صلوات ابراهیمی از افزایش روزی تا دفع بلاها

صلوات ابراهیمی، این ذکر نورانی و پربرکت، یکی از ارزشمندترین هدیه‌های معنوی به بشریت است که هم تکریم پیامبر اکرم (ص) است و هم درخواست رحمت الهی. این صلوات که ریشه در سنت پیامبران دارد، پل ارتباطی میان زمین و آسمان محسوب می‌شود.

در این مقاله، به شکلی جامع به بررسی ابعاد مختلف صلوات ابراهیمی می‌پردازیم؛ از نحوه صحیح خواندن و ترجمه آن تا خواص اعجاب‌انگیز و جایگاه ویژه‌ای که در روایات معصومین (ع) دارد. اگر به دنبال ذکری می‌گردید که هم آرامش‌بخش باشد و هم مشکل‌گشا، این مطلب را از دست ندهید!

صلوات ابراهیمی، که به نام صلوات ابراهیمیه نیز شناخته می‌شود، یکی از ارزشمندترین و پرفضیلت‌ترین ذکرهایی است که در فرهنگ اسلامی توصیه بر مداومت آن شده است.


از صلوات ابراهیمی نه تنها به‌عنوان تعظیم و تکریم پیامبر اکرم (ص) و خاندان مطهر ایشان یاد شده، بلکه آن را دعایی برای افزونی برکت و رحمت الهی نیز می‌نامند. همچنین، شما می‌توانید برای کسب فیض بیشتر انواع صلوات در مجالس مذهبی را نیز تلاوت نمایید.


صلوات و درود ابراهیمی چیست؟

صلوات ابراهیمی برای اهل سنت در تشهد واجب است. شیعیان در هنگام تشهد بر حضرت محمد (ص) و خاندان او درود می‌فرستند اما خواندن صلوات ابراهیمی نیز در هنگام تشهد امری مستحب است. درود ابراهیمی یا متن صلوات ابراهیمی را به‌صورت زیر تلاوت می‌کنند:

اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم و آل ابراهیم، إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ. و بارک علی محمد و آل محمد کما بارکت علی ابراهیم و آل ابراهیم، إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.


طریقه ختم صلوات ابراهیمی

صلوات ابراهیمی اهل سنت به لحاظ جایگاه ویژه و نیکویی که ابراهیم خلیل الله نزد خداوند داشت، بسیار مقبول بوده و در بسیاری از مراسمات مذهبی ختم نیز تلاوت می‌شود. مشهورتین طریقه ختم درود ابراهیمی اهل سنت تکرار ۷۰ مرتبه این ذکر از صمیم قلب است.

معنی صلوات ابراهیمی

ترجمه فارسی صلوات ابراهیمی به‌صورت زیر است:

خدایا! بر محمد و خاندانش، همان‌طور که بر ابراهیم و خاندانش صلوات فرستادی، صلوات بفرست و بر محمد و خاندانش، همان‌طور که بر ابراهیم و خاندانش برکت فرستادی، برکت بفرست. زیرا تو ستوده و شایان ستایش هستی.
خاستگاه صلوات ابراهیمی

اصل روایت صلوات ابراهیمی به امام علی (ع) و خاندان گرامی ایشان نسبت داده می‌شود و گفته شده است ایشان آن را به حضرت ابراهیم (ع) نسبت داده‌اند. در برخی منابع نیز، این صلوات را به دوران رسول اکرم (ص) و فرماندهی ایشان در جنگ‌های اسلامی مرتبط دانسته‌اند.
اهمیت صلوات ابراهیمی نزد ائمه اطهار (ع)

در خصوص اهمیت و جایگاه صلوات ابراهیمی همین بس که در جلد دوم از کتاب عروه‌الوثقی نقل شده است، حضرت محمد (ص) آن را بر صلوات بر خود مقدم دانسته و فرموده‌اند:

إذا ذکرتم الأنبیفاء الأولین، فصلوا عَلَیَّ ثم صلوا علیهم، وإذا ذکرتم أبی إبراهیم، فصلوا علیه ثم صلوا عَلَیَّ

هرگاه از هریک ازانبیاء پیش از من ذکری به میان آوردید پس ابتدا برمن صلوات بفرستید و سپس بر آن‌ها، اما آنگاه که نام جدم ابراهیم را به زبان آوردید، نخست بر او صلوات بفرستید و سپس بر من
آنطور که در منابع اسلامی روایت شده است، زمانی‌که فرشته وحی به حضرت ابراهیم (ع) درباره نبوت حضرت محمد (ص) در آینده خبر داد، ایشان بلادرنگ فرمودند: «من نیز نیز ولایت او را می‌پذیرم» و در قرآن نیز در آیه ۸۳ سوره صافات به این مضوع اشاره شده است:

وَ إِنَّ مِنْ شِیعَتِهِ لَإِبْرَاهِیمَ

و همانا ابراهیم از شیعیان او (علی) است
خواص و فواید صلوات ابراهیمی

تلاوت صلوات ابراهیمی با نیت قلبی باعث فضایل زیر خواهد شد:

  •      گشاده‌رویی و آرامش روان
        افزایش رزق‌ و روزی و برکت در زندگی
        دور شدن مشکلات روحانی و جسمانی
        دفع و دور کردن بلایایی که ممکن است بر شخص جاری شود
        درمان بیماری‌ها و برطرف شدن کسالت عزیزان
        آرامش بخشیدن به دل
        غلبه بر دشمنان و مخالفان و مانع شدن از آسیب و خسارت از سمت سایرین به شخص
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.