، «توهین به رهبر»، «نشر اکاذیب»، «تبلیغ علیه نظام»، «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «همکاری با دوَل متخاصم» بود که در ۲۹ آذر ۱۴۰۱ آزاد شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از دستگیری دو نفر از عوامل اصلی حادثه تروریستی ایذه و کشته شدن دو نفر دیگر از آنان خبر داد. با اشاره به شناسایی عوامل اصلی حادثه تروریستی ایذه و دستگیری تعدادی از این عوامل اظهار کرد: صبح امروز (۲۹ آذرماه) در اقدام عملیاتی مشترک وزارت اطلاعات، سپاه و فراجا برای دستگیری یک تیم مسلح از این عوامل اقدام شده است. در درگیری مسلحانه این افراد با ماموران که در استان خوزستان انجام شد، دو نفر از آنها دستگیر و دو نفر کشته شدهاند.
وقایع ۳۰ آذر
رسانههای معاند با جمهوری اسلامی به مردم گفتند شب یلدا رو تحریم کنید اما از دو شب قبل شروع به گرفتن جشن و مهمانی کردند و پررونق تر از هر سال برگزار شد.