سقوط آزاد قیمت ها و شوک به بازار خودرو
بازار خودرو در هفته اول اردیبهشت با افت محسوس قیمت مواجه شد. مهمترین عامل، ابهام ناشی از اخبار مذاکرات ایران و آمریکا بود که باعث توقف معاملات شد. در این میان، هایما S7 پلاس با ریزش ۸۰ میلیونی بیشترین افت را داشت.

بازار خودرو هفته منتهی به دومین ماه سال را در حالی آغاز و سپری کرد که همچنان معامله گران شاهد نوسان منفی قیمتها در مقایسه با فروردین بودند؛ روندی که به عقیده بسیاری از فعالان بازار ناشی از عدم اطمینانی و فضای پرابهام و توام با تردیدی است که در پی اخبار منتشر شده از مذاکرات ایران و آمریکا دست به دست شد.
براساس ارزیابیهای صورت گرفته از بازار، خریداران و فروشندگان با توجه به سیگنالهای مثبت ناشی از مذاکرات تهران و واشنگتن برای هر گونه معامله دست نگه داشتهاند تا شاهد روشن شدن تکلیف فضای معاملات باشند.
از سوی دیگر، نوسان منفی و نزولی قیمت دلار و سایر بازارهای موازی هم نقش مهمی در کاهش قیمت خودرو طی هفته جاری داشته است.
با این حال، براساس بررسی اقتصادنیوز، هایما اس ۷ پلاس در این هفته بیشترین کاهش قیمت را به خود اختصاص داد و افت ارزشی حدود چهار درصد را تجربه کرد و پس از آن به ترتیب دنا پلاس اتوماتیک و پژو ۲۰۷ اتوماتیک قرار دارند که به ترتیب کاهش قیمت ۳۵ میلیون و ۳۰ میلیون تومانی را تجربه کردند. همچنین رانا پلاس، تنها محصول بازار بود تغییر قیمتی را تجربه نکرد.
قیمت این محصول ایران خودرو از ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت، در محدوده ۷۵۰ میلیون تومان ثابت ماند.
قیمت پژو ۲۰۷ دندهای در هفته پایانی فروردین و اول اردیبهشت کاهش ۲۰ میلیون تومانی داشت و از ۸۳۵ میلیون تومان، به ۸۱۵ میلیون رسید؛ روندی که حکایت از افت ۲.۹۹ درصدی ارزش این خودرو دارد. پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم در مدت زمان یاد شده با اخراج از باشگاه میلیاردیها، ۹۸۰ میلیون تومان معامله شد. این محصول محبوب ایران خودرو کاهش ۳۰ میلیون تومانی و ۲.۹۷ درصدی ارزش را تجربه کرد.
دنا پلاس دندهای هم کاهش قیمت ۱۰ میلیون تومانی را تجربه کرد و یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان قیمت خورد. قیمت دنا پلاس اتوماتیک هم در هفته جاری ۲.۸۳ درصد پایین آمد و از یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون، به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید تا افت ارزش ۳۵ میلیون تومانی داشته باشد.
تارا وی ۱ پلاس هم طی هفته جاری به مانند اکثر خودروهای مرور شده، کاهش قیمت ۱۰ میلیون تومانی را تجربه کرد و ۹۴۰ میلیون تومان نرخ گذاری شد. تارا اتوماتیک هم در هفته جاری با تجربه کاهش قیمت ۲۵ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۱۳۵ میلیون تومان معامله شد.
قیمت پژو پارس سال هم در این هفته ریزش ۱۰ میلیون تومانی را تجربه کرد که به زبان درصد، ۱.۱۶ درصد پایین آمد و از ۸۶۰ میلیون تومان به ۸۵۰ میلیون تومان رسید.
قیمت سورن پلاس هم در هفتهای که گذشت، از ۷۳۰ میلیون تومان، به ۷۱۰ میلیون تومان رسید تا کاهش ۲۰ میلیون تومانی و ۲.۷۴ درصدی را تجربه کند.
قیمت هایما اس ۷ پلاس خودروی مونتاژی پرسروصدا که طی روزهای گذشته همواره در کانال دو میلیارد تومان در حال نوسان بود، در هفته جاری سقوط قیمت ۸۰ میلیون تومانی را تجربه کرد و به مرز دو میلیارد تومان رسید؛ روندی که حکایت از افت ارزش ۳.۸۵ درصدی ارزش این خودرو دارد.
حال وقت آن رسیده تا سری هم به محصولات سایپا بزنیم و مروری بر نوسانات قیمت آنها داشته باشیم. بررسی اقتصادنیوز نشان میدهد، ساینا اس دندهای هم در این هفته کاهش ۱۰ میلیون تومانی قیمت را تجربه کرد و ۵۱۰ میلیون تومان خرید و فروش شد.
دیگر خودروی پرطرفدار این روزهای سایپا، یعنی اطلس هم با افت قیمت پنج میلیون تومانی، ۶۱۵ میلیون تومان نرخ گذاری شد.
قیمت کوییک ال جی ایکس دندهای هم در حد فاصل ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت، پنج میلیون تومان پایین آمد و به ۵۱۰ میلیون تومان رسید.
شاهین دندهای هم از روز ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت، ۱۰ میلیون تومان ریزش قیمت داشت و با از دست دادن کانال ۹۰۰ میلیون، ۸۹۰ میلیون تومان خرید و فروش شد. شاهین اتوماتیک هم در بازه زمانی یاد شده در مسیر نزولی قرار گرفت و با کاهش قیمت ۲۰ میلیون تومانی، در مرز کانال یک میلیارد تومان قرار گرفت.